Navigera till koncernens hemsidor
Logga in på inblick
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida
Magnus_Gunnarsson670
aug 25, 2016
Master som trillat ned, flygkommunikation som satts ur spel, sjukhusepidemier och försenade tåg. Kommunalrådet Magnus Gunnarsson (M) ser ett samband mellan ett ökat hot från främmande makt och de sabotage som på senare tid genomförts mot viktig infrastruktur i Sverige.
 
aug 25, 2016
Sverige brinner. På flera håll i landet härjar laglösa gäng som nattetid ägnar sig åt att sätta bilar i brand. Malmö, Göteborg, Norrköping och Linköping samt ett flertal Stockholmsförorter är bara några exempel där bilar har brunnit i år. Totalt har 2027 bilar brunnit under det första halvåret i år, enligt statistik från Brottsförebyggande rådet (Brå).
aug 18, 2016
När makthavare, opinionsbildare och journalister träffades under Almedalsveckan i sommar, hade alkoholen en självklar och viktig plats. På tre år har antalet utskänkningstillstånd tredubblats och för några år sedan avslöjade nykterhetsorganisationen UNF att minderåriga erbjöds alkohol i samband med flera Almedals-evenemang.
 
Per_Albin_Hansson670
aug 25, 2016
”Vår beredskap är god”. Dessa bevingade ord av Sveriges statsminister Per Albin Hansson, som uttalades i slutet av augusti 1939 i ett tal på Skansen i Stockholm, har gått till historien. Främst för att beskrivningen av Sveriges beredskap inte var korrekt, vårt lands militära beredskap var nämligen urusel.
aug 18, 2016
Det var en ovanligt modig och ansvarsfull minister som i helgen tog på sig hela ansvaret för sin rattonykterhet och därmed begärde sin omedelbara avskedsansökan.
aug 11, 2016
Sedan parlamentsvalet i januari 2006 har Hamas suttit vid makten på Gaza-remsan. Några nya parlamentsval har därefter inte utlysts av regimen, som successivt har inskränkt en rad mänskliga rättigheter och även tillämpat summariska avrättningar av oliktänkande.
 
Emma och Samuel670
aug 25, 2016
Samuel och Emma Gunnarsson jobbade som missionärer i Ecuador när Sveriges Television hörde av sig och frågade om de ville vara med i tv-serien Familjer på äventyr. Sedan dess har livet inte varit sig likt. Genom programmet har familjen fått visa för vanliga svenskar vad missionärslivet kan innebära.
aug 18, 2016
Daniel Alm har landat som föreståndare för den svenska pingströrelsen efter omröstningen i maj. En intensiv period ligger framför honom och det är mycket han önskar åstadkomma. Bakom honom vilar en lika intensiv sommar med Nyhem, Almedalen, bröllop, Lapplandsveckan och semester i bagaget. Nu tänker han både framåt och tillbaka till där det en gång började.
aug 11, 2016
För fyra år sedan kom iranierna Maryam och Mehdi till Sverige. Maryam mötte Jesus redan i Iran, men i Sverige har tron fått växa. Här har även Mehdi hittat en tro för livet. Men Migrationsverket tror inte på deras konvertering och nu riskerar de att skickas tillbaka till Iran, där konvertering från islam till kristendom leder till fängelse, tortyr och i värsta fall döden.

Elida-bloggen

Gästbloggare

Att ankra i stormen
aug 8, 2016
  • ITV sommar 2016 FRAMSIDA_LITEN web
Få nyheter och erbjudanden från Inblick
Förnamn
Efternamn
E-post
Annons