Navigera till koncernens hemsidor
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida
Ruben Agnarssons blogg på Inblick

Det kristna hoppet

Ruben Agnarsson | 03 feb, 2016
”Var finns hoppet?”
Denna mycket berättigade fråga fick jag i går via e-post av en läsare efter att jag publicerat mitt blogginlägg om risken för att Sverige kan dras in i ett förestående storkrig.
Vi får inte hopp genom att blunda och låtsas att verkligheten inte existerar. I sitt avskedstal som återges ibland annat Lukas kapitel 21 beskriver Jesus de extrema svårigheterna i den yttersta tiden: krig, förföljelse, naturkatastrofer och hungersnöd. 
Jesus uppmanar oss då att räta på oss och lyfta blicken.

”Tecken skall visa sig i solen, i månen och i stjärnorna, och på jorden skall folken gripas av ångest och stå rådlösa vid havets och bränningarnas dån. Människor skall ge upp andan av skräck, i väntan på det som skall komma över världen. Ty himlens krafter skall skakas. Då skall man se Människosonen komma i ett moln med stor makt och härlighet. Men när detta börjar ske, så räta på er och lyft upp era huvuden, ty då närmar sig er förlossning.” Luk. 21:25- 

Det finns inget verkligt hopp utan Gud. Varken här i tiden eller i evigheten. Vårt hopp, som individer och som nation, finns i honom!
Därför behöver vi berätta om de glada nyheterna att Gud älskar och har en plan för varje människa. Och att han kan ge hopp och tro mitt i de mest hopplösa situationer.