Navigera till koncernens hemsidor
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida
Ruben Agnarssons blogg på Inblick

Sverigeaktuellt skolmassakerband hyllas av Expressen

Ruben Agnarsson | 01 jul, 2016

”Du på skolgården, jag är redo att döda” lyder texten på skolmördaren Anton Lundin Petterssons favoritband Rammsteins album Herzeleid.

Igår besökte Rammstein Bråvalla-festivalen i Norrköping och Expressens recensent var lika lyrisk som okritisk.

Hyllningsreportagen på Sveriges kultursidor undviker nämligen konskevent att nämna att bandet Rammstein är ett av flera Metal-band som inspirerat en rad skolmassaker-förövare.

Till understöd har de en beundrarsvans som helt okritiskt har anammat Rammsteins och andra bands ideologiska indoktrinering.

När man skriver en sådan här fakta-artikel reagerar ett antal nättroll/Metal-anhängare nämligen med att skriva nedsättande omdömen i långa mail, tweets, och kommentarer på nätet, samt ge förnedrande kommentarer och betygsättningar på facebook.

Men här kommer - trots detta - fakta som Expressens och övriga svenska tidningars kultursidor borde ta till sig:  

Columbine-massakern

Anton Lundin Petterssons facebook-sida uppdaterades några veckor innan skolmassakern i Trollhättan med en bakgrundsbild som hänvisar till det tyska metal-bandet Rammstein.

Gärningsmannen, som dödade två personer på en skola i Trollhättan innan han själv tog livet av sig, lyssnade dessutom enligt samma facebook-sida på band som Marilyn Manson och KMFDM.

En lång rad av gärningsmän bakom skolmassakrer har just denna musik som inspirationskälla.

De två gärningsmännen Eric Harris och Dylan Klebold som mördade tolv elever och en lärare i Columbine-massakern den 20 april år 1999 lyssnade på såväl Rammstein som KMFDM.

I skolmassakern den 26 april 2002 på ett gymnasium i Erfurt, Tyskland, mördades 16 människor innan förövaren, 19-årige Robert Steinhäuser, tog sitt eget liv.

De flesta av offren var lärare, precis som hans favoritband Slipknot (liknande heavy metal-profil som Rammstein och KDFDM) sjöng i sin nysläppta låt ”School wars”, som uppmanar till att ”skjuta ner elaka lärare med automatvapen”. Och det var alltså precis vad Robert Steinhäuser gjorde, enligt detaljerade beskrivningar i aktade tidningar som The Sun, Berliner Zeitung, Aftonbladet, Der Spiegel och Die Welt. Trots dessa källor förnekas låtens existens av inbitna och ​blåögda Metal-anhängare, som hänvisar till ett pressmeddelande från Slipknot som bandets anhängare (?) lagt ut på ​Wikipedia.

Marilyn Manson och Rammstein

Även 15-årige Jeff Weise, som i mars 2005 sköt ihjäl sin morfar och dennes fru innan han sköt ihjäl fem elever, en lärare och en säkerhetsvakt på sin skola i Red Lake, Minnesota, hade Marilyn Manson och Rammstein som sina favoritartister.

Och efter att Kimveer Singh Gill, 25, i september 2006 sköt ihjäl en och skadade 19 personer innan han tog livet av sig på en skola i Montreal, Kanada, avslöjades att hans favoritband var just Rammstein, Marilyn Manson och KMFDM.

I en skolmassaker i Jokela i Finland i november 2007 sköt den 18-årige eleven Pekka-Eric Auvinen ihjäl sex tonåringar, samt skolans rektor och skolsköterska. Även Pekka-Eric Auvinen hade Rammstein och KMFDM som sina favoritband.

Inför massakern hade Auvinen laddat upp en video på internet med bakgrundsmusik från KMFDM:s låt ”Stray Bullet” (översätts ”Herrelös gevärskula”), samma bakgrundsmusik som förövarna till Columbine-massakern laddat upp inför sitt dåd. Texten i KMFDM:s låt lyder bland annat: ”Jag är din mardröm som blir verklighet, Jag är din värsta fiende”.

 

Beundrade Rammstein

Även 22-årige Matti Juhani Saari som i september 2008 sköt ihjäl tio människor på en skola i den finska staden Kauhajoki hade Rammstein som favoritband.

Den 27 augusti 2012 sköt 15-årige Robert Gladden en 17-årig skolkamrat på en skola i Baltimore, USA, så att eleven fick allvarliga skador. Robert Gladden beundrade Rammstein, och publicerade en idolbild på en av bandets medlemmar på sin facebook-sida strax innan dådet.

Den 20-årige Adam Lanza, som i december 2012 sköt ihjäl sin mamma och därefter 20 elever och 6 lärare på sin tidigare skola i Newtown, Connecticut, innan han tog livet av sig, omfattade samma gotiska föreställningsvärld som banden Rammstein och Manson.

Han var dessutom besatt av Columbine-massakern och likt Anders Behring Breivik uppslukad av det våldsamma dataspelet ”Call of Duty”.

Och 26-årige Chris Harper Mercer, som i oktober 2015 sköt ihjäl tio personer vid en skolmassaker i Oregon, USA, beskrev sig själv på en hemsida på internet så här: ”Jag tycker om att lyssna till musik, mestadels goth/punk/industrial/elektronisk, och jag tycker om att titta på filmer, skräckfilmer är de bästa...”

Chris Harper Mercer, som var nazist/satanist, frågade sina offer om de var kristna och om svaret blev ja sköts de omgående till döds.