Navigera till koncernens hemsidor
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida
Ruben Agnarssons blogg på Inblick

Fejknyheter om våldtäkter

Ruben Agnarsson | 07 mar, 2017
Att Sverige toppar Europas lista över flest anmälda våldtäkter har fått socialister och liberaler – som i stor utsträckning ligger bakom den sexualpolitik som i dag råder i Sverige – att hitta på de mest fantastiska historier om hur det egentligen står till i vårt land när det gäller antalet anmälda och upplevda sexualbrott. Statsrådet Ylva Johansson (S) vänder upp och ned på fakta (vilket hon tack och lov erkänt och backat ifrån), när hon påstår att antalet våldtäkter minskar i Sverige trots att antalet anmälda våldtäkter mer än åttafaldigats sedan år 1975, från 768 till 6 563.

Den liberala ledarskribenten Evelyn Schreiber i Nerikes Allehanda påstår istället att det är kriminaliseringen av våldtäkter inom äktenskapet som stått för den stora ökningen av sexualbrott.
Det är bara ett problem, och ett ganska stort sådant. Påståendet är inte sant!
Den Nationella trygghetsundersökningen (se sid. 80) som Brottsförebyggande rådet publicerade nyligen visade nämligen att i majoriteten av de sexualbrott som rapporteras är förövaren en helt okänd person (69 %) och i 21 procent av fallen var gärningspersonen en bekant. Att de återstående 10 procenten av våldtäktsanmälningarna som gäller en närstående (där make är ett av en rad olika alternativ) skulle stå för en sjufaldig ökning sedan 1975 är självklart matematiskt fullständigt omöjligt. Andelen närstående har i själva verket legat konstant i denna undersökning i över ett decennium.

Vi i Sverige ska vara glada över att vi har en kvinnosyn som är annorlunda än den i Indien, Egypten och Saudiarabien. Men att blunda för det ökade antalet våldtäkter mot kvinnor som Sveriges sexualpolitik har fört med sig är ett kvinnoförtryck som heller inte är något att vara särskilt stolt över.