Navigera till koncernens hemsidor
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida
Ruben Agnarssons blogg på Inblick

Adaktusson petad – igen

Ruben Agnarsson | 04 sep, 2017

När Kristdemokraternas valberedning presenterade sitt förslag på partiledning i helgen fanns återigen inte Lars Adaktusson med i förslaget. Jakob Forssmed föreslås istället bli vice ordförande och Emma Henriksson andre vice ordförande.

Lars Adaktusson tvingades bort från partiets presidium av Jakob Forssmed i mars 2015. Adaktusson fanns först med i valberedningens förslag, men Forssmed ställde då krav på att Lars Adaktusson inte skulle finnas med i presidiet. Efter påtryckningar samlades därför valberedningen till ett nytt möte där beslutet om att nominera Lars Adaktusson revs upp. Suck!

AB InizioEnligt en färsk undersökning från Aftonbladet/Inizio tycker 26 procent av kristdemokraterna att Lars Adaktusson företräder partiet bäst, vilket var mer än tre gånger fler än de som föredrog Jakob Forssmed. Även Sara Skyttedal får dubbelt så stort stöd bland kristdemokratiska väljare som Forssmed.

Det är bara att hoppas att Forssmed inser vad som är bäst för partiet och om så inte är fallet att rikstinget i oktober ställer saker till rätta för att ​skapa förutsättningar ​för en lyckad valkampanj inför riksdagsvalet 2018.