Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Sommarnummer av Inblick i Trons Värld!


Sommar​säsongen för alltid med sig en massa tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning? Innehåller ​åtta ​goa livsberättelser, samt skriver om hur du kan få en relation med Gud.

Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 

ITV sommar 2019_framsida_hemsida

Sommar 2019

Nu finns sommarnumret av Inblick i Trons Värld ​tillgängligt. Tidningen är ett utmärkt hjälpmedel i evangelisationen för församlingar och enskilda kristna som vill nå ut med de goda nyheterna om Jesus Kristus.

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Linda som var arg på Gud och Kjell som hittade en inre styrka är bara två exempel.

16 sidor, vikt 60 gram      


ITV_påsk_2019 Framsida

Påsk 2019

Nu finns påsknumret av Inblick i Trons Värld ute, som ett utmärkt hjälpmedel i evangelisationen för församlingar och enskilda kristna som vill nå ut med de goda nyheterna om Jesus Kristus. Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Camilla som försökte meditera men fann Gud och Jonathan som blev fri från hat och aggressivitet är bara två exempel.
20 sidor, vikt 75 gram
      

ITV_jul_2018 Framsida hemsida

Jul 2018

I det här julnumret av Inblick i Trons Värld kan du läsa nio livsberättelser som pekar på julfirandets  centralperson, Jesus. Detta kompletterat med utdrag ur julevangeliet en sida om hur man blir frälst.
20 sidor, vikt 75 gram

ITV_sommar_2018 Framsida​ Sommar 2018

I det här vårnumret av Inblick i  Trons Värld kan du läsa ​tolv livsberättelser som pekar på Jesus. 
​24 sidor, vikt 90 gram

ITV vår 2018_framsida

​Vår 2018

I det här vårnumret av Inblick i Trons Värld kan du läsa ​åtta livsberättelser som pekar på Jesus. 
​16 sidor, vikt 60 gram
ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


      

ITV nr 2 sommar 2017_framsida hemsidaSommar 2017

I det här sommarnumret av Inblick i Trons Värld kan du läsa Jerusalemsångaren Ulf Christianssons, Anita Barkers och ​tio andra livsberättelser som pekar på Jesus. 
Extra tjockt nummer med 28 sidor, vikt 105 gram

26 apr, 2019

“Divided States of America” kvarstår efter kongressvalet

Robin Olsson | 15 nov , 2018
Kongressvalet i USA är över, men ännu en vecka efter valdagen är resultaten inte helt klara. Demokraterna höll traditionen vid liv genom att återta makten i representanthuset medan republikanerna stoppade den “blå vågen” som många förutspådde genom att vinna flera viktiga senatorsval. I delstaten Florida pågår det en nervkittlande omräkning av rösterna då det var mindre än 0,5 procent som skilde den demokratiske Senatorn Bill Nelson och hans utmanare Rick Scott (R) på valnatten. – Florida är alltid jämt, på valnatten såg det ut som att Scott hade vunnit med ganska god marginal för att vara Florida, säger Anders W Edwardsson till Inblick.
Divided_States_of_America_kvarstar_efter_kongressvalet
Ett mellanårsval till kongressen, där representanthusets 435 ledamöter väljs på två år och där en tredjedel av senatens ledamöter väljs på sex år, brukar alltid gynna oppositionen som har lätt att mobilisera sin väljarbas efter att ha förlorat ett presidentval. Så blev det även i år då demokraterna höll traditionen vid liv genom att vinna minst 23 republikanska stolar. Som det ser ut kommer de att ha en majoritet på cirka 20 stolar men då är inte alla distrikt avgjorda ännu. 
Historiskt har alla presidenter tappat i sitt första mellanårsval. Barack Obama förlorade till exempel 63 platser i representanthuset och sex platser i senaten 2010 och Bill Clinton förlorade 54 platser 1994. Som det ser ut nu så tappar republikanerna 30 platser i representanthuset och man erövrar minst tre, kanske fem platser, i senaten där man behåller sin viktiga majoritet, då det är senaten som utser domare till högsta domstolen.   

Ingen “blå våg”

– Det blev ingen “blå våg” för demokraterna, även om den svenske mediekonsumenten till äventyrs skulle kunna ha fått det intrycket, säger Anders W Edwardsson till Inblick.
– Nästan alla amerikanska presidenter brukar förlora sitt första mellanårsval till kongressen, så därför var det ingen större överraskning att demokraterna vann majoritet i representanthuset. Det kommer att försvåra presidentens och republikanernas lagstiftningsförsök de kommande åren, men det är också ett uttryck för den amerikanska maktdelningen. Intressant nog så var segern inte så stor. Såväl Clinton som Obama led betydligt större nederlag – räknat i antalet representanthusledamöter – vid sina första mellanårsval än vad Trump nu gjort, fortsätter Edwardsson.

USA ett delat land

USA brukar av många politiska experter kallas för “Divided States of America” då det är så otroligt polariserat mellan demokrater och republikaner, mellan stad och land, mellan liberala och konservativa. Årets val var inget undantag. Landet är fortfarande lika delat och det är den sida som kan mobilisera sina kärntrupper som vinner valen, ett par hundratusen röster avgör. 
Den delstat som det kämpats hårdast om de senaste decennierna i både senatsval och presidentval är Florida,”The Sunshine State”. Florida har historiskt varit så jämnt mellan de två partierna att endast 537 röster i ett distrikt avgjorde valet 2000 till republikanen George W Bushs fördel mot Al Gore. Den gången blev det strid i domstol om man skulle räkna om rösterna eller inte och något liknande är på gång nu då senatorsvalet mellan Bill Nelson (D) och tidigare guvernören Rick Scott (R) är så jämnt att det krävs en omräkning. Jurister på båda sidor är inkallade och detta kan ta tid. 
– Florida är en riktig “Battleground State” i varje val beroende på dess storlek och intressanta demografi av yngre människor och minoriteter på östsidan och de äldre, mer konservativa och välbeställda på den västra, säger Anders Edwardsson som själv bor i Florida sedan snart tio år.  
– Florida är alltid jämt. På valnatten såg det ut som att Scott hade vunnit med ganska god marginal för att vara Florida, men en omräkning är alltid oviss då man har en fallenhet för att i vissa distrikt hitta “nya” röster. Detta lär kunna bli en strid i domstol om detta, säger Anders W Edwardsson. 

Seger för demokraterna

Den stora segern för demokraterna detta val kom i Wisconsin där Tony Evers lyckades vinna över den tvåfaldige guvernören Scott Walker som varit mycket framgångsrik men som denna gång förlorade med 1 procent till Evers. 
Likaså var det en stor seger i West Virginia där sittande senatorn Joe Manchin mot alla odds lyckades vinna i en mycket republikansk delstat . 
– Manchin vann mycket tack vare att han som enda demokrat röstat för Trumps utnämningar till högsta domstolen, säger Anders Edwardsson. 

Bråk med media

Presidenten var inte sen att deklarera valresultatet som en historisk seger.
President Trump kom sedan i stark konflikt med CNN-reportern Jim Acosta som ofta varit kritisk till presidenten, denna gång vägrade reportern ge ifrån sig mikrofonen och den rörelse han gjorde mot en ung kvinna som jobbar i Vita Huset har uppmärksammats världen över. Nu är Acosta inte längre välkommen i Vita Huset. 
Presidentens krig mot den tredje statsmakten fortsätter och många demokrater vädrar morgonluft när man nu har makten i representanthuset och kan pressa presidenten med utredningar och i värsta fall riksrätt. 

“Griddlock” väntar

I Texas försvarade den välkände senatorn Ted Cruz sin plats mot det demokratiska stjärnskottet Beto O'Rourke. Vidare vann man platser i North Dakota, Indiana och Missouri. Hur valet i Florida och Arizona utfaller avgör hur stor majoritet som republikanerna får i senaten. Det vi kan konstatera är att det blir en “delad kongress”, där ett parti kontrollerar representanthuset och ett senaten vilket kommer att kräva kompromisser eller så blir det ingen verkstad under två år, så kallad “Griddlock”. Då lär Donald Trump använda detta i valrörelsen om två år. 
–Den stora frågan för demokraterna är om man ska ha kvar Nancy Pelosi som talmanskandidat, hon börjar bli till åren och är inte särskilt populär bland sina egna väljare enligt CNN:s vallokalsundersökning, säger Anders W Edwardsson och tillägger att Donald Trump tror sig kunna förhandla med henne som han ser som en önskemotståndare. 
– Trump har sin vana trogen varit ute och sagt att om demokraterna vill rösta bort Pelosi kanske “vi kan hjälpa henne på traven” genom att republikanerna ger henne sina röster. Det hade varit ett historiskt ögonblick och kanske det som kan hjälpa presidenten att få igenom hans agenda eller söndra demokraterna och ge honom en önskemotståndare om två år, avslutar Edwardsson.   
ROBIN OLSSON