Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Sommarnummer av Inblick i Trons Värld!


Sommar​säsongen för alltid med sig en massa tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning? Innehåller ​åtta ​goa livsberättelser, samt skriver om hur du kan få en relation med Gud.

Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 

ITV sommar 2019_framsida_hemsida

Sommar 2019

Nu finns sommarnumret av Inblick i Trons Värld ​tillgängligt. Tidningen är ett utmärkt hjälpmedel i evangelisationen för församlingar och enskilda kristna som vill nå ut med de goda nyheterna om Jesus Kristus.

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Linda som var arg på Gud och Kjell som hittade en inre styrka är bara två exempel.

16 sidor, vikt 60 gram      


ITV_påsk_2019 Framsida

Påsk 2019

Nu finns påsknumret av Inblick i Trons Värld ute, som ett utmärkt hjälpmedel i evangelisationen för församlingar och enskilda kristna som vill nå ut med de goda nyheterna om Jesus Kristus. Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Camilla som försökte meditera men fann Gud och Jonathan som blev fri från hat och aggressivitet är bara två exempel.
20 sidor, vikt 75 gram
      

ITV_jul_2018 Framsida hemsida

Jul 2018

I det här julnumret av Inblick i Trons Värld kan du läsa nio livsberättelser som pekar på julfirandets  centralperson, Jesus. Detta kompletterat med utdrag ur julevangeliet en sida om hur man blir frälst.
20 sidor, vikt 75 gram

ITV_sommar_2018 Framsida​ Sommar 2018

I det här vårnumret av Inblick i  Trons Värld kan du läsa ​tolv livsberättelser som pekar på Jesus. 
​24 sidor, vikt 90 gram

ITV vår 2018_framsida

​Vår 2018

I det här vårnumret av Inblick i Trons Värld kan du läsa ​åtta livsberättelser som pekar på Jesus. 
​16 sidor, vikt 60 gram
ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


      

ITV nr 2 sommar 2017_framsida hemsidaSommar 2017

I det här sommarnumret av Inblick i Trons Värld kan du läsa Jerusalemsångaren Ulf Christianssons, Anita Barkers och ​tio andra livsberättelser som pekar på Jesus. 
Extra tjockt nummer med 28 sidor, vikt 105 gram

26 apr, 2019

– Jag lämnade Gud men Gud lämnade inte mig

Göran Jacobsson | 15 nov , 2018
Att leva som kristen i Indien är förenat med ständig förföljelse, främst från militanta hindunationalister. Men pastor Samuel Raju upplever ständigt Guds ledning i sitt arbete. Pastor Raju har vigt sitt liv åt att tjäna den Gud som Bibeln talar om och kan vittna om Guds eviga kärlek.
Jag_lamnade_Gud_men_Gud_lamnade_inte_mig
Samuel Raju är bosatt i staden Eluru i den indiska delstaten Andhra Pradesh. Härifrån leder han ett evangeliskt kristet arbete med bland annat församlingsplantering på programmet. Men att Samuel Raju skulle bli pastor var absolut inget han ens kalkylerade med som ung grabb i Indien.
– Jag föddes i en kristen familj. Mina föräldrar var varmt troende kristna och jag blev fostrad i kristna traditioner. Men när jag var 17 år gammal lämnade jag den kristna tron och levde sedan i flera år som avfälling, berättar Samuel Raju för Inblick.
– Bakgrunden till detta var att jag hade mött nya vänner som jag umgicks med väldigt mycket, personer som drog mig allt längre bort från Jesus. Jag föll i synd och levde i mörker. Men innan allt detta hände levde jag verkligen för Gud.
Men även om den indiske tonåringen hade lämnat Gud så hade Gud inte förlorat vare sig hoppet eller tålamodet med honom. Det var något som skulle komma att visa sig ganska snart.
– Jag lämnade Gud men Gud lämnade inte mig, säger Samuel Raju.

Mötte Gud på nytt

När den unge indiern var 21 år hade han levt borta från Vår Herre i drygt fyra år. Då mötte han Gud på nytt. En serie av olika händelser i hans liv samverkade till att han på ett mycket starkt sätt upplevde Guds tilltal om att vända åter till Herren.
– Några år tidigare, när jag var 19 år gammal, hade jag fått jobb hos delstatsregeringens departement för hälso- och sjukvård i Andhra Pradesh. Jag blev ganska snabbt befordrad och fick ett ännu bättre jobb än att bara sitta på ett kontor och vända papper hela dagarna.
– När jag sedan blev frälst så upplevde jag hur Gud välsignade mitt jobb. Jag började så smått att förstå hur mycket Gud älskade mig och att mina framgångar på jobbet hade att göra med att jag faktiskt hade bestämt mig för att låta Jesus vara herre i mitt liv.
Samuel älskade verkligen sitt jobb och hade inga som helst tankar på att lämna det. Men redan som barn hade han upplevt en stark längtan efter att få tjäna Jesus.

En flammande eld

– Jag kan fortfarande inte förstå varifrån den där längtan efter att tjäna Jesus kom. Det var absolut inte så att någon vuxen person hade pekat på mig och profeterat över mig och sagt att jag skulle bli en Herrens tjänare. Jag bara kände det inom mig, som en längtan som sakta växte sig starkare och starkare ju äldre jag blev.
Varje gång han läste Bibeln eller hörde någon predika Guds ord så var det som en eld som flammade upp inom den unge Samuel. Han ville bli en förkunnare. Men det skulle komma att dröja ännu några år innan detta hände.
– När jag var 23 år upplevde jag på ett påtagligt sätt hur Gud kallade mig till tjänst för honom. Han gjorde det mycket specifikt genom att ge mig en bibelvers, Markus evangelium kapitel 10 och vers 49: ” Var vid gott mod. Res dig, han kallar på dig.”
– Jag tänker väldigt ofta på den där bibelversen och på hur Gud kallade på mig genom den. Jag hade ju mitt dagliga jobb hos delstatsregeringen i Andhra Pradesh, men samtidigt talade Gud väldigt starkt i mitt hjärta och i min ande.
– Allt detta gjorde att jag ofta satt i djupa tankar om min egen framtid. Vad skulle hända? Vart skulle jag ta vägen? Egentligen skulle jag ju inte behöva bekymra mig inför framtiden för jag hade redan ett bra jobb.
Samuel började be över den bibelvers han fått och sökte Gud för att få veta vilken väg han skulle gå. Nu började det hända saker i hans liv.
– Jag tog ledigt från mitt jobb och begav mig till Chennai, en stor stad som på den tiden hette Madras, i min grannstat Tamil Nadu. Med hjälp av några kristna vänner fick jag möjlighet att kunna delta i en sex månader lång träningsskola och lärjungautbildning.

Ett språkligt mirakel

Samuel kunde inte ett ord engelska när han anlände till Chennai. Det lokala språket tamil, som talas i Chennai, var också helt nytt för honom. Den språkliga barriären reste sig skyhög framför honom som ett stort hinder.
– Jag kom från en liten by på landsbygden i Andhra Pradesh och kunde bara tala mitt eget språk, telugu. Men Gud hjälpte mig på ett övernaturligt sätt och efter bara ett par månader så kunde jag förstå undervisningen på bibelskolan utan några som helst problem, berättar Samuel.
Tiden på bibelskolan i Chennai kom att bli grunden för Samuels tjänst för Gud. Förutom att kunna behärska både tamil och engelska i tal och skrift hade han tillägnat sig de kunskaper som krävdes för att kunna ta nästa steg.
– Jag återvände till mitt gamla jobb i Eluru och började evangelisera på fritiden, på allmänna platser och i byarna i regionen, berättar Samuel.
Sedan dess har den eld som Gud tände i hans hjärta fört Samuel Raju in i ett vidsträckt arbete på heltid i de sydöstra delarna av Indien, där han bland mycket annat har fått vara med och starta 198 nya församlingar. Trots ofta hårt motstånd från militanta hindunationalister så fortsätter Guds verk att multipliceras i hjärtat hos nya indier som får höra talas om den Gud som frälste Samuel Raju.
GÖRAN JACOBSON
goran@inblick.se