Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Sommarnummer av Inblick i Trons Värld!


Sommar​säsongen för alltid med sig en massa tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning? Innehåller ​åtta ​goa livsberättelser, samt skriver om hur du kan få en relation med Gud.

Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 

ITV sommar 2019_framsida_hemsida

Sommar 2019

Nu finns sommarnumret av Inblick i Trons Värld ​tillgängligt. Tidningen är ett utmärkt hjälpmedel i evangelisationen för församlingar och enskilda kristna som vill nå ut med de goda nyheterna om Jesus Kristus.

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Linda som var arg på Gud och Kjell som hittade en inre styrka är bara två exempel.

16 sidor, vikt 60 gram      


ITV_påsk_2019 Framsida

Påsk 2019

Nu finns påsknumret av Inblick i Trons Värld ute, som ett utmärkt hjälpmedel i evangelisationen för församlingar och enskilda kristna som vill nå ut med de goda nyheterna om Jesus Kristus. Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Camilla som försökte meditera men fann Gud och Jonathan som blev fri från hat och aggressivitet är bara två exempel.
20 sidor, vikt 75 gram
      

ITV_jul_2018 Framsida hemsida

Jul 2018

I det här julnumret av Inblick i Trons Värld kan du läsa nio livsberättelser som pekar på julfirandets  centralperson, Jesus. Detta kompletterat med utdrag ur julevangeliet en sida om hur man blir frälst.
20 sidor, vikt 75 gram

ITV_sommar_2018 Framsida​ Sommar 2018

I det här vårnumret av Inblick i  Trons Värld kan du läsa ​tolv livsberättelser som pekar på Jesus. 
​24 sidor, vikt 90 gram

ITV vår 2018_framsida

​Vår 2018

I det här vårnumret av Inblick i Trons Värld kan du läsa ​åtta livsberättelser som pekar på Jesus. 
​16 sidor, vikt 60 gram
ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


      

ITV nr 2 sommar 2017_framsida hemsidaSommar 2017

I det här sommarnumret av Inblick i Trons Värld kan du läsa Jerusalemsångaren Ulf Christianssons, Anita Barkers och ​tio andra livsberättelser som pekar på Jesus. 
Extra tjockt nummer med 28 sidor, vikt 105 gram

26 apr, 2019

Hans hade en månad kvar att leva

Angelica Victorin | 22 nov , 2018
Hans fick chockbeskedet att han hade obotlig cancer och bara en månad kvar att leva. Efter bön fanns dottertumörerna inte längre kvar i lungor och lymfkörtlar. Hans överlevde även den svåra operationen där man tog bort en stor tumör i magen. – Ett mirakel har ägt rum. Jag har fått hjälp av världens största och bästa läkare – Jesus, berättar Hans för Inblick.
Hans_hade_en_manad_kvar_att_leva
Hans Mannefred växte upp i en kristen familj i Mariannelund. På kvällarna bad hans mamma kvällsbön med honom och han gick i söndagsskola från fem års ålder, först i Missionskyrkans regi. 
– Jag lekte mycket med min granne Sonja och hon ville att jag skulle vara med i Filadelfias söndagsskola. Så på den vägen blev det. Jag trodde på Jesus redan som barn. Sedan konfirmerades jag i Svenska kyrkan i Mariannelund när jag var 14 år. Som vuxen, drygt 50 år gammal, döptes jag i International Church i Jönköping. 

Tumör i magen

I oktober 2017 föll Hans ihop på golvet hemma. Benen bar honom inte.
– Jag blev liggande i min lägenhet i tre dygn innan jag övertalades att ringa efter ambulans.
På sjukhuset fick Hans diagnosen tarmvred och opererades akut. Man upptäckte även en tumör i magen i storlek som en mindre melon. Dessutom fanns det metastaser i hans lungor och lymfkörtlar. Ofta är det förekomsten av metastaser, dottertumörer, som avgör allvaret vid en cancersjukdom. 
Läkarna sa att cancern var obotlig och att Hans hade runt en månad kvar att leva. Man började planera för palliativ vård, det vill säga förberedelser för den som ligger för döden.
– Jag sa till läkaren att jag är inte rädd för att dö, men jag är rädd för att behöva lida. Jag ringde till min syster och mina vänner och berättade om det svåra beskedet. Själv tog jag det lugnt, fann mig i situationen och bad till Jesus om stöd i min svåra situation. Det var just då den bästa medicinen jag kunde få.
Ett 150-tal personer besökte Hans på sjukhuset, vilket gladde honom. Riksdagens före detta talman Thage G Peterson var en av besökarna. 
– Han fick reda på att jag redan planerat min begravning. Då sa han “Släng dina begravningspapper i papperskorgen”. Nu gäller det att be om ett mirakel. Han gick efter sitt besök till Sjukhuskyrkans lokaler och bad för mig.

Mirakulöst helad 

När Hans fortfarande var vid liv några månader senare, bestämdes att man skulle operera bort tumören i magen. Hans skrev en insändare till Aftonbladet och bad om bön inför sin operation. De tog med insändaren och även i Jönköpingsposten blev den publicerad.
– Dagen innan operationen ordnade jag en andakt med bön som leddes av pastor Dan Rosendahl. Vi var i Sjukhuskyrkan som var fullsatt av vänner och stämningen var så fin. På olika platser i Sverige knäppte folk sina händer och bad för mig. 
Hans skickades från Jönköping till Linköping för en PET- röntgen av metastaserna i lungor och lymfkörtlar. Efter den träffade han en förvånad specialistläkare som sa att röntgen var mycket positiv. ”Jag ska bara för säkerhets skull kolla en gång till”, sa hon och återkom med samma oväntade och fantastiska besked.
– Själv tänkte jag att ett mirakel ägt rum. Jag har fått hjälp av världens största och bästa läkare - Jesus. Utan honom hade jag inte överlevt och inte heller klarat av min sjukdomstid. Min tro på Jesus är den bästa medicinen. Den gjorde att jag överlevde. 
Hans har läkarintyg på att han hade metastaser och ett annat som visar att det inte finns några efteråt. Tumören i magen återstod däremot och operationen genomfördes i början av 2018.
– Efter operationen mådde jag efter omständigheterna väl. Det är klart att en tumör på ett kilo är en tuff operation att klara av. 
På sjukhuset träffade han andra kristna, som befann sig i svåra situationer. De pratade och bad för varandra.
– Tron i kombination med god omvårdnad från sjukhuspersonalen såg till att rehabiliteringen gick bra. Efter någon vecka sa en läkare “Nu får du åka hem. Du är botad”.
Hans går med rullator och hans mål är att dagen snart ska komma då han kan lämna tillbaka den.

Ännu ett helande

För några år sedan fick Hans en propp i höger öga. Dessutom hade han sett trådar, vilket är ett tecken på grå starr. 
– Jag bad en person be för mig innan besöket hos ögonläkaren. Jag kände ett lugn, som jag ofta gör efter bön.
När Hans kom till ögonläkaren, var proppen i princip läkt. Det fanns så lite grå starr, att det inte var aktuellt med någon operation. Trycket på ögonen som varit för högt, hade gått ner till normalvärde. 
– Även med mina ögon skedde ett mirakel som jag tackar Jesus för, säger Hans.
Så gott som varje dag går han till ”Hannas Vardagsrum” hos Frälsningsarmén i Huskvarna. Där får Hans många upplevelser och möter många människor med olika livsberättelser. 
– Det ger mig gemenskap och berikar mitt liv så mycket. Det är också viktigt för mig att skriva, det är bra för hjärngymnastiken och en viktig del i min rehabilitering. Ofta handlar mina texter om min kristna tro och om samhälleliga frågor. Jag skriver på en bok som heter “Jag tror inte på tomten - jag tror på Jesus”.
Hans berättar att han är tacksam för varje dag han får leva, höra, läsa, skriva och se. 
– Min relation till Jesus är starkare än någonsin. Vi ber varje dag hos Frälsningsarmén för personer som är sjuka. En del av dem som jag varit med och bett för har fått en bättre livssituation och blivit helade. Jesus gör under.
​ANGELICA VICTORIN