Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Sommarnummer av Inblick i Trons Värld!


Sommar​säsongen för alltid med sig en massa tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning? Innehåller ​åtta ​goa livsberättelser, samt skriver om hur du kan få en relation med Gud.

Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 

ITV sommar 2019_framsida_hemsida

Sommar 2019

Nu finns sommarnumret av Inblick i Trons Värld ​tillgängligt. Tidningen är ett utmärkt hjälpmedel i evangelisationen för församlingar och enskilda kristna som vill nå ut med de goda nyheterna om Jesus Kristus.

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Linda som var arg på Gud och Kjell som hittade en inre styrka är bara två exempel.

16 sidor, vikt 60 gram      


ITV_påsk_2019 Framsida

Påsk 2019

Nu finns påsknumret av Inblick i Trons Värld ute, som ett utmärkt hjälpmedel i evangelisationen för församlingar och enskilda kristna som vill nå ut med de goda nyheterna om Jesus Kristus. Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Camilla som försökte meditera men fann Gud och Jonathan som blev fri från hat och aggressivitet är bara två exempel.
20 sidor, vikt 75 gram
      

ITV_jul_2018 Framsida hemsida

Jul 2018

I det här julnumret av Inblick i Trons Värld kan du läsa nio livsberättelser som pekar på julfirandets  centralperson, Jesus. Detta kompletterat med utdrag ur julevangeliet en sida om hur man blir frälst.
20 sidor, vikt 75 gram

ITV_sommar_2018 Framsida​ Sommar 2018

I det här vårnumret av Inblick i  Trons Värld kan du läsa ​tolv livsberättelser som pekar på Jesus. 
​24 sidor, vikt 90 gram

ITV vår 2018_framsida

​Vår 2018

I det här vårnumret av Inblick i Trons Värld kan du läsa ​åtta livsberättelser som pekar på Jesus. 
​16 sidor, vikt 60 gram
ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


      

ITV nr 2 sommar 2017_framsida hemsidaSommar 2017

I det här sommarnumret av Inblick i Trons Värld kan du läsa Jerusalemsångaren Ulf Christianssons, Anita Barkers och ​tio andra livsberättelser som pekar på Jesus. 
Extra tjockt nummer med 28 sidor, vikt 105 gram

26 apr, 2019

Ali mötte kärleken han inte trodde fanns

Ola Karlman | 29 nov , 2018
Ali Husseini hade det jobbigt i livet och han hade inte en aning om att Jesus är Guds son. Mötet med en kristen kompis blev början till resan in i en kärlek han inte trodde fanns. – Nu känner jag mig aldrig ensam längre. Jag vet att Jesus älskar mig och alltid är nära, säger Ali.
Ali_motte_karleken_han_inte_trodde_fanns
19-årige Ali Husseini har bott i Sverige i tre år. Han växte upp i Afghanistan och fick i ung ålder lära sig att den muslimska läran var den enda rätta. När han anlänt till sin nuvarande hemstad Växjö lärde han känna några nya vänner och en av dessa vänner skulle få en oanad betydelse för honom.
– Hon trodde på Jesus och jag blev kompis med henne, säger Ali till Inblick.
Just då brottades Ali med olika bekymmer och han var inneboende hos en muslimsk familj. Hans nyfunna vän sa att hon gärna ville hjälpa honom med det som var svårt i livet. En kväll frågade hon om Ali ville följa med på en fest. Det skulle kosta 150 kronor att vara med på festen och då Ali förklarade att han inte hade några pengar förklarade kompisen att hon ville betala även för honom.
– Jag var lite rädd, festen var i Equmeniakyrkan.
Men Ali följde med och han tog även emot förbön från de kristna vännerna i kyrkan, även om det kändes konstigt. De sa även till honom att läsa Bibeln om han kände för det.

Nyfiken på Jesus

– Jag blev nyfiken på den kristna tron och Jesus.
Umgänget med de kristna vännerna och nyfikenheten på Jesus gjorde Ali gladare. En dag ville han följa med på en resa men det fanns ingen ledig plats. Men några dagar senare kom telefonsamtalet som förkunnade att en plats blivit ledig och Ali kunde följa med på resan.
– Då kom en tanke, det finns en Gud. Jag hade fått en känsla av att jag skulle få åka med på den här resan, berättar han.
Allah, som Ali tidigare tillbett, hade aldrig någonsin visat honom något livstecken tillbaka, trots många böner. Ali förklarar att även muslimer tror på Jesus men de tror inte att han är Guds son. Han hade läst mycket i Koranen men inte förstått speciellt mycket av den. Men när han började närma sig Jesus och läsa om honom i Bibeln hände det saker inombords, hans själ fick nytt liv i en ny och ljuvlig dimension. Längtan efter att få komma ännu närmare Jesus växte sig allt starkare.
– Jag vaknade tidigt varje söndag och kände mig glad då jag skulle gå till kyrkan.
Snart tog Ali emot Jesus som sin personlige frälsare och en tid senare valde han att bli döpt.
– Sedan den stunden känner jag mig aldrig ensam längre. Jag vill använda hela mitt liv till att berätta för andra människor om Jesus.
Ali har sin andliga hemvist i Ulriksbergskyrkan i Växjö och han är verkligen ingen morgontrött kille på söndagsmorgnarna.

Längtar till kyrkan

– Jag vaknar tidigt på söndagarna och längtar efter att få gå till kyrkan och hjälpa till med olika saker samt fira gudstjänst tillsammans med mina systrar och bröder.
Livet tillsammans med Jesus har förändrat livsstilen och beteenden. Ali beskriver det som att han fått uppleva en kärlek som är så stark att han omöjligt kan låta bli att ge den vidare till andra människor som han möter.
– När jag var liten gjorde jag ofta dåliga saker. Men när jag fått ta emot Jesu kärlek, Gud är kärlek. Vi är Guds barn och han älskar oss, då måste vi älska varandra.
Ali beskriver även hur Jesus kan hjälpa oss att vända andra kinden till även om det många gånger kan vara ofantligt svårt att göra det när vi blivit ledsna och sårade.
– Jag blir inte arg eller ledsen om andra säger något dumt, jag älskar dem ändå.
Jesu kors är den trygga och säkra grund som Ali varje dag väljer att stå på. Men han känner en stark nöd för alla de människor i hans tidigare hemland Afghanistan samt Iran, där han också bott under en tid, som ännu inte känner Jesus. Bönen för att de länderna ska bli öppna och fria nationer finns ständigt närvarande i hans hjärta.
– Det är det viktiga för mig när jag vaknar på morgonen, att veta att jag är Guds barn. Om Afghanistan och Iran blir demokratiska länder vill jag åka tillbaka dit och berätta om Jesus för människorna där.

En dröm

För ungefär tre år sedan drömde Ali en dröm som han aldrig glömmer, en mycket stark upplevelse för honom. 
– Jag drömde att jag var på ett berg med mycket snö på. Jag hade en kompis med mig men jag kände honom inte. Det var ett högt berg och det var svårt att komma upp. Men jag hörde någon ropa på mig: ”Ali, kom. Du kan komma upp”. Jag kände att det var Jesus.
O​LA KARLMAN