Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Sommarnummer av Inblick i Trons Värld!


Sommar​säsongen för alltid med sig en massa tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning? Innehåller ​åtta ​goa livsberättelser, samt skriver om hur du kan få en relation med Gud.

Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 

ITV sommar 2019_framsida_hemsida

Sommar 2019

Nu finns sommarnumret av Inblick i Trons Värld ​tillgängligt. Tidningen är ett utmärkt hjälpmedel i evangelisationen för församlingar och enskilda kristna som vill nå ut med de goda nyheterna om Jesus Kristus.

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Linda som var arg på Gud och Kjell som hittade en inre styrka är bara två exempel.

16 sidor, vikt 60 gram      


ITV_påsk_2019 Framsida

Påsk 2019

Nu finns påsknumret av Inblick i Trons Värld ute, som ett utmärkt hjälpmedel i evangelisationen för församlingar och enskilda kristna som vill nå ut med de goda nyheterna om Jesus Kristus. Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Camilla som försökte meditera men fann Gud och Jonathan som blev fri från hat och aggressivitet är bara två exempel.
20 sidor, vikt 75 gram
      

ITV_jul_2018 Framsida hemsida

Jul 2018

I det här julnumret av Inblick i Trons Värld kan du läsa nio livsberättelser som pekar på julfirandets  centralperson, Jesus. Detta kompletterat med utdrag ur julevangeliet en sida om hur man blir frälst.
20 sidor, vikt 75 gram

ITV_sommar_2018 Framsida​ Sommar 2018

I det här vårnumret av Inblick i  Trons Värld kan du läsa ​tolv livsberättelser som pekar på Jesus. 
​24 sidor, vikt 90 gram

ITV vår 2018_framsida

​Vår 2018

I det här vårnumret av Inblick i Trons Värld kan du läsa ​åtta livsberättelser som pekar på Jesus. 
​16 sidor, vikt 60 gram
ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


      

ITV nr 2 sommar 2017_framsida hemsidaSommar 2017

I det här sommarnumret av Inblick i Trons Värld kan du läsa Jerusalemsångaren Ulf Christianssons, Anita Barkers och ​tio andra livsberättelser som pekar på Jesus. 
Extra tjockt nummer med 28 sidor, vikt 105 gram

26 apr, 2019

Bulgarisk religionslag får internationell uppmärksamhet

Ivo Ivanov | 29 nov , 2018
Ivo Ivanov skriver här om ett lagförslag i Bulgarien som i praktiken kommer att tvinga de flesta frikyrkor att lägga ner sina verksamheter. Om förslaget går igenom kommer det även att drabbar katolska kyrkan och judiska synagogor. – Jag som pingstpastor, som har gått bibelskola i England samt pingströrelsens pastorsutbildning i Sverige, skulle inte kunna predika eller medverka i kyrkor i Bulgarien, skriver Ivo.
Bulgarisk_religionslag_far_internationell_uppmarksamhet
För drygt två veckor sedan fick jag ett meddelande från en vän i Bulgarien.
"Har du sett förslaget om den nya religionslagen i Bulgarien? Läget är allvarligt. Be för landet!"
Jag kunde inte tro mina ögon. 20 år efter att Berlinmuren föll och vi fick religionsfrihet så var landet på väg att i princip göra det omöjligt för frikyrkor att existera under en ny religionslag som ska stoppa terror och extremister.
På ytan låter det bra. Vi kommer att stoppa islamist-extremisterna som predikar hat, men i praktiken är detta en lag med syfte på total regeringskontroll och ett hot mot religionsfriheten. Min första tanke var att detta är falska nyheter. Tyvärr var det sant. Bulgarien är på väg att införa en religionslag som kommer göra de gamla kommunisterna stolta.

Frikyrkor tvingas stänga

Lagförslaget innebär bland annat att enbart bulgariska medborgare som är teologiskt utbildade i godkända skolor kan verka som religiösa ledare i Bulgarien. Endast teologiska utbildningar som godkänts av den bulgariska staten erkänns och samfund som inte samlar minst 1 procent av befolkningen ska inte får driva teologisk utbildning eller andlig verksamhet. I praktiken innebär detta att förutom ortodoxa kyrkan och islam, så kommer de flesta frikyrkor tvingas lägga ner sin verksamhet. Det drabbar även katolska kyrkan och judiska synagogor. 
Jag som pingstpastor, som har gått bibelskola i England samt pingströrelsens pastorsutbildning i Sverige, skulle inte kunna predika eller medverka i kyrkor i Bulgarien. Det andra förslaget som kan bli lag är att ekonomiskt stöd från staten endast ska tilldelas den ortodoxa kyrkan och muslimska moskéer och imamer. Ekonomiskt stöd till kyrkor får inte heller tas emot från andra länder.
Återigen insisterar de viktigaste politiska partierna i det bulgariska parlamentet på restriktiva ändringar av den religiösa lagen. I strid med Europakonventionen, bulgariska konstitutionen samt den bulgariska nationella lagstiftningen och i strid med internationell rätt där Bulgarien har åtagit sig att respektera samvetsfrihet, tro och andra grundläggande rättigheter.
Att som en ursäkt för att bekämpa terrorism, begränsa religionsfrihet och religiös verksamhet är knappast en framkomlig väg.

Internationella protester

Tack vare sociala medier, har nyheterna spridits fort i både Bulgarien och runt om i världen. Människor är ute på gatorna i bulgariska städer för att protestera. Pastorer i Spanien, USA och Europa har kontaktat politiker och ambassader för att protestera. Jag är i kontakt nästan dagligen med pastorer och vänner i Bulgarien som skickar uppdateringar om hur de ska motverka detta.
Tack vare bön och protester har regeringen föreslagit vissa ändringar i lagen för att göra det mer acceptabelt för frikyrkor. Bland annat finns dessa förslag:
• Tillåta religiös verksamhet i byggnader som inte är byggda för religiös verksamhet.
• Tillåta ekonomiskt stöd från utlandet, men stöd som överstiger 50 000 kronor måste deklareras till regeringen.
• Tillåta utländska predikanter att bedriva religiös verksamhet.
• Tillåta samfund med mindre än 1 procent av befolkningen att bedriva religiösa skolor.
• Kräva ett register från religiösa samfund över alla deras religiösa ledare där de kan uppvisa ett utbildningscertifikat.
• Kräva minst 300 medlemmar för att registrera ett nytt religiöst samfund.
• Religiösa samfund som inte kan bevisa att de har minst 300 medlemmar ska stängas ner.
Går dessa ändringar igenom innebär det att regeringen måste lyssna till de religiösa ledarna innan de går vidare för att rösta om den nya lagen i parlamentet.

Ifrågasätts och jagas

En del kristna advokater förbereder sig inför att ta dessa allvarliga händelser hela vägen till Europadomstolen för att motverka regeringen. Som jag ser på saken utifrån så finns det just nu en trend av polarisering och splittring, inte bara i Bulgarien men också i hela världen. Ett läge där kristna förföljs, ifrågasätts och jagas för sin tro. Fienden sover inte och vi som Kristi kropp behöver vakna upp, stå på vakt, agera och be.
Skörden är stor. Be för Bulgarien och Sverige. Varje människa är viktig.
IVO IVANOV
Pingstpastor som är född och uppvuxen i Bulgarien. Numera verksam i Tidaholm.