Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Sommarnummer av Inblick i Trons Värld!


Sommar​säsongen för alltid med sig en massa tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning? Innehåller ​åtta ​goa livsberättelser, samt skriver om hur du kan få en relation med Gud.

Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 

ITV sommar 2019_framsida_hemsida

Sommar 2019

Nu finns sommarnumret av Inblick i Trons Värld ​tillgängligt. Tidningen är ett utmärkt hjälpmedel i evangelisationen för församlingar och enskilda kristna som vill nå ut med de goda nyheterna om Jesus Kristus.

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Linda som var arg på Gud och Kjell som hittade en inre styrka är bara två exempel.

16 sidor, vikt 60 gram      


ITV_påsk_2019 Framsida

Påsk 2019

Nu finns påsknumret av Inblick i Trons Värld ute, som ett utmärkt hjälpmedel i evangelisationen för församlingar och enskilda kristna som vill nå ut med de goda nyheterna om Jesus Kristus. Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Camilla som försökte meditera men fann Gud och Jonathan som blev fri från hat och aggressivitet är bara två exempel.
20 sidor, vikt 75 gram
      

ITV_jul_2018 Framsida hemsida

Jul 2018

I det här julnumret av Inblick i Trons Värld kan du läsa nio livsberättelser som pekar på julfirandets  centralperson, Jesus. Detta kompletterat med utdrag ur julevangeliet en sida om hur man blir frälst.
20 sidor, vikt 75 gram

ITV_sommar_2018 Framsida​ Sommar 2018

I det här vårnumret av Inblick i  Trons Värld kan du läsa ​tolv livsberättelser som pekar på Jesus. 
​24 sidor, vikt 90 gram

ITV vår 2018_framsida

​Vår 2018

I det här vårnumret av Inblick i Trons Värld kan du läsa ​åtta livsberättelser som pekar på Jesus. 
​16 sidor, vikt 60 gram
ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


      

ITV nr 2 sommar 2017_framsida hemsidaSommar 2017

I det här sommarnumret av Inblick i Trons Värld kan du läsa Jerusalemsångaren Ulf Christianssons, Anita Barkers och ​tio andra livsberättelser som pekar på Jesus. 
Extra tjockt nummer med 28 sidor, vikt 105 gram

26 apr, 2019

Sverige tog parti för terrorn i FN:s säkerhetsråd

Ruben Agnarsson | 29 nov , 2018
För terrororganisationen Hamas är Tel Aviv en bosättning och hela den judiska staten en illegal ockupation. Trots detta framförde Sverige skarp och till stor del ensidig kritik mot Israel när FN:s säkerhetsråd i förra veckan tog upp situationen i Gaza.
Sverige_tog_parti_for_terrorn_i_FNs_sakerhetsrad
I flera anföranden i FN:s säkerhetsråd i förra veckan angrep Sverige på ett mycket kraftfullt sätt landet Israel.
Carl Orrenius Skau, biträdande representant i den svenska representationen i FN:s säkerhetsråd, kritiserade måndag den 18 november Israel för att inte avsluta ”ockupationen” och menade att Sverige fortsatt är ”djupt oroat” över Israels ”fortsatta expansion av bosättningar i det ockuperade Västbanken och förstörandet av hem.”
Inget nämndes om att över 500 raketer sändes mot civila mål veckan innan eller att Hamas är en terrororganisation. Orrenius ”glömde” även att människorättsorganisationen Human Rights Watch (HRW) nyligen rapporterat om att palestinska säkerhetsstyrkor utsätter fångar för systematiska övergrepp och tortyr som räknas som brott mot mänskligheten och inget nämndes heller om att fria val inte förekommit i Gaza på mer än 12 år.

Biståndskorruption

Istället efterlyste Carl Orrenius Skau ”förutsägbara och hållbara” ekonomiska bidrag till den hårt kritiserade biståndsorganisationen UNRWA, som USA dragit in sitt stöd till.
Diplomaten Carl Orrenius Skau ledde S-regeringens kritiserade kampanj för en plats i FN:s säkerhetsråd. Hans hustru Lisa Orrenius Skau var samtidigt New York-chef för stiftelsen Dag Hammarskjölds minnesfond, som enligt Dagens Nyheter fick miljoner ur biståndsbudgeten för att betala restaurangbesök, hotell och flygbiljetter för 27 FN-ambassadörer som ska rösta om Sveriges plats.
Dagen efter Orrenius Skaus angrepp på Israel, den 19 november, fortsatte Sveriges FN-ambassadör Olof Skoog med att – inför Sveriges kung och drottning som tillfälliga besökare – fördöma ”Israels ockupation och illegala bosättningar”, samtidigt som han riktade kritik mot förstörelse av illegala bostäder.
I en kort mening berörde Skoog de raketer som Hamas sänt mot civila mål i södra Israel men lade ansvaret på Israel att ”gensvara proportionerligt”. Inte heller Skoog sade något om att Hamas är en terrororganisation och inget nämndes om människorättsorganisationen HRW:s rapport om palestinska övergrepp och tortyr som räknas som brott mot mänskligheten.

USA-ambassadör kritisk

Att fria val inte förekommit i Gaza på mer än 12 år fanns inte heller med i Olof Skoogs tal, som istället menade att ”parterna har ett ansvar att vända den negativa trenden”.
USA:s FN-ambassador Nikki Haley vände sig kraftfullt mot denna beskrivning.
– Det går inte att jämföra terrorgruppen Hamas med den demokratiska och legitima staten Israel, betonade Haley i Säkerhetsrådet när FN:s sändebud i området, Nickolay Mladenov, uppmanade ”alla parter till maximal återhållsamhet”.
Haley menade att det endast finns en sida som attackerar utan urskillning, som riktar in sig på civila och som terroriserar för att nå sina mål.
– Gazaterroristerna siktade in sig på civila i sin respons. Deras agerande var inte utifrån självförsvar, utan av en terroristgrupp som söker en förevändning för att döda civila, sade Haley och påpekade att Islamic Jihad som jobbar med Hamas i Gaza är allierad med Iran.

Tel Aviv – en illegal bosättning?

Ilan Ben-Dov, Israels ambassadör i Sverige, reagerar kraftfullt på de svenska sändebudens beskrivning.
– Man kan inte jämföra en terroristorganisation med en demokratisk stat, en sådan jämförelse är oacceptabel, säger han till Inblick och konstaterar att Sverige återigen lyfter fram hela listan på israeliskt felagerande, som ”ockupation” och ”bosättningar”.
– Vi är vana vid att Sverige gör så, men det finns ingen relevans i denna beskrivning eftersom vi här talar om Hamas. För Hamas är även Tel Aviv en illegal bosättning, säger Ilan Ben-Dov.
– Och för Hamas och för Islamiska Jihad är själva existensen av en judisk stat att betrakta som ”ockupation”. Den grundläggande svenska förutsättningen, att på ett falskt sätt jämställa Israel och Hamas via begreppet ”parterna” är helt fel och grundlöst.
– Israel är en demokratisk stat, baserad på lag och ordning och som är överlåten till individuella friheter och mänskliga rättigheter. Hamas å andra sidan är en jihadistisk terroristorganisation, vars själva existensberättigande bygger på en kultur av hat och våld som uppmanar till att utplåna den judiska staten.

Bortser från åtta års raketer

– Det svenska försöket att återigen koppla situationen på Gaza till det gamla mantrat av den så kallade ”ockupationen” har ingen grund överhuvudtaget. För Hamas har judar helt enkelt ingen rätt till en egen stat. Till detta kommer att det svenska uttalandet helt och hållet bortser från att Israel drog sig tillbaka från Gaza i augusti 2005, vilket inkluderade en evakuering av alla judiska samhällen, för att främja fred.
– Det svenska uttalandet ignorerar även lidandet som hundratusentals israeliska medborgare utsätts för, däribland ett stort antal barn som lever under en konstant spärreld av raketer de senaste åtta åren. Många av dem är traumatiserade på grund av alla nätter som tillbringats i skyddsrum.
– Uttalandet ignorerar även alla pyromandåd och anlagda bränder som förorsakats av de brandbomber som skickats över gränsen, säger Ilan Ben-Dov, som välkomnar humanitärt bistånd till Gaza men betonar att Hamas borde använda pengarna till att ta hand om sin befolkning istället för att producera raketer, missiler och bygga terrortunnlar.
R​UBEN AGNARSSON
ruben@inblick