Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Sommarnummer av Inblick i Trons Värld!


Sommar​säsongen för alltid med sig en massa tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning? Innehåller ​åtta ​goa livsberättelser, samt skriver om hur du kan få en relation med Gud.

Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 

ITV sommar 2019_framsida_hemsida

Sommar 2019

Nu finns sommarnumret av Inblick i Trons Värld ​tillgängligt. Tidningen är ett utmärkt hjälpmedel i evangelisationen för församlingar och enskilda kristna som vill nå ut med de goda nyheterna om Jesus Kristus.

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Linda som var arg på Gud och Kjell som hittade en inre styrka är bara två exempel.

16 sidor, vikt 60 gram      


ITV_påsk_2019 Framsida

Påsk 2019

Nu finns påsknumret av Inblick i Trons Värld ute, som ett utmärkt hjälpmedel i evangelisationen för församlingar och enskilda kristna som vill nå ut med de goda nyheterna om Jesus Kristus. Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Camilla som försökte meditera men fann Gud och Jonathan som blev fri från hat och aggressivitet är bara två exempel.
20 sidor, vikt 75 gram
      

ITV_jul_2018 Framsida hemsida

Jul 2018

I det här julnumret av Inblick i Trons Värld kan du läsa nio livsberättelser som pekar på julfirandets  centralperson, Jesus. Detta kompletterat med utdrag ur julevangeliet en sida om hur man blir frälst.
20 sidor, vikt 75 gram

ITV_sommar_2018 Framsida​ Sommar 2018

I det här vårnumret av Inblick i  Trons Värld kan du läsa ​tolv livsberättelser som pekar på Jesus. 
​24 sidor, vikt 90 gram

ITV vår 2018_framsida

​Vår 2018

I det här vårnumret av Inblick i Trons Värld kan du läsa ​åtta livsberättelser som pekar på Jesus. 
​16 sidor, vikt 60 gram
ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


      

ITV nr 2 sommar 2017_framsida hemsidaSommar 2017

I det här sommarnumret av Inblick i Trons Värld kan du läsa Jerusalemsångaren Ulf Christianssons, Anita Barkers och ​tio andra livsberättelser som pekar på Jesus. 
Extra tjockt nummer med 28 sidor, vikt 105 gram

26 apr, 2019

CNN kartlägger antisemitismen i Europa

Ruben Agnarsson | 06 dec , 2018
Antisemitiska fördomar lever i högsta välmåga i Europa, samtidigt som minnet av Förintelsen håller på att sjunka undan, visar en undersökning som tv-bolaget CNN gjort. Samtidigt som diverse negativa föreställningar om judar frodas uppgav över hälften av européerna att de aldrig umgåtts med en judisk person.
CNN_kartlagger_antisemitismen_i_Europa
Mer än en fjärdedel av européerna i undersökningen menar att judarna har för mycket inflytande i affärer och finanser. Närmare en av fyra menar att judarna har för mycket inflytande i konflikter och krig runt om i världen.
En av fem menar att judarna har för mycket inflytande i media och lika många tycker att de har för stort inflytande i politiken.
Samtidigt uppger en tredjedel av européerna i undersökningen att de vet endast lite eller ingenting alls om Förintelsen, massmordet på sex miljoner judar i länder som kontrollerades av Adolf Hitlers Nazi-regim på 1930- och 1940-talen.
Detta är nyckelfakta i den undersökning som ComRes gjort för CNN där mer än 7000 personer runt om i Europa intervjuats, med mer än 1000 personer har gett svar per land i Österrike, Frankrike, Tyskland, Storbritannien, Ungern, Polen och Sverige.

Dålig kunskap om Förintelsen

Undersökningen genomfördes och sammanställdes innan elva personer dödades i synagogan i Pittsburgh i den dödligaste attacken någonsin på judiska medborgare i USA.
Omkring en av 20 européer i de länder som CNN gjorde sin undersökning har aldrig hört talas om Förintelsen, trots att det är mindre än 75 år sedan andra världskriget avslutades och trots att tiotusentals överlevande från Förintelsen fortfarande är vid liv.
Bristen på kunskap om Förintelsen är speciellt påtaglig bland unga människor i Frankrike: en av fem personer i åldern mellan 18 och 34 år uppgav att de aldrig hört talas om Förintelsen.
En tredjedel av européerna uppgav att judarna använder Förintelsen för att framhäva sin position och sina mål.
I Österrike, där Hitler föddes, uppgav 12 procent av unga människor att de aldrig hört talas om massmordet på judar under andra världskriget. Österrike hade även den högsta andelen som uppgav att de endast hade lite kunskap om Förintelsen: fyra av tio vuxna österrikare sade just så.
Över Europa uppgav hälften av dem som svarade att de visste ”ganska mycket” om Förintelsen, medan endast en av fem sade att de visste ”en hel del”.

Antisemitisk Israel-kritik

Däremot menar européerna att det är viktigt att hålla minnet av Förintelsen vid liv.
Två tredjedelar uppgav att minnet av Förintelsen hjälpte till att förhindra att liknande övergrepp skulle kunna ske igen. Den siffran stiger till 80 procent i Polen.
Endast en liten majoritet av européerna – 54 procent – uppgav att Israel hade rätt att existera som en judisk stat, en siffra som steg till två tredjedelar i Polen.
En tredjedel av dem som svarade menade att kritik mot Israel tenderade att vara motiverad av antisemitism, medan endast en av fem sade att sådan kritik inte var det.
Närmare en av fem menade att antisemitism i deras länder berodde på det vardagliga beteendet hos det judiska folket.
En tredjedel av européerna uppgav att minnet av Förintelsen distraherar från övergrepp i dag.

Aldrig känt en jude

En fjärdedel i Ungern trodde att 20 procent av alla människor i världen är judar (i verkligheten 0,2 procent) och en femtedel i Polen och Storbritannien trodde samma sak.
Två tredjedelar i Tyskland, Österrike och Polen uppgav att de aldrig hade umgåtts med en judisk person, medan hälften av dem som deltog i Storbritannien, Frankrike, Ungern och Sverige sade samma sak.
Antisemitism är ingen ny företeelse i Europa. Redan på 1300-talet svepte en våg av judeförföljelser fram över kontinenten. År 1290 fördrevs alla judar från England, år 1394 skedde samma sak i Frankrike och år 1421 utvisades judarna i Österrike. År 1492 förklarade Spaniens kungapar att alla judar som inte lämnade landet skulle avrättas. Omkring 200 000 judar vars förfäder bott i landet i hundratals år tvingades att fly.
Pogromer i Tsar-ryssland och i Östeuropa på 1880-talet ledde till att omkring 30 000 judar flydde från antisemitismen i Östeuropa och flyttade till det landområde i det Ottomanska riket som i dag heter Israel.
​RUBEN AGNARSSON