Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Sommarnummer av Inblick i Trons Värld!


Sommar​säsongen för alltid med sig en massa tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning? Innehåller ​åtta ​goa livsberättelser, samt skriver om hur du kan få en relation med Gud.

Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 

ITV sommar 2019_framsida_hemsida

Sommar 2019

Nu finns sommarnumret av Inblick i Trons Värld ​tillgängligt. Tidningen är ett utmärkt hjälpmedel i evangelisationen för församlingar och enskilda kristna som vill nå ut med de goda nyheterna om Jesus Kristus.

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Linda som var arg på Gud och Kjell som hittade en inre styrka är bara två exempel.

16 sidor, vikt 60 gram      


ITV_påsk_2019 Framsida

Påsk 2019

Nu finns påsknumret av Inblick i Trons Värld ute, som ett utmärkt hjälpmedel i evangelisationen för församlingar och enskilda kristna som vill nå ut med de goda nyheterna om Jesus Kristus. Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Camilla som försökte meditera men fann Gud och Jonathan som blev fri från hat och aggressivitet är bara två exempel.
20 sidor, vikt 75 gram
      

ITV_jul_2018 Framsida hemsida

Jul 2018

I det här julnumret av Inblick i Trons Värld kan du läsa nio livsberättelser som pekar på julfirandets  centralperson, Jesus. Detta kompletterat med utdrag ur julevangeliet en sida om hur man blir frälst.
20 sidor, vikt 75 gram

ITV_sommar_2018 Framsida​ Sommar 2018

I det här vårnumret av Inblick i  Trons Värld kan du läsa ​tolv livsberättelser som pekar på Jesus. 
​24 sidor, vikt 90 gram

ITV vår 2018_framsida

​Vår 2018

I det här vårnumret av Inblick i Trons Värld kan du läsa ​åtta livsberättelser som pekar på Jesus. 
​16 sidor, vikt 60 gram
ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


      

ITV nr 2 sommar 2017_framsida hemsidaSommar 2017

I det här sommarnumret av Inblick i Trons Värld kan du läsa Jerusalemsångaren Ulf Christianssons, Anita Barkers och ​tio andra livsberättelser som pekar på Jesus. 
Extra tjockt nummer med 28 sidor, vikt 105 gram

31 maj, 2019

Våldsamma kravaller i Paris

Robin Olsson | 13 dec , 2018
Frankrike har skakats av våldsamma kravaller. De “Gula västarna” har stormat gator och torg och utsatt polis och allmänhet för livsfara i sin strävan att stoppa den franska regeringens planer på att höja priset på drivmedel och el. – Kravallerna är mycket våldsamma och sprider sig utanför Paris. Folk har fått nog av det politiska kaoset, berättar Martin Tunström för till Inblick. – Frankrike har redan en hög kostnad för drivmedel och om man blir tvingade att sälja sina gamla dieselbilar så har många inte råd att köpa en ny, fortsätter han.
Valdsamma_kravaller_i_Paris
President Emmanuel Macrons regering hade tänkt att höja skatterna i sin strävan att göra landet mer fossilfritt och efterleva Parisavtalet. Protesterna har utspelats i Marseille, Nantes och framförallt i huvudstaden Paris där Triumfbågen attackerats. Nu har regeringen deklarerat att man temporärt går de “Gula västarna” till mötes. 
Enligt franska myndigheter har hundratals bilar stuckits i brand på avenyerna runt Triumfbågen. Byggnader har vandaliserats och butiker plundrats. Himlen över den franska huvudstaden har fyllts av tårgas samt rök från alla fordon och byggnader som stuckits i brand.
Enligt uppgifter från TT har 1 385 personer gripits, därtill har 118 demonstranter och 17 poliser skadats i sammandrabbningarna. 
 

Triumfbågen attackerad

Triumfbågen har vandaliserats av de “Gula västarna”, en organisation som protesterar mot den förda politiken i allmänhet och de höjda skatterna i synnerhet. Frankrikekännaren Martin Tunström, politisk chefredaktör på Barometern, säger till Inblick:
– Triumfbågen är en viktig nationell symbol för Frankrike som land, en attack på den är en attack på republikens värden som funnits sedan franska revolutionens dagar nämligen; frihet, jämlikhet och broderskap. 
– Frankrike är ett land sammanbundet av republikens nämnda värden som går utanför religion, nation och etnisk bakgrund. Landet domineras ekonomiskt och politiskt av Paris varför det finns en stark konflikt mellan centrum och periferi. När befolkningen i provinserna, som försörjer sig av jordbruk eller arbetar i mindre familjeföretag, upplever distans till Paris, väljer många att protestera och då blir det tyvärr ofta oroligheter och demonstrationer.

Vill bli EU:s ledare

Den mitten-liberala presidenten Emmanuel Macron, som när kravallerna började var på G20-toppmöte i Argentina, har haft svårt att få lugnet att infinna sig i landet sedan han blev premiärminister i maj 2017. Han är för tillfället mycket impopulär, enligt opinionsundersökningar där endast 23 procent av fransmännen har förtroende för presidenten, enligt Aftonbladet.
– Macron är en del av den franska eliten som styr landet politiskt och ekonomiskt, där i stort sett all makt utgår från Paris. Många i mindre orter och småsamhällen känner sig åsidosatta när Macron prioriterar globala mål och vill rädda klimatet och regera EU, men inte anses dela deras villkor utan försämrar deras vardag genom att göra diesel och el dyrare, säger Martin Tunström. 
 

Facebook en faktor

– Kravallerna startades och eskalerade via Facebook. Detta är en ny trend. Det går fort att sätta igång folk och demonstranter. Det finns ingen ledare för ”Gula västarna” eller någon organisation att förhandla med utan det är vanliga lastbilschaufförer och bönder blandat med fotbollshuliganer och radikala från både höger och vänster. I Frankrike värderas demonstrationsrätten högt, poängterar Tunström. 
Frankrike har en lång tradition av konfrontationer mellan stad och land. Konflikter på arbetsmarknaden avgörs ofta via konfrontationer mellan fackföreningar och staten med många demonstrationer. De senaste helgernas kravaller är enligt fransk polis de värsta sedan 1968. Polisen uppges ha varit oförmögen att utföra sitt jobb i Paris på grund av underbemanning och dålig utrustning. 
 

Folk har fått nog

Direktören för ammunitionstillverkaren RUAG France, en del av schweiziska koncernen RUAG Ammotec som även äger svenska Norma och Gyttorp, Thierry Daguenet, säger i en kommentar till Inblick,
– Kravallerna är mycket våldsamma och sprider sig utanför Paris. Folk har fått nog av det politiska kaoset. Frankrike har redan en hög kostnad för drivmedel och om man blir tvingade att sälja sina gamla dieselbilar så har många inte råd att köpa en ny. Många arbetare i Frankrike lever på €1200 i månaden. 
– Macron gör mycket bra men folk har svårt att se fördelar med hans politik som de tycker gynnar de rika samtidigt som de har svårt att överleva månad för månad. De ser inte vitsen med att rädda miljön på deras bekostnad. 
Demonstrationerna är nu inne på fjärde veckan och fortfarande ser man inte slutet på detta som av vissa ses som Franska revolutionen 2.0. I SR:s Godmorgon världen sa Katarina Barrling:
– Många undrar vad det är som händer i Frankrike. Hur kunde det bli så här? De valde ju världens bästa president. Omvärlden hade ju bestämt att med alla motgångar med Brexit och Trump så kom med president Macron en seger för liberalismen över populismen. 
– Faktum är att Macron har populistiska drag även om han låter som en EU-älskande svensk folkpartist. Hans rörelse beskrivs som en revolution, inget parti. Han företräder folket, han vill vara en “Jupiter” och han erkänner att han inte lyckats.

Demonstranterna till mötes

Frankrikes premiärminister Eduard Philippe sade nyligen i ett TV-sänt tal: 
– Regeringen har lyssnat på folkets vrede. Du måste vara döv eller blind för att inte höra eller se den, säger han och tillägger:
– De fransmän som tagit på sig gula västar vill att skatterna sänks och att arbete ska löna sig. Det är också vad vi vill. Om inte jag klarat av att förklara det, om inte den styrande majoriteten lyckats övertyga fransmännen om det, då måste något ändras. 
Resultatet av protesterna är att regeringen går med på Gula västarnas krav; bensin- och dieselskatten ändras inte vid årsskiftet och skattehöjningen på gas och el flyttas fram tre månader till efter vintern. 
–Är det demonstration av något slag så går man inte gärna till Champs-Elysées den dagen, avslutar Martin Tunström.  
​ROBIN OLSSON