Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Sommarnummer av Inblick i Trons Värld!


Sommar​säsongen för alltid med sig en massa tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning? Innehåller ​åtta ​goa livsberättelser, samt skriver om hur du kan få en relation med Gud.

Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 

ITV sommar 2019_framsida_hemsida

Sommar 2019

Nu finns sommarnumret av Inblick i Trons Värld ​tillgängligt. Tidningen är ett utmärkt hjälpmedel i evangelisationen för församlingar och enskilda kristna som vill nå ut med de goda nyheterna om Jesus Kristus.

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Linda som var arg på Gud och Kjell som hittade en inre styrka är bara två exempel.

16 sidor, vikt 60 gram      


ITV_påsk_2019 Framsida

Påsk 2019

Nu finns påsknumret av Inblick i Trons Värld ute, som ett utmärkt hjälpmedel i evangelisationen för församlingar och enskilda kristna som vill nå ut med de goda nyheterna om Jesus Kristus. Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Camilla som försökte meditera men fann Gud och Jonathan som blev fri från hat och aggressivitet är bara två exempel.
20 sidor, vikt 75 gram
      

ITV_jul_2018 Framsida hemsida

Jul 2018

I det här julnumret av Inblick i Trons Värld kan du läsa nio livsberättelser som pekar på julfirandets  centralperson, Jesus. Detta kompletterat med utdrag ur julevangeliet en sida om hur man blir frälst.
20 sidor, vikt 75 gram

ITV_sommar_2018 Framsida​ Sommar 2018

I det här vårnumret av Inblick i  Trons Värld kan du läsa ​tolv livsberättelser som pekar på Jesus. 
​24 sidor, vikt 90 gram

ITV vår 2018_framsida

​Vår 2018

I det här vårnumret av Inblick i Trons Värld kan du läsa ​åtta livsberättelser som pekar på Jesus. 
​16 sidor, vikt 60 gram
ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


      

ITV nr 2 sommar 2017_framsida hemsidaSommar 2017

I det här sommarnumret av Inblick i Trons Värld kan du läsa Jerusalemsångaren Ulf Christianssons, Anita Barkers och ​tio andra livsberättelser som pekar på Jesus. 
Extra tjockt nummer med 28 sidor, vikt 105 gram

31 maj, 2019

Islamiska statens kalifat har krossats

Göran Jacobson | 04 jan , 2019
Veckan innan jul meddelade USA:s president Donald Trump via Twitter att de amerikanska militära trupperna skulle dras tillbaka från Syrien. Anledningen till tillbakadragandet enligt Trump, är att Islamiska staten (IS) har besegrats. – Det är dags för våra unga hjältar att komma hem, säger president Trump i ett videoklipp på Twitter. Dagen efter meddelade Trump att den amerikanska militära närvaron i Afghanistan också avslutas och att trupperna som varit stationerade där kallas hem.
Islamiska_statens_kalifat_har_krossats
I juni 2014 utropade Islamiska staten (IS) ett globalt så kallat kalifat vars syfte var att islamisera hela världen. Ett kalifat är ett muslimskt rike som styrs av en kalif. I detta fall skulle IS-kalifatet styras från den självutnämnda ”huvudstaden” al-Raqqa i Syrien av terrorsektens ledare och ”kalif” Abu Bakr al-Baghdadi. 
Drömmen om det muslimska kalifatet skapade en gigantisk folkvandring där muslimer från olika länder reste till Irak och Syrien för att ansluta sig till de krigande IS-styrkorna. 300 personer har rest från Sverige för att strida tillsammans med IS, enligt beräkningar som Säpo har gjort. Av dessa har ungefär 150 återvänt till Sverige igen. Det handlar om både män, kvinnor och minderåriga barn som har rest från Sverige för att ansluta sig till IS.

Kriget mot IS

Kriget mot IS inleddes i augusti 2014 på det territorium i Irak och Syrien som terrorsekten erövrat. Enligt CIA förfogade IS över 31 000 stridande vid tidpunkten för krigsstarten. I slutet av 2016 hade USA:s och Rysslands bombkrig mot IS tvingat rörelsen till reträtt. I maj 2017 beräknades IS ha knappt en tiondel kvar av det område på cirka 270 000 kvadratkilometer i Syrien och Irak som terrororganisationen behärskade tre år tidigare. Sedan dess har Ryssland och Irak förklarat området som rensat från IS och nu har även USA:s president Donald Trump gjort detsamma.
Veckan innan jul meddelade Donald Trump via Twitter att de amerikanska militära trupperna skulle dras tillbaka från Syrien. Anledningen till tillbakadragandet , enligt Trump, är att IS har besegrats.

”Dags att komma hem”

– Det är dags för våra unga hjältar att komma hem, säger president Trump i ett videoklipp som han lagt upp på Twitter.
Många förståsigpåare har förvånat höjt på ögonbrynen och ställt sig frågande till om detta påstående skulle äga sin riktighet då det, enligt flera uppskattningar, finns kvar omkring 16 000 IS-trogna i området. De flesta av dessa terrorister ska enligt uppgift befinna sig i diverse IS-fästen i de vidsträckta ökenområdena.
Dagen efter tillkännagivandet om Syrien meddelade Trump att de amerikanska militära styrkorna som varit stationerade i Afghanistan också kallas hem.
Som en reaktion på att det så kallade kalifatet är militärt besegrat och slaget i spillror har IS istället flyttat sin blodiga verksamhet till andra områden. Man fortsätter istället som gerillarörelse på andra håll i världen såsom Libyen, Egypten, Afghanistan och Filippinerna. IS tycks , enligt många forskare, ha stärkt sin ställning som global gerillarörelse både på marken och i sociala medier.
(Källor: Försvarshögskolan och Wikipedia)
GÖRAN JACOBSON
goran@inblick.se 

Bilden är tydlig:

Kommunerna har noll koll på IS-återvändare

Kunskapsnivån hos kommunerna är skrämmande låg när det gäller de totalt sett 150 personer som, enligt Säpo, har återvänt till Sverige efter att ha krigat för Islamiska staten och andra islamistiska terrororganisationer i Syrien och Irak. Det visar en rundringning som Inblick har gjort. Inte hos någon av de sex kommuner som Inblick varit i kontakt med har man någon koll på exakt hur många IS-återvändare som finns i kommunen eller hur man ska återanpassa dem till ett normalt vardagsliv. Ett flertal av de individer som återvänt från IS anses av expertisen kunna utgöra en allvarlig säkerhetsrisk.

Göteborg, Stockholm, Örebro, Malmö och Borås är de fem kommuner med flest IS-återvändare. Av de omkring 300 personer som sedan 2012 har lämnat Sverige för att ansluta sig till terrorsekten Islamiska staten (IS) och andra islamistiska terrororganisationer har ungefär 150 återvänt efter rörelsens totala sammanbrott, enligt siffror från Säpo. Men kunskapsnivån hos de svenska kommunerna är skrämmande låg när det gäller återvändarna angående hur många de är och hur såväl vuxna som barn ska kunna återanpassas till ett normalt vardagsliv igen.

Saknar strategier

I slutet av förra året genomförde SVT en enkätundersökning hos de fem kommunerna med flest personer som återvänt från IS och de andra islamistorganisationerna. Resultatet av undersökningen visade att man kände till totalt 16 vuxna och 10 barn, alltså bara en bråkdel av antalet återvändare. Dessutom visar en rundringning som Inblick har gjort att det saknas strategier för hur personer som har varit med och bidragit till de brutaliteter som IS gjort sig skyldigt till ska kunna återanpassas till ett normalt vardagsliv i Sverige.
Inblick har ringt runt till socialtjänsten i de fem tidigare nämnda kommunerna samt till socialtjänsten i Norrköping för att ställa frågor om hur man övervakar personer som återvänt efter att ha stridit för islamistiska terrorgrupper i Mellanöstern. Svaren vi fick var beklämmande. I Göteborg bedriver socialtjänsten en viss uppsökande verksamhet hos familjer med minderåriga barn som har levt tillsammans med IS. Men hos övriga kommuner vi varit i kontakt med har man noll koll på läget. I Stockholm och Malmö, våra två andra storstäder, säger man sig inte veta hur många återvändare man har i grannskapet. I övriga kommuner saknas en handlingsplan för hur man ska agera gentemot återvändarna.

Tydlig bild

Bilden av ett handlingsförlamat samhälle som inte vet hur man ska ställa sig till IS-återvändarna är mycket tydlig. Det finns en djupt oroande dimension i detta som handlar om att ett flertal av de individer som återvänt från områden som tidigare varit kontrollerade av IS utgör en fortsatt säkerhetsrisk.
– De här människorna har tränat, varit i strid, skapat nätverk och blivit brutaliserade. Jag tror att de kommer att dyka upp i andra konflikter och en del av dem kommer att bli terrorister. Många kommer att fortsätta vara övertygade jihadister men kanske inte under IS flagg, säger Peter R Neumann, en av världens främsta experter på terrorism, i ett uttalande till SVT.
– Det kan handla om en person som bor i Sverige men som inte känner någon samhörighet med Sverige. Människor söker efter en identitet och ett sammanhang. Det erbjöd Islamiska staten och många i de här förorterna nappade på det. De fick mål och mening och på köpet blev de fiender till exempelvis Sverige, fortsätter Neumann.
– De som har begått brott ska lagföras och de som inte går att pröva rättsligt bör avradikaliseras. Det finns även de som är så skadade att de behöver psykologhjälp samtidigt som de avradikaliseras. De här människorna kan vara farliga och utgöra ett hot mot vårt samhälle så vi måste hantera dem, säger Peter R Neumann.
GÖRAN JACOBSON
goran@inblick.se