Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Sommarnummer av Inblick i Trons Värld!


Sommar​säsongen för alltid med sig en massa tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning? Innehåller ​åtta ​goa livsberättelser, samt skriver om hur du kan få en relation med Gud.

Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 

ITV sommar 2019_framsida_hemsida

Sommar 2019

Nu finns sommarnumret av Inblick i Trons Värld ​tillgängligt. Tidningen är ett utmärkt hjälpmedel i evangelisationen för församlingar och enskilda kristna som vill nå ut med de goda nyheterna om Jesus Kristus.

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Linda som var arg på Gud och Kjell som hittade en inre styrka är bara två exempel.

16 sidor, vikt 60 gram      


ITV_påsk_2019 Framsida

Påsk 2019

Nu finns påsknumret av Inblick i Trons Värld ute, som ett utmärkt hjälpmedel i evangelisationen för församlingar och enskilda kristna som vill nå ut med de goda nyheterna om Jesus Kristus. Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Camilla som försökte meditera men fann Gud och Jonathan som blev fri från hat och aggressivitet är bara två exempel.
20 sidor, vikt 75 gram
      

ITV_jul_2018 Framsida hemsida

Jul 2018

I det här julnumret av Inblick i Trons Värld kan du läsa nio livsberättelser som pekar på julfirandets  centralperson, Jesus. Detta kompletterat med utdrag ur julevangeliet en sida om hur man blir frälst.
20 sidor, vikt 75 gram

ITV_sommar_2018 Framsida​ Sommar 2018

I det här vårnumret av Inblick i  Trons Värld kan du läsa ​tolv livsberättelser som pekar på Jesus. 
​24 sidor, vikt 90 gram

ITV vår 2018_framsida

​Vår 2018

I det här vårnumret av Inblick i Trons Värld kan du läsa ​åtta livsberättelser som pekar på Jesus. 
​16 sidor, vikt 60 gram
ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


      

ITV nr 2 sommar 2017_framsida hemsidaSommar 2017

I det här sommarnumret av Inblick i Trons Värld kan du läsa Jerusalemsångaren Ulf Christianssons, Anita Barkers och ​tio andra livsberättelser som pekar på Jesus. 
Extra tjockt nummer med 28 sidor, vikt 105 gram

31 maj, 2019

Efter terrordåden i Marocko och Egypten

Robin Olsson | 10 jan , 2019
Efter den senaste tidens terrordåd mot turister avråder Utrikesdepartementet (UD) från resor i stora delar av Mellanöstern, dock inte skådeplatsen för de brutala morden på två skandinaviska tjejer, Marocko. – Vi följer UD:s rekommendationer och marknaden avgör om resmål finns i vårt utbud eller inte, säger Adam Györki på TUI till Inblick
Efter_terrordaden_i_Marocko_och_Egypten
Turkiet och Sharm El Sheik i Faraonernas Egypten har tidigare år varit populära resmål för många skandinaver som vill fly undan vintermörker och kyla. Dock inte nu. Efter senaste tidens terror mot turister så avråder UD från resor i stora delar av Mellanöstern, vilket påverkar researrangörerna och deras kunder. 
På UD:s hemsida uppdateras säkerhetsläget i olika länder. UD avråder reser från resor till stora delar av Mellanöstern. Listan med länder är lång; Egypten, Turkiet, Syrien, Jordanien, Iran, Irak, Saudiarabien, Libyen, Libanon och Palestina, där rekommendationen gäller delar eller hela landet. Ett land som saknas på UD:s lista är Marocko, trots terrordådet där nyligen. 

Resebolagen följer UD

“Skälen till en avrådan kan till exempel vara politiska oroligheter, våldsamheter, specifika hot eller risk för allvarlig smittspridning. Det är trots det viktigt att man som resenär håller sig informerad om säkerhetsläget i stort och vilka hot och risker som finns i det land man reser till”, skriver UD. 
En av de största researrangörerna på den skandinaviska marknaden är TUI, tidigare Fritidsresor.  
– Vi följer helt UD:s rekommendationer och deras bedömning, säger Adam Györki, kommunikatör på TUI. 
– Säkerheten är mycket viktig för oss då vi tar våra kunder till platser där det har varit oroligt. Vi kan dock inte garantera att en plats är helt säker. En buss avvek och utsattes för ett attentat i Egypten nyligen, där det tidigare varit säkert, poängterar han. 
– Om en resa är bokad långt tid i förväg och säkerhetsläget försämras så erbjuder vi ersättningsalternativ och försöker gå kunderna till mötes så långt som möjligt. 

Inga resor till Israel

Enligt TUI:s pressavdelning i Sverige och Norge har storsäljarna Turkiet och Egypten minskat i popularitet på senare tid, emedan Israel ökar generellt som turistland, men dit har man i dagsläget inga resor. 
UD har även reservationer i sina rekommendationer till Israel. De varnar för att vistas i närheten av Gazaremsan. 
– Vi har inga resor till Israel i vårt utbud, men vi följer marknaden och givet att det fortsätter öka och att det blir volymer så kommer det säkert att bli aktuellt i framtiden, säger Adam Györki. 
Hans norska motsvarighet Nora Aspengren instämmer,
– Vi norrmän åker helst till “Syden” för sol och bad och vi fokuserar på familjesemestrar och har i dagsläget inga resor till Israel men om marknaden efterfrågar det så kommer vi troligen att få det.
TUI har resor till det terrordrabbade Marocko, dock utan charter. 
– Det är fasansfullt det som skedde tjejerna i Marocko, vi har resor dit, men i liten omfattning, säger Nora Aspengren. 
– Även Turkiet har minskat kraftigt på grund av oroligheter, men är på väg upp igen tror vi 2019. 

Längtan efter sol 

Efter oroligheterna i Mellanöstern har inte svenskarnas reslust sinat även om resmålen ändrats en aning. 
– Antalet resenärer påverkas av stabiliteten i ett landet och priserna är en konsekvens av utbud och efterfrågan, säger Adam Györki. 
– Svenskarnas favoriter är som vanligt Kanarieöarna och har så varit i många år, efter det kommer Grand Canaria, Lanzarote, Thailand och Mexico. Sri Lanka ökar mest procentuellt och blev årets destination inför 2019, avslutar han. 
R​OBIN OLSSON


Fd Säpopolisen Alf Davidsson: 

– Det som hände ungdomarna är 
helt förfärligt

Polisen i Marocko har gripit 22 personer anklagade för inblandning i morden som mötts med avsky och demonstrationer på många platser. Morden har chockat många i Marocko som fram tills nu bedömts som säkert och som i stor utsträckning lever på turister. 

Tidigare Säpopolisen Alf Davidsson har i sitt jobb träffat allt från amerikanska presidenter, FN:s generalsekreterare och varit på många utlandsuppdrag, men aldrig sett något liknande fall:
– Det som hände ungdomarna är helt förfärligt. 
– Jag har sett mycket men känner inte till något liknande fall, där man på ett så bestialiskt sätt har mördat en svensk medborgare. Terrorhoten från Mellanöstern har ökat genom åren men hur det ser ut idag vågar jag inte uttala mig om, avslutar han. 
Det var den 17 december 2018 som danska Louisa Vesterager Jespersen, 24, och norska Maren Ueland, 28, utsattes för ett terrormord. Efter en vandring i Atlasbergens höga massiv blev de attackerade i sitt läger, av som det verkar, fyra gärningsmän som svurit trohet till IS. "Männen bragte de unga om livet, som gått att beskåda i videoklipp på nätet, genom “skärskador på halsen”, som SVT uttryckte det. 
R​OBIN OLSSON