Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Sommarnummer av Inblick i Trons Värld!


Sommar​säsongen för alltid med sig en massa tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning? Innehåller ​åtta ​goa livsberättelser, samt skriver om hur du kan få en relation med Gud.

Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 

ITV sommar 2019_framsida_hemsida

Sommar 2019

Nu finns sommarnumret av Inblick i Trons Värld ​tillgängligt. Tidningen är ett utmärkt hjälpmedel i evangelisationen för församlingar och enskilda kristna som vill nå ut med de goda nyheterna om Jesus Kristus.

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Linda som var arg på Gud och Kjell som hittade en inre styrka är bara två exempel.

16 sidor, vikt 60 gram      


ITV_påsk_2019 Framsida

Påsk 2019

Nu finns påsknumret av Inblick i Trons Värld ute, som ett utmärkt hjälpmedel i evangelisationen för församlingar och enskilda kristna som vill nå ut med de goda nyheterna om Jesus Kristus. Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Camilla som försökte meditera men fann Gud och Jonathan som blev fri från hat och aggressivitet är bara två exempel.
20 sidor, vikt 75 gram
      

ITV_jul_2018 Framsida hemsida

Jul 2018

I det här julnumret av Inblick i Trons Värld kan du läsa nio livsberättelser som pekar på julfirandets  centralperson, Jesus. Detta kompletterat med utdrag ur julevangeliet en sida om hur man blir frälst.
20 sidor, vikt 75 gram

ITV_sommar_2018 Framsida​ Sommar 2018

I det här vårnumret av Inblick i  Trons Värld kan du läsa ​tolv livsberättelser som pekar på Jesus. 
​24 sidor, vikt 90 gram

ITV vår 2018_framsida

​Vår 2018

I det här vårnumret av Inblick i Trons Värld kan du läsa ​åtta livsberättelser som pekar på Jesus. 
​16 sidor, vikt 60 gram
ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


      

ITV nr 2 sommar 2017_framsida hemsidaSommar 2017

I det här sommarnumret av Inblick i Trons Värld kan du läsa Jerusalemsångaren Ulf Christianssons, Anita Barkers och ​tio andra livsberättelser som pekar på Jesus. 
Extra tjockt nummer med 28 sidor, vikt 105 gram

22 aug, 2019
02 aug, 2019

"Min tro började ganska ovanligt"

Rigmor Holst | 17 jan , 2019
Henrik Olsson är inte uppvuxen i en troende familj, men under en lektion i litteraturhistoria på gymnasiet läste klassen en profetia om framtiden som skrivits på 1800-talet. – Det skrämde mig ordentligt, så jag gick hem efter skolan och letade upp pappas gamla konfirmationsbibel, berättar Henrik som tyckte att Bibeln verkade trovärdig.
Min_tro_borjade_ganska_ovanligt
Henrik Olsson växte upp i en vanlig familj i ett större samhälle i södra Lappland. Han har inget minne av att familjen pratade om Gud eller tron. Däremot sjöng hans föräldrar i kyrkokören, något som gjorde att de då och då besökte gudstjänsterna i Svenska kyrkan, men de talade aldrig om Jesus hemma. 
– Mina föräldrar gillade inte att jag svor eller ljög och de var tydliga motståndare till allt som hette alkohol och tobak, berättar Henrik för Inblick. 
När det var dags att läsa till konfirmationen, så gjorde Henrik det. 
– Det var inte för att jag ville det, utan för att mina föräldrar tyckte att jag borde göra det. 
Henrik trodde inte på Gud, men under tiden som han läste fick han ett problem som han inte såg någon lösning på. Han frågade Gud om hjälp.
– I ett sammanhang sade jag till den Gud som jag inte trodde på; ”Om du löser det här så ska jag börja tro på dig”.

Fick bönesvar

Inom en timme blev det precis som Henrik hade önskat sig, men han höll inte sitt löfte till Gud. 
– Lika snabbt som lösningen kom skippade jag det där med att börja tro på Gud. Det skulle gå rätt lång tid innan jag tog upp den tråden igen.
Livet rullade på och Henrik började gymnasiet. Hans intresse för tjejer vaknade och han gjorde en upptäckt;
– Under tonåren blev jag ganska lätt förälskad och oftast i kristna tjejer. Jag tyckte att de verkade lite mer pålitliga och äkta än många andra tjejer, men att jag själv skulle tro på Gud fanns aldrig riktigt i tanken.
Men så hade de en lektion i litteraturhistoria på gymnasiet och det fick Henrik att börja fundera.
– Min tro tog sin början på ett ganska ovanligt sätt. Vi läste om en författare som på 1800-talet hade skrivit ner några förutsägelser om framtiden.
– Det handlade om stora krig och att jorden skulle gå under någon gång kring millennieskiftet.

Blev omskakad

Henrik minns obehaget och han blev ordentligt omskakad och orolig.
– Det skrämde mig ordentligt, så jag gick hem efter skolan och letade upp pappas gamla konfirmationsbibel som jag sett i hans bokhylla. 
– Jag slog upp slutet av Bibeln och läste ur Uppenbarelseboken. Jag tänkte att där står det nog något om jordens slut. 
Henrik började läsa och tyckte att det stämde med det de pratat om under lektionen i skolan. 
– Jag tyckte det lät trovärdigt. Ju mer jag läste desto mer övertygande tyckte jag att det var och det som tilltalade mig var att Bibeln även visade på att det fanns en lösning, nämligen att tro på Jesus. Där och då började en tro på Gud växa i mig.
I efterhand förstod Henrik att det var Gud som ledde honom till sin pappas gamla bibel.
– Jag kan inte säga exakt när jag överlät mitt hjärta helt till Jesus eller blev det som vi brukar kalla ”frälst” men lite i smyg började jag gå till Svenska kyrkan på söndagarna. 
Några av Henriks klasskompisar från grundskolan gick i pingstkyrkan och efter ett tag började han hänga med dem dit.

Beslutade sig för dopet

– Jag var döpt som barn, men eftersom min tro växte och jag hade beslutat mig för att tro på Gud, så växte det även fram ett beslut om att låta döpa mig. 
– Samma höst som jag skulle fylla 22 år hände det. För mig blev det en naturlig konsekvens av mitt beslut och överlåtelse om att följa Jesus. 
På våren samma år hade Henrik varit på ett ungdomsläger. 
– En dag på lägret kände jag för att gå undan lite och vara för mig själv, så jag gick ut i skogen. Där i min ensamhet fick jag ett möte med den helige Ande . Det var en händelse som fick stor betydelse i mitt liv.
Ganska snart efter att Henrik börjat gå i kyrkan fick han en tanke om att jobba med att berätta för andra om Jesus. 
– Det märkliga var att jag inte trott tidigare och nu ville jag att andra skulle få höra om Jesus. 
– När det blir på riktigt i ens liv, då vill man ju dela det med andra. Och på den vägen är det. 
När Henrik var 25 år gick önskan i uppfyllelse och han började arbeta i en kyrka. 
– Allt eftersom åren har gått har jag haft förmånen och glädjen att jobba som evangelist och pastor i ett par olika församlingar. Det har varit en välsignelse, avslutar Henrik Olsson.
R​IGMOR HOLST