Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Sommarnummer av Inblick i Trons Värld!


Sommar​säsongen för alltid med sig en massa tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning? Innehåller ​åtta ​goa livsberättelser, samt skriver om hur du kan få en relation med Gud.

Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 

ITV sommar 2019_framsida_hemsida

Sommar 2019

Nu finns sommarnumret av Inblick i Trons Värld ​tillgängligt. Tidningen är ett utmärkt hjälpmedel i evangelisationen för församlingar och enskilda kristna som vill nå ut med de goda nyheterna om Jesus Kristus.

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Linda som var arg på Gud och Kjell som hittade en inre styrka är bara två exempel.

16 sidor, vikt 60 gram      


ITV_påsk_2019 Framsida

Påsk 2019

Nu finns påsknumret av Inblick i Trons Värld ute, som ett utmärkt hjälpmedel i evangelisationen för församlingar och enskilda kristna som vill nå ut med de goda nyheterna om Jesus Kristus. Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Camilla som försökte meditera men fann Gud och Jonathan som blev fri från hat och aggressivitet är bara två exempel.
20 sidor, vikt 75 gram
      

ITV_jul_2018 Framsida hemsida

Jul 2018

I det här julnumret av Inblick i Trons Värld kan du läsa nio livsberättelser som pekar på julfirandets  centralperson, Jesus. Detta kompletterat med utdrag ur julevangeliet en sida om hur man blir frälst.
20 sidor, vikt 75 gram

ITV_sommar_2018 Framsida​ Sommar 2018

I det här vårnumret av Inblick i  Trons Värld kan du läsa ​tolv livsberättelser som pekar på Jesus. 
​24 sidor, vikt 90 gram

ITV vår 2018_framsida

​Vår 2018

I det här vårnumret av Inblick i Trons Värld kan du läsa ​åtta livsberättelser som pekar på Jesus. 
​16 sidor, vikt 60 gram
ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


      

ITV nr 2 sommar 2017_framsida hemsidaSommar 2017

I det här sommarnumret av Inblick i Trons Värld kan du läsa Jerusalemsångaren Ulf Christianssons, Anita Barkers och ​tio andra livsberättelser som pekar på Jesus. 
Extra tjockt nummer med 28 sidor, vikt 105 gram

22 aug, 2019
02 aug, 2019

"Livet började spira i mig"

Monika Ekström | 24 jan , 2019
Hans Marklund var en ängslig själ med dåligt självförtroende. På gymnasiet kraschade han och var tvungen att sluta. Men så deltog han i ett tältmöte där predikanten talade rakt in i hans liv. – Från att ha haft mörka tankar och inte vetat om jag orkat leva, var det nu precis tvärtom. Det var som att komma ut i ljuset, berättar Hans Marklund som blev frälst under Jesusfolkets tid, hade långt hår och slitna skor.
Livet_borjade_spira_i_mig
Hans Marklund var mycket osäker, hade ångest och dåligt självförtroende. Han räckte aldrig upp handen i skolan och var ingen offentlig person. 
– Det fanns en själslig svaghet. Jag hade lätt för att hamna i fruktan. Jag var lagd åt det hållet.
Gud behövde göra ett mirakel, men det förstod jag inte då. 
Han idrottade mycket och där kände han sig trygg, men annars var självförtroendet lågt. Hans började ettan på gymnasiet, men studierna gick inte bra.
– Jag var inte tillfreds med livet överhuvudtaget. Jag kom in på fel program och det passade inte mig. Jag skolkade mest och mina betyg var under all kritik. 
Han blev inkallad till rektorn som hade två alternativ: antingen att komplettera upp betygen eller sluta skolan. 
– Jag slutade med en gång och lämnade nyckeln på plats och gick hem. Det var då jag började på Posten. 
– Jag tror egentligen att jag var väldigt sökt av Gud.
Föräldrarna gick i Missionskyrkan, men Hans hittade aldrig Jesus i det som han växte upp i. Efter kraschen på gymnasiet fick han kontakt med en levande kristen organisation som bjöd in honom till tältmöten utanför Borås där han växt upp. 
– Kompisarna sjöng i en gospelkör och skulle sjunga. Jag hade fokus på snygga tjejer. Jag satt på tredje bänken. Det var den eldige missionsevangelisten Uno Kristoffer som predikade väldigt starkt. 
– Han predikade rakt in i mitt liv. Hur kan han veta detta? Har kompisarna talat om det för honom? tänkte jag. 
– Jag var så fruktansvärt träffad. Jag kämpade för att slå det ifrån mig och höll på med en daggmask som jag fått upp när jag skrapat med fötterna i gräset. 

Kastade sig på knä

Men när Uno predikat färdigt fick Hans syndanöd och kastade sig ner på knäna. 
– Jag tog emot Jesus och grät som ett barn. Det var som det tunga, ångestladdade paketet bara lyftes av mig. Det kändes som om att jag hade lättat fem kilo. 
– Jag konstaterade att jag hörde fågelsången. Tidigare hade jag bara hört om fågelsång. 
Hans hade inte haft några direkta självmordstankar, men mycket mörka tankar. 
– Från att ha varit i det depressiva och inte vetat om jag orkat leva, var det nu precis tvärtom. Det var som att komma ut i ljuset, livet började spira i mig.
Han hade börjat på en ny linje på gymnasiet och bara gått en vecka. Han hade hört bibelordet Romarbrevet 10:9 där det står att man ska bekänna med sin mun för att bli frälst. Han ville berätta för sina skolkamrater, men visste inte hur det skulle gå till. 
– På måndagsmorgon kom jag till skolan. När alla kommit in ropade jag så högt jag orkade: "Jag har blivit frälst."
– Det blev dödstyst korridoren. Det här blir inte lätt, tänkte jag. Nu blir det förföljelse.
Ingen pratade med Hans på två dagar, men på den tredje dagen förändrades det. 
– Det var som om en bubbla sprack. Jag fick berätta om Jesus. Det var en fantastisk gymnasietid och jag var fullständigt förvandlad, från att ha varit helt instängd.
Under den tiden var det en väckelse som gick fram i Pingstkyrkan i Borås. Hundratals själar blev frälsta.
– Vi gick på stan varje fredag och delade ut traktater. Vi bad för folk till frälsning på gator och torg. Det var en totalförvandling för mig. 
Vännerna i Pingstkyrkan talade i tungor. Det gjorde inte Hans.
– Jag förstod att det var andedopet. Jag längtade hejdlöst efter det. Jag läste Bibeln och böcker i ämnet. Predikanter bad och bad. Jag hittade inte det.

Blev avundsjuk

Han hade börjat träffa Eva, sin blivande fru. När de hade delat varandras drömmar tändes en gnista och de började sällskapa med varandra. 
– Vi ville tjäna Gud tillsammans. När vi skulle be ihop första gången böjde vi knä vid varsin stol. Jag funderade på hur jag skulle be med den jag var jättekär i. Jag hörde hur hon börja be på sitt tungotal. 
– Jag blev jätteavundsjuk. Det satte fart på min längtan ännu mer. Vi hamnade i hennes hemförsamling en söndagkväll på ett vanligt möte. Jag hade ett fokus; Jag ska bli andedöpt och jag kastade mig på knä vid första bänken. 
Predikanten kom fram och frågade varför Hans var så spänd. Han påminde honom hur det var när han tagit emot Jesus. 
– Jag slappnade av. Jag hade ropat efter den helige Ande i två år. När predikanten bad och jag bara tog emot så öppnades himlen. Det vände och jag började prisa Gud i tungotal och förlorade mig totalt i det. 
Vaktmästaren kom och berättade för Hans att kyrkan skulle stänga och att han behövde gå hem. 
– Jag har ett problem. Jag kan inte gå, sa jag till honom. Jag kunde bara röra på huvudet och armarna. Jag var så utslagen. Vaktmästaren blev livrädd. 
Men kompisarna bar ut Hans till ett rum och kraften kom tillbaka. Efter andedopet kom en ny frimodighet. 
– Det var helt revolutionerande. Om jag varit frimodig tidigare så satte det ännu mer fart på frimodigheten.

Döpt i vatten

Innan han blev andedöpt hade han blivit döpt i vatten i Missionskyrkan där föräldrarna var med. Han hade hört att det skulle bli en väldig kamp efter dopet, men inget hände. 
– Det blev aldrig någon kamp. Jesus tog ett starkt tag om oss som blev döpta och djävulen fick backa tillbaka.
Frälsningen, dopet i vatten och andedopet var tre avgörande upplevelser i livet. 
– Utifrån dem kom min kallelse väldigt tydlig. 
Efter gymnasiet jobbade Hans som ungdomsledare i Boårs. Det var 1975 till 1978. Sedan flyttade han till Stockholm för att studera. Eva kom ett halvår senare för att plugga till sjuksköterska. 
– Allt vi ägde rymdes i vår Duett. Vi fick två studentrum och lånade två sängar som vi band ihop så att det blev en dubbelsäng. 
– Vi hade ingen inkomst utan bara 100 kronor per vecka. Det tvingade oss att kasta oss på Gud och lita på honom. Det var en väldigt nyttig trosskola. Det drog oss till Gud och tightade oss tillsammans.
Hans blev medveten om sin kallelse genom en syn som kom tre kvällar i rad. Han såg sig själv be för sjuka.
– Jag såg en kraft komma över människor, lama började gå, blinda såg och döva hörde. När jag såg synen visste jag inte att helande fanns. Men det är grunden för min kallelse och det har förstärkts på vägen.
Hans och Eva har arbetat i olika församlingar och också rest på kallelser och haft kampanjer. De har fått se många bli helade och upprättade. Under en sommarkonferens 1985, när Hans på kvällen var ute i skogen och bad, fick han se en Sverigekarta rullas ut framför honom. 
– Jag såg hur Guds eld slog ner över vissa platser i Sverige och hur människor mötte Gud på de här plasterna. Människor blev tända av Guds eld och gick ut och så brann det i hela Sverige. 
Hans skaffade en karta över Sverige som var två meter lång. Den har han legat och bett över sedan dess. 
– Jag har bett för Sverige under alla dess år och gått igenom de här platserna. Jag tror att 2019 är ett miraklernas år. Vi kommer att se mirakler som inte går att förklara bort. Det är miraklernas tid. 

Israel på hjärtat

1981 blev Hans bjuden på en Israelresa som varade i 15 dagar. 
– Där planterades Israel i våra liv. Men vi begrep inte det då. 
Nu har Eva och Hans varit i Israel mellan 50 och 60 gånger och har arrangerat mängder med resor dit. 
– Till vårt uppdrag hör att ta människor till Israel. Vi måste väcka kristenheten inför vad Israel är och vad Israel betyder. Det finns en profetisk kallelse över landet som kristenheten måste återupptäcka.
– Jesus kommer tillbaka till Oljeberget som ligger i Jerusalem. Det är därför det är sådant bråk på de här punkterna. Vi vet att judarna ska vara tillbaka i landet och att Israel ska vara upprättat. När judarna fått sin rätt då kommer han. 
​MONIKA EKSTRÖM