Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Sommarnummer av Inblick i Trons Värld!


Sommar​säsongen för alltid med sig en massa tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning? Innehåller ​åtta ​goa livsberättelser, samt skriver om hur du kan få en relation med Gud.

Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 

ITV sommar 2019_framsida_hemsida

Sommar 2019

Nu finns sommarnumret av Inblick i Trons Värld ​tillgängligt. Tidningen är ett utmärkt hjälpmedel i evangelisationen för församlingar och enskilda kristna som vill nå ut med de goda nyheterna om Jesus Kristus.

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Linda som var arg på Gud och Kjell som hittade en inre styrka är bara två exempel.

16 sidor, vikt 60 gram      


ITV_påsk_2019 Framsida

Påsk 2019

Nu finns påsknumret av Inblick i Trons Värld ute, som ett utmärkt hjälpmedel i evangelisationen för församlingar och enskilda kristna som vill nå ut med de goda nyheterna om Jesus Kristus. Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Camilla som försökte meditera men fann Gud och Jonathan som blev fri från hat och aggressivitet är bara två exempel.
20 sidor, vikt 75 gram
      

ITV_jul_2018 Framsida hemsida

Jul 2018

I det här julnumret av Inblick i Trons Värld kan du läsa nio livsberättelser som pekar på julfirandets  centralperson, Jesus. Detta kompletterat med utdrag ur julevangeliet en sida om hur man blir frälst.
20 sidor, vikt 75 gram

ITV_sommar_2018 Framsida​ Sommar 2018

I det här vårnumret av Inblick i  Trons Värld kan du läsa ​tolv livsberättelser som pekar på Jesus. 
​24 sidor, vikt 90 gram

ITV vår 2018_framsida

​Vår 2018

I det här vårnumret av Inblick i Trons Värld kan du läsa ​åtta livsberättelser som pekar på Jesus. 
​16 sidor, vikt 60 gram
ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


      

ITV nr 2 sommar 2017_framsida hemsidaSommar 2017

I det här sommarnumret av Inblick i Trons Värld kan du läsa Jerusalemsångaren Ulf Christianssons, Anita Barkers och ​tio andra livsberättelser som pekar på Jesus. 
Extra tjockt nummer med 28 sidor, vikt 105 gram

Gud kallade Cynthia att ta över sin döde makes tjänst

Göran Jacobson | 22 feb , 2019
I maj förra året förändrades livet på ett minst sagt abrupt sätt för Cynthia Christy när hennes make Samuel Solomon hastigt avled. Samuel var uppskattad pastor och lovsångsmusiker samt även ansvarig för tv-stationen Kanal 10 Indien i hemstaden Chennai. Det blev en enorm utmaning för Cynthia när hon upplevde att Gud kallade henne att kliva in och ta över de uppgifter som hennes make burit.
Gud_kallade_Cynthia_att_ta_over_sin_dode_makes_tjanst
I åtta år hann de vara gifta med varandra. Cynthia Christys make Samuel Solomon hade en mycket framgångsrik karriär som kompositör av filmmusik för den indiska filmindustrin Bollywood bakom sig innan han mötte Gud, blev frälst och sadlade om till pastor för en lokal församling i Chennai i södra Indien. Samuel, eller Sam som han kallades, var även chef för tv-stationen Kanal 10 Indien men det var huvudsakligen genom musiken och de många lovsånger han skrev som han tjänade Gud.
Chocken och förstämningen var därför total när Sam i maj förra året hastigt avled när han satt och spelade på sin älskade keyboard. För många, både familj, vänner och inte minst arbetskamraterna på Kanal 10 Indien, var det fullständigt ofattbart hur Gud kunde tillåta att Sam, som betydde så mycket för så många människor, rycktes bort ifrån dem.

Fick en uppenbarelse

Men för Cynthia hade Gud redan uppenbarat vad som skulle hända och vilka uppgifter han hade i beredskap för henne.
– Sam hade varit i studion på övervåningen i vårt hus. På morgonen skulle jag bege mig hemifrån tillsammans med vår son. Jag skulle ta med mig några dokument till kontoret men precis när vi skulle gå iväg fick jag en ögonblicklig uppenbarelse från Gud, berättar Cynthia Christy när Inblick besöker henne på Kanal 10 Indien i Chennai.
– Jag fick se Sam ligga i en likkista och i nästa ögonblick såg jag mig själv stå och predika i vår kyrka. Jag kunde inte förstå vad denna uppenbarelse betydde förrän jag kommit till jobbet när min svärfar (pastor John Solomon, reds anm) ringde mig. Han sade ingenting i telefonen. Han bara grät hela tiden, fortsätter Cynthia.
– Då frågade jag vad som hade hänt Sam. Alla var chockade och undrade hur jag kunde veta att Sam hade dött, men jag började förstå vad uppenbarelsen jag fått från Gud samma morgon betydde. Direkt efter Sams begravning fick jag detaljerad information från Gud om vad han ville att jag skulle göra. Jag förväntades ta över kyrkan som pastor och även gå in som tv-chef för Kanal 10 Indien.
– Jag är oerhört tacksam till Gud att han visade mig allt detta redan innan det hände. Det hjälpte mig att kunna vara fokuserad och fortsätta framåt. Om jag inte hade fått uppenbarelsen så hade jag med all säkerhet lämnats i ett tillstånd av chock och förvirring utan att veta vad jag skulle ta mig till.

Följde Guds instruktioner

Cynthia bestämde sig för att göra som Gud hade instruerat henne. Hon lydde blint och gick in för att axla de uppgifter som Sam tidigare hade burit, som pastor för församlingen Miracle Christian Life Fellowship Church samt som tv-chef för Kanal 10 Indien.
Ögonen glittrar av liv och rösten är fylld av glädje när Cynthia med yviga gester berättar om tiden efter Sams bortgång.
– Visst var det tufft, ibland till och med jättetufft, att följa Gud och gå in i de uppgifter som han kallade mig till. Men jag har ändå fått se Guds hand verka så vackert och mäktigt. Gud har varit så oerhört god mot mig hela tiden. Han har försett mig och min son med allt vad vi behöver, både personligt och här på tv-stationen, genom olika människor som har kommit med gåvor som de har skänkt till oss. Gud har svarat mäktigt på våra böner, berättar hon med ett stort leende.

”Jag ser pappa”

För sonen Jairus, som var fem år gammal när han blev faderlös, var Sams bortgång en oerhörd tragedi. Det sista han såg av sin far, när denne låg livlös över keyboarden, var Sams blodiga ansikte. Men han skulle få en hälsning från himlen om att pappa Sam var i gott förvar. Cynthia berättar om en flygresa som hon och Jairus gjorde en tid efter Sams död.
– Vi hade tagit ett tidigt morgonflyg och planet var precis på väg att landa på flygplatsen i Chennai. Landningen blev av någon anledning fördröjd och istället cirkulerade vi i luften ovanför staden. Plötsligt ropade min son: ”Mamma! Mamma! Jag ser pappa!”
– Vad sade du, frågade jag.
– Jag kan se pappa vandra bland molnen. Han bär en vit dräkt och hans ansikte lyser. Det är inget blod i hans ansikte. Hans ansikte lyser, svarade Jairus.
– När jag hörde min son berätta om vad han såg började jag gråta. Då förstod jag att min make är hemma hos Gud. Vi strävar ju allihop efter att få komma till himlen när vi dör. Det är vårt slutgiltiga mål och min make har fått komma dit, berättar Cynthia.
Det senaste året har varit fyllt av både tuffa prövningar och ofattbara välsignelser för Cynthia. Men hon är fullt fokuserad på att föra verket vidare och ser med förväntan fram emot vad Gud kommer att göra genom både församlingen hon leder och Kanal 10 Indien.
– Jag vill rikta ett stort tack till alla i Sverige som stöttar oss både ekonomiskt och genom böner. Vi är så beroende av ert stöd för att Kanal 10 Indien ska kunna bli det som Gud har tänkt, säger Cynthia Christy till Inblick.
GÖRAN JACOBSON