Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Sommarnummer av Inblick i Trons Värld!


Sommar​säsongen för alltid med sig en massa tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning? Innehåller ​åtta ​goa livsberättelser, samt skriver om hur du kan få en relation med Gud.

Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 

ITV sommar 2019_framsida_hemsida

Sommar 2019

Nu finns sommarnumret av Inblick i Trons Värld ​tillgängligt. Tidningen är ett utmärkt hjälpmedel i evangelisationen för församlingar och enskilda kristna som vill nå ut med de goda nyheterna om Jesus Kristus.

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Linda som var arg på Gud och Kjell som hittade en inre styrka är bara två exempel.

16 sidor, vikt 60 gram      


ITV_påsk_2019 Framsida

Påsk 2019

Nu finns påsknumret av Inblick i Trons Värld ute, som ett utmärkt hjälpmedel i evangelisationen för församlingar och enskilda kristna som vill nå ut med de goda nyheterna om Jesus Kristus. Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Camilla som försökte meditera men fann Gud och Jonathan som blev fri från hat och aggressivitet är bara två exempel.
20 sidor, vikt 75 gram
      

ITV_jul_2018 Framsida hemsida

Jul 2018

I det här julnumret av Inblick i Trons Värld kan du läsa nio livsberättelser som pekar på julfirandets  centralperson, Jesus. Detta kompletterat med utdrag ur julevangeliet en sida om hur man blir frälst.
20 sidor, vikt 75 gram

ITV_sommar_2018 Framsida​ Sommar 2018

I det här vårnumret av Inblick i  Trons Värld kan du läsa ​tolv livsberättelser som pekar på Jesus. 
​24 sidor, vikt 90 gram

ITV vår 2018_framsida

​Vår 2018

I det här vårnumret av Inblick i Trons Värld kan du läsa ​åtta livsberättelser som pekar på Jesus. 
​16 sidor, vikt 60 gram
ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


      

ITV nr 2 sommar 2017_framsida hemsidaSommar 2017

I det här sommarnumret av Inblick i Trons Värld kan du läsa Jerusalemsångaren Ulf Christianssons, Anita Barkers och ​tio andra livsberättelser som pekar på Jesus. 
Extra tjockt nummer med 28 sidor, vikt 105 gram

Indien – ett land med många ansikten

Göran Jacobson | 22 feb , 2019
Om några månader ska Indien gå till val för att välja ny regering. Blir det fortsatt förtroende för det hindunationalistiska regeringspartiet BJP eller kommer premiärminister Narendra Modi att få lämna över makten till Kongresspartiet eller något av de andra utmanarpartierna? Hur kommer utgången av valet i Indien att påverka livet för de 1,3 miljarder människor som bor och lever där?
Indien_ett_land_med_manga_ansikten
Indien är ett land med många ansikten. Det som kanske imponerar allra mest på en västerlänning som besöker detta jätteland för allra första gången är det enorma myllret av människor och den minst sagt intensiva trafiken på gatorna i de tätbefolkade mångmiljonstäderna. Den totala kontrasten till detta är det stilla livet i de små byarna på landsbygden, även om begreppet ”by” i Indien inbegriper ett antal bybor som gott och väl motsvarar invånarantalet i en normalstor svensk stad.
Den mångtusenåriga traditionen att dela in människorna i olika kaster genomsyrar fortfarande det dagliga livet i Indien och tar sig praktiska uttryck såsom att man enbart umgås inom sin egen kast och att det är förbjudet att ingå äktenskap med någon av en annan kast. Detta betyder bland annat att om du föds som fattig och tillhörande den allra lägsta kasten, som benämns som ”de oberörbara”, så är det meningen att du ska vara fattig hela ditt liv. Det mångfacetterade Indien blir extra tydligt när man ena stunden passerar ultramoderna och nybyggda skyskrapor som inrymmer framgångsrika hitechföretag för att i nästa sekund möta en smutsig tiggare på gatan utanför som ber om några ynka smulor från den rikes bord.

Övergivna gatubarn

En annan detalj som fångar förstagångsbesökarens uppmärksamhet är alla hemlösa, föräldralösa eller övergivna barn som bor på gatan. Många av de barn som lever på gatan har ingen annanstans att ta vägen. De har blivit övergivna eller av en eller annan anledning tvingats lämna hemmet, till exempel på grund av misshandel, vanvård eller alkoholism. 
En del gatubarn har sporadisk kontakt med sin familj och somliga har ett hem de kan återvända till för ett mål mat eller skydd för natten. Vissa barn uppehåller sig på gatan för att få tiden att gå, för att komma bort en stund från ett trångt hem med många familjemedlemmar eller för att dra in pengar, ofta genom prostitution eller stöld, till sitt eget, eller familjens, uppehälle. Räddningen för många av dessa vilsna gatubarn är de frivilligorganisationer som erbjuder sovplats och mat för dagen på ett barnhem.

Indien går till val

Om drygt två månader, i slutet av april och början av maj, går Indien till val, ett val som i detta jättelika land tar flera veckor i anspråk innan det är genomfört i landets 36 delstater. Det regerande partiet BJP, som är ett hindunationalistiskt parti, har bestämt att Indien senast nästa år ska vara ett strikt hinduiskt land där alla andra religioner ska portförbjudas och kastas ut. Om BJP vinner valet och sjösätter sin plan kommer detta i praktiken att betyda att det förväntas av alla indiska medborgare att dessa från och med 2020, oavsett personlig tro, ska bekänna sig till hinduismen. Den som vägrar kommer att förlora sitt medborgarskap. Om BJP får som de vill kommer Indien även att få ett nytt namn; Hindustan.
Men BJP får starkt motstånd i valet. Det förra regeringspartiet, Kongresspartiet, utmanar hindunationalisterna om makten och har enligt många bedömare en god chans att knipa segern. Flera andra partier ställer också upp i valet, bland dem ett kristdemokratiskt parti som har lyckats samla många väljare som inte vill se Indien förvandlas till Hindustan.

Spektakulära valmöten

Valmötena i Indien är lika spektakulära och färggranna som den traditionella indiska klädedräkten och skiljer sig markant från de valmöten vi är vana vid här i Sverige. I Indien hyr de politiska partierna in sig på en idrottsarena av större modell som sedan fylls av åskådare som får ta del av politiska tal samt artistuppträdanden innan hela valmötet avslutas med att man bränner av ett gigantiskt fyrverkeri.
Hur det kommer att gå i valet? ”Det är för tidigt att uttala sig om den saken ännu”, som den semmelälskande mästerdetektiven Ture Sventon brukar säga. Narendra Modis parti BJP vann visserligen en jordskredsseger 2014, men missnöjet över arbetslöshet och växande ekonomiska klyftor i Indien har fått förtroendet för honom och regeringspartiet att dala. 
I de senaste opinionsundersökningarna leder BJP i vart fall med dryga tio procent över den främsta utmanaren Kongresspartiet. Men det hinner hända mycket på de drygt två månader som återstår innan det är dags att gå till valurnorna i Indiens städer och byar.
En sak är i vart fall säker. Livet för gatubarnen och alla fattiga ”oberörbara” i Indien kommer inte att förändras ett dugg när krutröken har skingrats och valets segrare är korad någon gång i maj.
GÖRAN JACOBSSON