Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Sommarnummer av Inblick i Trons Värld!


Sommar​säsongen för alltid med sig en massa tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning? Innehåller ​åtta ​goa livsberättelser, samt skriver om hur du kan få en relation med Gud.

Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 

ITV sommar 2019_framsida_hemsida

Sommar 2019

Nu finns sommarnumret av Inblick i Trons Värld ​tillgängligt. Tidningen är ett utmärkt hjälpmedel i evangelisationen för församlingar och enskilda kristna som vill nå ut med de goda nyheterna om Jesus Kristus.

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Linda som var arg på Gud och Kjell som hittade en inre styrka är bara två exempel.

16 sidor, vikt 60 gram      


ITV_påsk_2019 Framsida

Påsk 2019

Nu finns påsknumret av Inblick i Trons Värld ute, som ett utmärkt hjälpmedel i evangelisationen för församlingar och enskilda kristna som vill nå ut med de goda nyheterna om Jesus Kristus. Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Camilla som försökte meditera men fann Gud och Jonathan som blev fri från hat och aggressivitet är bara två exempel.
20 sidor, vikt 75 gram
      

ITV_jul_2018 Framsida hemsida

Jul 2018

I det här julnumret av Inblick i Trons Värld kan du läsa nio livsberättelser som pekar på julfirandets  centralperson, Jesus. Detta kompletterat med utdrag ur julevangeliet en sida om hur man blir frälst.
20 sidor, vikt 75 gram

ITV_sommar_2018 Framsida​ Sommar 2018

I det här vårnumret av Inblick i  Trons Värld kan du läsa ​tolv livsberättelser som pekar på Jesus. 
​24 sidor, vikt 90 gram

ITV vår 2018_framsida

​Vår 2018

I det här vårnumret av Inblick i Trons Värld kan du läsa ​åtta livsberättelser som pekar på Jesus. 
​16 sidor, vikt 60 gram
ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


      

ITV nr 2 sommar 2017_framsida hemsidaSommar 2017

I det här sommarnumret av Inblick i Trons Värld kan du läsa Jerusalemsångaren Ulf Christianssons, Anita Barkers och ​tio andra livsberättelser som pekar på Jesus. 
Extra tjockt nummer med 28 sidor, vikt 105 gram

“Vi går mot ett alltmer kontantlöst samhälle”

Robin Olsson | 22 feb , 2019
Utvecklingen går snabbt och den nya tekniken likaså. Håkan Nordblad vd Westra Wermlands Sparbank tror inte att vi kommer avskaffa kontanterna helt i närtid. – Vi går mot ett alltmer kontantlöst samhälle. Användandet av kontanter minskar konstant, men att säga att vi går mot ett kontantlöst samhälle i närtid är nog att ta i för mycket, säger han till Inblick.
Vi_gar_mot_ett_alltmer_kontantlost_samhalle
Alltfärre banker och affärer tar emot kontanter. De senaste årens övergång till internetbank, kontokort och Swish har gradvis förändrat hur vi gör våra affärer. När vi inte längre betalar med kontanter leder det till att alla våra transaktioner kan spåras, allt från aktieaffärer och husköp till minsta kopp kaffe.
Erik Blakstad, 70 år, tidigare ordförande i Aktiespararna, ser med oro på att det kontantlösa samhället skapar utanförskap för många äldre och personer som av olika anledningar inte kan hantera den moderna tekniken. 
– Sommaren 1966 sommarjobbade jag på Billeruds huvudkontor i Säffle, då fick jag min lön varje lördag i kassan kontant. Jag har inget att erinra för egen del mot utvecklingen. Men jag använder fortfarande kontanter i så stor utsträckning som möjligt, då det är ett trevligt betalningsmedel, berättar Erik Blakstad för Inblick. 
Nyligen var han i Stockholm på PK-huset nedanför NK för att köpa kaffe. 
– Vid betalning lade jag fram en femtiolapp och fick till svar från den vänliga personalen att de tar inte emot kontanter.
– Då betalar jag med Visakort istället, sa jag. Det gick inte utan det enda betalningssättet de accepterade var Swish. 
Erik hade Swish i sin telefon, men hade aldrig använt det så personalen fick hjälpa honom.
– Det visar hur långt utvecklingen gått och hur sårbar man som individ kan vara.    
– Jag förstod ganska snabbt att jag troligen var deras äldste kund. Ungdomen har Swish, men inte vi äldre, avslutar Blakstad.  

"Tappat besinningen"

Björn Eriksson är talesman i Kontantupproret som startades för några år sedan. Han är skeptisk till det kontantlösa samhället. 
–Jag anser att man tappat besinningen och glömt bort alla människor som är beroende av kontanter i sin vardag, säger Björn Eriksson. 
– Min 99-åriga mamma är numera mer eller mindre tvingad att lämna ut koder och andra känsliga uppgifter till andra, eftersom hon inte klarar av att hantera appar och mobilt bankID, fortsätter han. 
Han säger också att korten och de digitala betalningssystemen är enkla att slå ut och om de blir utslagna kommer ingenting att fungera. 
– Jag förstår mig inte på de politiker som varnar för militära interventioner på Gotland samtidigt som hela Sverige lämnas värnlöst mot ganska enkla cyberangrepp när kontanterna avvecklas, avslutar han i en intervju med TV4.

"Samhället har förändrats"

Börje Liviken, 69 år, har haft många uppdrag som bland annat VD för företag i Sverige, USA, Mexico och Polen och har sett utvecklingen genom åren och använder nästan aldrig kontanter längre. 
– Samhället har förändrats sedan jag började arbeta, i de länder där jag verkat ser kontanthanteringen helt annorlunda ut än här, de är långt efter i utvecklingen. 
Sin första bankbok fick han av sin mamma och pappa. På den sattes barnbidraget in. när han var tolv till 15 år. 
– Första lönen som arbetare fick jag kontant, sedan blev det check 1965. Kontokort fick jag först i slutet av 1970-talet. 
Men idag använder han nästa uteslutande internetbank och kontokort. 
– På alla mina resor jorden runt har det varit smidigt med kort, jag använder alltid tre olika i olika banker, ifall något kommer bort eller att det låser sig på något sätt. 
Liviken ser en hel del fördelar med den moderna utvecklingen.
– Idag tycker jag det finns fördelar med mindre kontanthantering. Det ger mindre svarta affärer, inbrottsrisken hos affärer och privatpersoner blir mindre. 
– På den negativa sidan är det många äldre som aldrig lärt sig den nya tekniken, det får inte gå ut över dem. Därför måste banker och samhälle förändras långsamt.
– I USA arbetar man fortfarande med checker och mycket kontanter, i Mexiko fick de som jobbade på golvet kontant lön varje fredag. 

Länge leve “tusenlappen”

Kjell Magne Eng, 46 är egenföretagare. Han tillhör en medelåldersgeneration som använt både kontokort och kontanter och han ser klara risker och sårbarheter med att övergå till digital valuta.  
– Det viktigaste är att man inte blir bestulen på sin identitet. Vilket betalningsmedel man använder beror på vilket land och vilken situation man är i.
– Det är gammaldags med kontanter men enklare att hålla en budget, för när fickan är tom så är den tom, ett kontokort och kreditkort kan leda till problem.  Länge leve tusenlappen, avslutar han.
​ROBIN OLSSON