Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Julnummer av Inblick i Trons Värld!


Julsäsongen för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning? Julnumret innehåller ​​sju ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar jul och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 

ITV jul 2019_Framsida hemsida

Jul 2019

Nu finns julnumret av Inblick i Trons Värld ​tillgängligt. Tidningen är ett utmärkt hjälpmedel i evangelisationen för församlingar och enskilda kristna som vill nå ut med de goda nyheterna om Jesus Kristus.

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Maria som förlät sin förgripare, Josef som var pokerproffs och Kiaan Malek som blev frälst i en fyllecell är bara tre exempel.

16 sidor, vikt 60 gram      


ITV sommar 2019_framsida_hemsida

Sommar 2019

Nu finns sommarnumret av Inblick i Trons Värld ​tillgängligt. Tidningen är ett utmärkt hjälpmedel i evangelisationen för församlingar och enskilda kristna som vill nå ut med de goda nyheterna om Jesus Kristus.

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Linda som var arg på Gud och Kjell som hittade en inre styrka är bara två exempel.

16 sidor, vikt 60 gram            

ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram      
20 feb, 2020
13 feb, 2020
06 feb, 2020

Liberalerna vill flytta Sveriges ambassad till Jerusalem

Robin Olsson | 28 feb , 2019
Utrikesutskottet behandlade nyligen en motion från Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna om att flytta Sveriges ambassad från Tel Aviv till Jerusalem. Motionen fick stöd från Liberalerna. – Sverige måste fullt ut acceptera och erkänna att Jerusalem är Israels huvudstad och det innebär också att vid lämplig tidpunkt bör Sverige flytta vår ambassad till Jerusalem, säger Fredrik Malm, Liberalernas utrikespolitiske talesperson till Sveriges radio.
Liberalerna_vill_flytta_Sveriges_ambassad_til_Jerusalem
USA:s erkännande i december 2017 av Jerusalem som Israels huvudstad och flyttandet av sin ambassad från Tel Aviv skapade stor uppståndelse och många länder har valt att följa deras exempel. Nu senast Brasilien under ledning av den högerorienterade presidenten Bolsonaro och även Australien.

Enig riksdagsgrupp

En enig riksdagsgrupp för Liberalerna beslutade i anslutning till den utrikespolitiska debatten i Riksdagen att ställa sig bakom Kristdemokraternas motion att Sverige bör flytta sin ambassad i Israel från Tel Aviv till Jerusalem.  
– Sverige måste fullt ut acceptera och erkänna att Jerusalem är Israels huvudstad och det innebär också att vid lämplig tidpunkt bör Sverige flytta vår ambassad till Jerusalem, säger Fredrik Malm, Liberalernas utrikespolitiske talesperson till Sveriges radio.
– Jag vill inte uttala mig om precis exakt när det ska ske, men Liberalernas uppfattning är att Sverige vid lämplig tidpunkt bör flytta vår ambassad till Jerusalem, säger Fredrik Malm.

Het debatt 

Biståndspolitiken och stödet till Palestina blev en het fråga i Riksdagens utrikespolitiska debatt. I anslutning till debatten meddelade som sagt Liberalerna att man nu stödjer den motion som Kristdemokraten Magnus Jacobsson skrivit i ämnet och som behandlas i utrikesutskottet. Detta ogillades av både Vänsterpartiet och utrikesministern. 
Utrikesminister Margot Wallström ställdes vid flera tillfällen mot väggen. Kristdemokraternas Lars Adaktusson var en av de aktiva debattörerna som kritiserade regeringens Mellanösternpolitik. 
– Demokratin i världen är på tillbakagång. Margot Wallström, ett av de riktigt goda exemplen när det gäller demokratisk utveckling är Israel. 
– I en region där världens mest auktoritära regimer styr och demokratin försvagas, är Israels utveckling enastående. Samtidigt är det uppenbart att relationerna till Israel i dag är sämre än någon gång tidigare. 
– Av EU:s 28 medlemsländer är Sverige det enda land vars utrikesminister inte är välkommen i Mellanösterns enda demokrati. Mot bakgrund av detta vill jag fråga: Hur ser Margot Wallström på den här situationen?
Utrikesministerns svar var: 
– Sverige värdesätter en god relation med Israel. Vi fortsätter att ha vår hand utsträckt till Israel, de reagerade väldigt starkt på att vi erkände Palestina. Det är förstås därifrån som många av problemen härrör. Vi arbetar ju för en tvåstatslösning, och det betyder att man behöver ha en dialog. 
– Israel är ju också en ockupationsmakt. Man bygger en mur och har infört lagar som är tvivelaktiga, inte minst när det gäller religionsfrihet och annat. Vi har kanske utsetts till ett varnande exempel för andra länder som också ser problemen med konflikten i Mellanöstern och behovet av att stötta Palestina och en tvåstatslösning, något vi kommer att fortsätta att göra. Adaktusson kontrade:
– Jag noterar att Margot Wallström slår ifrån sig. Det finns inte ett uns av självkritik. Med all respekt, det är bedrövligt. 
Adaktusson poängterade att socialdemokratin och den samlade vänstern i Sverige förmedlat en bild av Israel som enligt honom inte bara är “obalanserad utan dessutom osann”. Han fortsatte: 
– Israel framställs som ett apartheidland, när landets arabiska minoritet beskrivs som andra klassens medborgare och när utrikesministern talar om utomrättsliga avrättningar är det inget annat än svartmålning. Denna svartmålning och de skeva föreställningar som följer i dess spår har i förlängningen lett till en fientlighet mot Israel i Sverige, avslutade han. 

Kom hem och kom i balans 

Moderaternas utrikespolitiske talesman Hans Wallmark gick även han hårt åt utrikesministern i sitt anförande. 
– Från moderat utgångspunkt har jag tre uppmaningar till regeringen på det utrikespolitiska området: Kom hem! Kom i balans! Kom till insikt!
Wallmark kritiserade utifrån detta Sveriges resultat av två års arbete i FN:s säkerhetsråd och gick sedan in på relationerna till Israel.
– Kom i balans! De senaste åren har regeringen intagit ett antal positioner som har mer med partipolitik att göra än med Sveriges intressen. 
– Den förra mandatperioden rivstartades med ett erkännande av Palestina, där ingen notis togs om vad riksdagen hade för uppfattning, och det fanns heller ingen gedigen samverkansprocess med andra partier. Det hela motiverades med att fredsprocessen skulle främjas. Har det då blivit bättre i regionen? Har våldet minskat? Ingen kan med ärlighet besvara dessa frågor med ett ja. Sveriges möjligheter att uppfattas som en seriös part grusades, framförde Wallmark och fortsatte:
– Till detta kommer den nya hotbilden i regionen. Iran flyttar fram positionerna. Med hjälp av kontrollerade grupper i Syrien och Libanon kryper man allt närmare av Israel. Att Israel ser detta som ett existentiellt hot är begripligt, med krafter som genom indoktrinering får lära sig att ifrågasätta landets självklara rätt att finnas till och där det rent antisemitiska frodas. Var finns Sverige där? När ledde utrikesministern en delegation till Israel? När hade vi en större på besök hos oss?
På dessa frågor blev utrikesministern svar skyldig

Pengar till terrorister

 Sverigedemokraternas Markus Wiechel sade i sitt anförande: 
– Palestina erhåller enorma biståndsbelopp, trots att det tydligt och länge uppenbarats hur det genomkorrupta PLO aktivt betalar ut löner till terrorister och indoktrinerar barn och andra med antisemitism. Man namnger skolor och annat efter terrorister och uppmuntrar människor att bli martyrer. Även här är regeringen passiv, trots att detta uppenbarligen både försvårar fredsprocessen och späder på extremism. 
Debatten med fokus på Palestinakonflikten slutade med Liberalernas Fredrik Malm som sade:
– Sverige har haft relationer och utbyte med Israel i över 70 år, och det är rimligt att vår ambassad också ligger i landets huvudstad. I Jerusalem finns Israels parlament, där finns landets regering, högsta domstol och president. Sverige bör därför vid en lämplig tidpunkt flytta vår ambassad i Israel till Jerusalem.
​ROBIN OLSSON