Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Sommarnummer av Inblick i Trons Värld!


Sommar​säsongen för alltid med sig en massa tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning? Innehåller ​åtta ​goa livsberättelser, samt skriver om hur du kan få en relation med Gud.

Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 

ITV sommar 2019_framsida_hemsida

Sommar 2019

Nu finns sommarnumret av Inblick i Trons Värld ​tillgängligt. Tidningen är ett utmärkt hjälpmedel i evangelisationen för församlingar och enskilda kristna som vill nå ut med de goda nyheterna om Jesus Kristus.

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Linda som var arg på Gud och Kjell som hittade en inre styrka är bara två exempel.

16 sidor, vikt 60 gram



      


ITV_påsk_2019 Framsida

Påsk 2019

Nu finns påsknumret av Inblick i Trons Värld ute, som ett utmärkt hjälpmedel i evangelisationen för församlingar och enskilda kristna som vill nå ut med de goda nyheterna om Jesus Kristus. Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Camilla som försökte meditera men fann Gud och Jonathan som blev fri från hat och aggressivitet är bara två exempel.
20 sidor, vikt 75 gram




      

ITV_jul_2018 Framsida hemsida

Jul 2018

I det här julnumret av Inblick i Trons Värld kan du läsa nio livsberättelser som pekar på julfirandets  centralperson, Jesus. Detta kompletterat med utdrag ur julevangeliet en sida om hur man blir frälst.
20 sidor, vikt 75 gram

ITV_sommar_2018 Framsida​ Sommar 2018

I det här vårnumret av Inblick i  Trons Värld kan du läsa ​tolv livsberättelser som pekar på Jesus. 
​24 sidor, vikt 90 gram

ITV vår 2018_framsida

​Vår 2018

I det här vårnumret av Inblick i Trons Värld kan du läsa ​åtta livsberättelser som pekar på Jesus. 
​16 sidor, vikt 60 gram
ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


      

ITV nr 2 sommar 2017_framsida hemsidaSommar 2017

I det här sommarnumret av Inblick i Trons Värld kan du läsa Jerusalemsångaren Ulf Christianssons, Anita Barkers och ​tio andra livsberättelser som pekar på Jesus. 
Extra tjockt nummer med 28 sidor, vikt 105 gram

Vill gå i Alf Svenssons och Lars Adaktussons spår

Robin Olsson | 28 feb , 2019
Birgitta Sacrédeus vill gå i Alf Svenssons och Lars Adaktussons fotspår och hoppas bli inkryssad i Europaparlamentet för Kristdemokraterna den 26 maj. Hennes slogan är: “I fäders och mödrars spår för framtids segrar“. – Min make Lennart stod på femte plats när han blev invald för KD på personröster 1999. Det ska bli spännande, säger Birgitta Sacrédeus till Inblick
Vill_ga_i_Alf_Svenssons_och_Lars_Adaktussons_spar
“I fäders och mödrars spår för framtids segrar“, så lyder Birgitta Sacrédeus slogan, inspirerad av det stundande Vasaloppets snart hundraåriga devis vid målet i Mora, som sedan mer än 30 år varit hennes hemvist på jorden.

I fäders fotspår

Birgitta Sacrédeus är sedan valet förra hösten regionråd på heltid för Kristdemokraterna i Dalarna. I maj hoppas hon på att få representera Sverige i Europaparlamentet.
– Kristdemokraterna har genomtänkta, djupa och uthålliga grundvärderingar byggd på kristen etik, människosyn och förvaltarskapstanke. Vi vill värna om familjen och de små naturliga gemenskaperna som samhällets grund, poängterar hon.
– Vi vill ha en social och ekologisk marknadsekonomi samt värna subsidiaritetstanken; att alla beslut ska fattas på lägsta effektiva och ändamålsenliga nivå.
– Kristdemokraterna är ett tydligt alliansparti som står upp för den kristna västerländska och demokratiska civilisationen samt staten Israels rätt att leva i fred och trygghet, säger hon.

Vilka är de tre viktigaste frågorna för dig i EU-valet?
 – Att, efter bästa förmåga förvalta det fina kristdemokratiska arvet i Europaparlamentet från Lars Adaktusson och Alf Svensson: Stå upp för och stödja förföljda kristna runt om världen samt mänskliga fri - och rättigheter som religionsfriheten i Europa och världen, Israels rätt att leva i fred och trygghet med säkra gränser samt bekämpa islamistisk terrorism i Europa och övriga världen.
– Rätt agenda i Bryssel: bevaka att inte mer makt flyttas över från Sveriges riksdag till EU, inklusive att EU inte ges nya befogenheter som egen beskattningsrätt, det vill säga införa en ny fjärde skattenivå.
– Att arbeta för Agenda 2030 där ekologisk, ekonomisk och social hållbarhet ska vara målet.

Vad tror du om brexit?
– Det kommer blir en brexit – allt annat vore ett brott mot folkomröstningen, vilken måste respekteras oavsett utgång.
– Brexitprocessen och dess följder kan komma att avskräcka andra länder inom EU att göra samma sak, inte minst det faktum att Storbritannien befinner sig i ett politiskt kaos.
– Jag tror inte EU kommer att bli ett Europas förenta stater, det vill inte svenska  KD och det kämpar vi för att det inte heller blir. Vi vill inte ha någon höjd EU-avgift och ingen utökad överstatlighet.
– När vi dock befinner oss i det geopolitiska läge vi gör då USA ställer helt andra krav på Europa, när Kina och Ryssland inte bryr sig om mänskliga rättigheter och de sistnämnda kränker gränser samt de internationella handelsavtalen ifrågasätts, då behövs det samarbete mellan stater i Europa.
– Att britterna i det läget väljer att lämna EU är djupt olyckligt för den europeiska gemenskapen som står för demokrati och mänskliga rättigheters

Tidigt engagemang

Birgitta är ursprungligen från Vetlanda i Småland. Sedan 1986 bor hon med sin make Lennart i Mora. 
– Vi är båda gymnasielärare, politiskt aktiva och har tre utflugna barn.
– Vi tycker om Dalarna med dess fjällvandringar och skidåkning. För tillfället är jag tjänstledig från min tjänst som gymnasielärare på grund av att jag är nyvald som regionråd i Dalarna efter 92 års vänsterstyre.
– Dessutom är jag KD:s företrädare i EU:s Regionkommitté i Bryssel, berättar Birgitta för Inblick.
– Lennart och jag gifte oss 1986 och vi träffades under studietiden i Lund, genom Svenska Kyrkans ungdom.
– Vi kommer båda från Växjö stift och det internationella arbetet har alltid varit ett gemensamt intresse.
– Detta engagemang har genom åren gett både mig och honom politiska uppdrag i internationell miljö. I KDU var jag ordförande för KDUN, Kristdemokratisk Ungdom i Norden.
– Jag gick med i KDU efter att vi varit med på en världskonferens i Moskva 1985, där vi representerade kyrkans ungdom, det fanns svenska politiska partier där, dock inte alla då vissa såg detta som propaganda för kommunismen.
– I Moskva träffade vi Stefan Attefall dåvarande KDU-ordförande och kristdemokrater från hela Europa som kämpade för demokrati, fred och frihet.
– Vi träffade även judar som var diskriminerade på olika sätt, lägenheterna var avlyssnade och en människorättsaktivist som vi mötte hade mist sitt barn i ett fängelse för sina åsikters skull.
– Detta blev ett politiskt uppvaknande för mig och jag förstod att demokrati är något som varje land och generation måste kämpa för. Då gick jag med i Kristdemokraterna, berättar Birgitta.

Stundande Vasalopp

Som förälder har Birgitta varit med och arbetat i de flesta funktioner kring det gigantiska Vasaloppet i Mora.
– Tre i familjen ska åka Vasaloppet på söndag. Jag har själv åkt de nio milen i Öppet spår och tycker om att röra på mig i alla former, men det är ett långt skidlopp och en stor utmaning.
– VI har varit med och delat ut blåbärssoppa, barnen var aktiva i olika klubbar och varje klubb har olika ansvarsområden och uppdrag under veckan, så familjen har gjort nästan allt.
– Det krävs en hel bygd som hjälps åt för att ro detta gigantiska arrangemang i land.
De små naturliga gemenskaperna, som vi i KD värnar om, går samman på ett fint sätt och det blir en kraftsamling i hela bygden med en gigantisk omsättning på 419 miljoner under Vasaloppsveckan.
– Många här uppe lever för detta och vi delar in året i före och efter Vasaloppet, skrattar Birgitta.

Folkhälsa viktig framtidsfråga

Birgitta har suttit 20 år i socialnämnden i Mora kommun och hon brinner för folkhälsofrågor och för den nya teknikens möjligheter på området.
– Folkhälsa är ett kompetensområde för EU. Man samarbetar kring gemensamma utmaningar och det är ett problem med till exempel ett alltför stort antal äldre som vi gemensamt måste ta hand om.
– AV EU:s Regionkommitté har jag fått i uppdrag att skriva en rapport: ”Active and Healthy Aging”. Det är ett faktum att vi lever längre och längre, därför måste vi hitta nya lösningar och använda den digitala tekniken för att underlätta vardagen.
– Vi har ett bra exempel här i Dalarna, en lägenhet som visar hur man kan bo på ett trevligt och anpassat sätt när man blir gammal. Detta gör det lättare för vården och bättre för patienterna. Sverige som land har en fantastisk möjlighet att skapa jobb och tillväxt på hjälpmedelssidan. Sedan får det inte ta bort den mänskliga gemenskapen, säger Birgitta vars rapport i ämnet ska beslutas om i EU:s Regionkommitté i oktober, då kanske hon redan är i Bryssel.
R​OBIN OLSSON