Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Julnummer av Inblick i Trons Värld!


Julsäsongen för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning? Julnumret innehåller ​​sju ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar jul och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 

ITV jul 2019_Framsida hemsida

Jul 2019

Nu finns julnumret av Inblick i Trons Värld ​tillgängligt. Tidningen är ett utmärkt hjälpmedel i evangelisationen för församlingar och enskilda kristna som vill nå ut med de goda nyheterna om Jesus Kristus.

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Maria som förlät sin förgripare, Josef som var pokerproffs och Kiaan Malek som blev frälst i en fyllecell är bara tre exempel.

16 sidor, vikt 60 gram      


ITV sommar 2019_framsida_hemsida

Sommar 2019

Nu finns sommarnumret av Inblick i Trons Värld ​tillgängligt. Tidningen är ett utmärkt hjälpmedel i evangelisationen för församlingar och enskilda kristna som vill nå ut med de goda nyheterna om Jesus Kristus.

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Linda som var arg på Gud och Kjell som hittade en inre styrka är bara två exempel.

16 sidor, vikt 60 gram            

ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram      
20 feb, 2020
13 feb, 2020
06 feb, 2020

Moderaterna kräver nya lagar för att stoppa terrorism

Robin Olsson | 07 mar , 2019
Moderaterna (M) vill möjliggöra för svenska myndigheter att frånta återvändande IS-terrorister deras svenska pass. – Om man rest för att ansluta sig till den kanske mest vidriga terrororganisationen i modern tid har man förverkat sin rätt till svenskt medborgarskap, säger Pål Jonson (M) till Inblick
Moderaterna_kraver_nya_lagar_for_att_stoppa_terrorism
Moderaterna aviserade nyligen att man vill införa nya lagar för att förhindra terrorism och att man även vill ta ifrån återvändande IS-terrorister deras svenska pass. 
– Om man reser för att ansluta sig till den kanske mest vidriga terrororganisationen i modern tid anser jag att man också bör ha förverkat sin rätt till svenskt medborgarskap, säger Pål Jonson (M), ledamot av försvarsutskottet och tidigare justitieutskottet.
– Hundratals svenskar som anslutit sig till IS har återvänt till Sverige och fler lär göra det framöver. Vi får rapporter om fruktansvärda övergrepp som utförts av IS och de som återvänder ska givetvis lagföras.
– Moderaterna har lyft frågan om svenska medborgare som döms för denna slags brottslighet i framtiden också bör kunna bli av med sina svenska medborgarskap. Tyvärr är det inte möjligt i dag, utan det förutsätter bland annat ändringar i grundlagen, men vi kommer driva frågan, avslutar Jonson (M).

Många återvändare i Europa

SVT:s Agenda sände i veckan ett inslag om svenska IS-medlemmar som sitter fångna i norra Syrien. Dessa tog sig till det så kallade kalifatet under terrorregimens glansdagar. Nu är IS mer eller mindre besegrade och kvar finns ett hundratal jihadister som fortfarande strider, men de flesta är tillfångatagna. Nu vill dessa fångar återvända till Sverige, Tyskland och andra EU-länder där de tidigare varit bosatta.
– Jag har befriat så gott som alla områden som ockuperades av IS i Syrien och Irak, tillkännagav USA:s president Donald Trump nyligen, samtidigt som han uppmanade Europa att hämta hem sina fångar och ställa dem inför rätta.  
För svenskt vidkommande rör det sig, enligt Agenda, om cirka 300 radikaliserade män och deras familjer, dessa åkte i huvudsak från Angered utanför Göteborg, rapporterar man. I hela Europa rör det sig om minst 1 500 IS-terrorister som återkommit.  
En av de intervjuade, som fått namnet “Ibrahim”, konfronterades av SVT med alla de fasansfulla grymheter som IS gjort sig skyldiga till; halshuggningar, huvud på pålar, våldtäkter och tortyr av alla de slag. På frågan om han deltagit i detta svarade han svävande. Av de 150 återvändande terrorister som kommit till Sverige har enligt SVT ytterst få åtalats och ännu färre dömts för terrorbrott.  
IS har även de senaste åren legat bakom flera fasansfulla terrordåd i Europa, som Paris, Bryssel, Berlin, Stockholm och London. 

M och KD vill dra in pass

Flera svenska partier stödjer nu möjligheten att dra in IS-terroristernas svenska pass. Kristdemokraterna har tidigare kommit med liknande förslag, där Ebba Busch Thor fanns på en affisch med budskapet: Bekämpa IS-terrorn. På affischen stod att läsa: "Döm dem för landsförräderi", "Neka dem återinträde i Sverige" och "Dra in deras pass". 
Enligt Expressen sällar sig även Liberalerna och deras rättspolitiske talesman Johan Pehrsson från Örebro bakom förslaget. Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson uppmanar Liberalerna via samma tidning att sätta press på regeringen i denna fråga. 

Löfven avvisande

Statsminister Stefan Löfven vill inte att Sverige åker och hämtar hem IS-medlemmar från Syrien. Regeringen verkar ha varit oense i frågan men landat i att inte göra på detta sätt, dock avvisar statsministern en grundlagsändring som möjliggör att ta ifrån IS-terroristerna deras svenska pass.  
– Sverige och utrikesdepartementet har sedan 2011 avrått från att resa till den regionen. De som ändå gör det ska inte räkna med någon konsulär hjälp från Sverige, säger han till SVT. 
– Vad gäller barnen måste man fundera lite till hur det ska ske, men jag har ingen lösning på det nu. 
Stefan Löfven tycker dock inte att IS-terroristerna ska förlora sina svenska medborgarskap.
– Det strider mot internationell rätt, säger han.
Rädda barnen krävde i SVT:s Agenda att regeringen agerar och hämtar hem barnen och deras föräldrar då detta skulle strida mot barnkonventionen som blir svensk lag. 

Bali skräder inte orden 

Den ständigt omdiskuterade riksdagsledamoten Hanif Bali (M) skrev nyligen på Twitter:
“Dessa IS-honor som nu tigger om att hämtas tillbaka borde låtas ruttna kvar där. Fullständigt irrelevant om deras jihadiavkommor är ”oskyldiga”. Om ni vill stilla ert samvete så kan ni väl adoptera någon av de tusentals yezidiska föräldralösa krigsbarnen istället”.
Till Expressen säger han: 
– IS brände människor levande, de högg huvuden av flickor samtidigt som de skrek efter sina mödrar. De dränkte oskyldiga och satte eld på människor i burar. När dessa människor nu vill komma tillbaka till Sverige anger de tonen och blir ett samtalsämne, vilket visar på hur intellektuellt fattigt det här landet har blivit. Jag känner sorg över att den röda mattan har rullats ut för de här människorna, säger Bali.
​ROBIN OLSSON