Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Julnummer av Inblick i Trons Värld!


Julsäsongen för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning? Julnumret innehåller ​​sju ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar jul och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 

ITV jul 2019_Framsida hemsida

Jul 2019

Nu finns julnumret av Inblick i Trons Värld ​tillgängligt. Tidningen är ett utmärkt hjälpmedel i evangelisationen för församlingar och enskilda kristna som vill nå ut med de goda nyheterna om Jesus Kristus.

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Maria som förlät sin förgripare, Josef som var pokerproffs och Kiaan Malek som blev frälst i en fyllecell är bara tre exempel.

16 sidor, vikt 60 gram



      


ITV sommar 2019_framsida_hemsida

Sommar 2019

Nu finns sommarnumret av Inblick i Trons Värld ​tillgängligt. Tidningen är ett utmärkt hjälpmedel i evangelisationen för församlingar och enskilda kristna som vill nå ut med de goda nyheterna om Jesus Kristus.

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Linda som var arg på Gud och Kjell som hittade en inre styrka är bara två exempel.

16 sidor, vikt 60 gram



      



      

ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram



      
20 feb, 2020
13 feb, 2020
06 feb, 2020

Storbritannien terrorstämplar Hizbollah

Ruben Agnarsson | 07 mar , 2019
Storbritannien följer nu efter USA och Arabförbundet och beslutade i slutet av förra veckan för att terrorstämpla Hizbollah.
Storbritannien_terrorstamplar_Hizbollah
I fredags förra veckan klassades Hizballah som en terroriströrelse av Storbritanniens parlament. 
Det var samhällsminister Sajid Javid som måndagen samma vecka lade fram ett förslag om att Hizbollah, tillsammans med organisationerna Ansaroul Islam och Jamaat Nusrat al-Islam Wal-Muslimin (JNIM) skulle terrorstämplas enligt terroristlagarna från år 2000.
Att vara medlem i någon av dessa organisationer är i dag kriminellt och kan medföra upp till tio års fängelse.
– Min prioritet som samhällsminister är att att skydda det brittiska folket. Som ett led i detta, identifierar vi och förbjuder alla terroristorganisationer som hotar vår säkerhet och trygghet, oavsett vilken deras motivation eller ideologi är, vilket är anledningen till att jag agerar mot flera organisationer idag, sade Sajid Javid.

Ingen åtskillnad

– Hizbollah fortsätter sina försök att destabilisera den känsliga situationen i Mellanöstern och vi kan inte längre göra åtskillnad mellan deras redan terrorstämplade militära gren och deras politiska parti. På grund av detta har jag tagit beslutet att lägga till gruppen i sin helhet, fortsatte han.
Det finns nu 77 internationella terroristorganisationer på Storbritanniens terrorlista, förutom 14 organisationer som kan knytas till Nordirland.
Hizbollah, som stöds av Iran, har haft tusentals terrorister i Syrien där de kämpat för president Bashar al-Assad. Förra månaden vann Hizbollah tre ministerposter i den nyformade regeringen i Libanon, efter att organisationen hade gjort ett framgångsrikt val förra året.
Iran fördömer som väntat Storbritanniens beslut att terrorstämpla hela Hizbollah, rapporterar DN:
– I nuläget har Hizbollah inte bara mandat i parlamentet utan är också representerat i regeringen, sade utrikesdepartementets talesperson Bahram Qassemi i ett uttalande på lördagen.
– Det här utspelet från Storbritannien är detsamma som att blunda för en stor del av Libanons befolkning och Hizbollahs legitimitet och juridiska status i Libanons administrativa och politiska sammansättning.

Arabförbundet och USA

Arabförbundet, liksom många av dess medlemsländer, samt USA, klassar hela Hizbollah som en terrororganisation.
EU, Frankrike, Australien och Nya Zeeland terrorstämplar den militära grenen.
Hizbollah misstänks för att i skuggan av Syrien-kriget ha smugglat in missiler till södra Libanon från Iran.
Israels premiärminister Benjamin Netanyahu hävdade i slutet av förra året att libanesiska Hizbollah numera som mest har ett tiotal precisionsstyrda robotar.
Fabriker i Libanon där robotar gjordes om till en mer avancerad variant har stängts efter att de upptäckts av Israels underrättelsetjänst, enligt premiärministern.
I ett tal i september i FN förra året pekade Netanyahu ut tre platser nära flygplatsen i Libanons huvudstad Beirut där robotar byggdes om.
Den Iranstödda shiarörelsen Hizbollah kommenterade inte uppgifterna om att fabrikerna stängts.

USA-sanktioner

Nu i oktober signerade president Donald Trump ett beslut om nya sanktioner mot Hizbollah. 
– Under de senaste åren har vi utökat antalet sanktioner mot Hizbollah mer än någonsin, sade Donald Trump i samband med beslutet att införa sanktioner.
Beslutet att införa sanktioner mot Hizbollah handlade om att försöka strypa deras ekonomiska tillgångar. Trump tog beslutet på årsdagen av Hizbollahs terrorattack i Beirut år 1983 som dödade 241 amerikanska medborgare på fredsbevarande uppdrag.
– Vi ska rikta in oss på, oroa och avväpna deras finansiella resurser… vi kommer aldrig att glömma vad de gjorde mot oss i Beiruts hamn, sade presidenten.
Hizbollah följer en islamistisk shiaideologi inspirerad av ayatolla Ruhollah Khomeini, ledaren för den islamiska revolutionen i Iran.
Hizbollah bildades i början av 1980-talet med syftet att sprida den islamiska revolutionen och utplåna staten Israel.
Lars Adaktusson är en av dem som drivit frågan om att terrorstämpla Hizbollah.
​RUBEN AGNARSSON
ruben@inblick.se