Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Julnummer av Inblick i Trons Värld!


Julsäsongen för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning? Julnumret innehåller ​​sju ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar jul och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 

ITV jul 2019_Framsida hemsida

Jul 2019

Nu finns julnumret av Inblick i Trons Värld ​tillgängligt. Tidningen är ett utmärkt hjälpmedel i evangelisationen för församlingar och enskilda kristna som vill nå ut med de goda nyheterna om Jesus Kristus.

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Maria som förlät sin förgripare, Josef som var pokerproffs och Kiaan Malek som blev frälst i en fyllecell är bara tre exempel.

16 sidor, vikt 60 gram      


ITV sommar 2019_framsida_hemsida

Sommar 2019

Nu finns sommarnumret av Inblick i Trons Värld ​tillgängligt. Tidningen är ett utmärkt hjälpmedel i evangelisationen för församlingar och enskilda kristna som vill nå ut med de goda nyheterna om Jesus Kristus.

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Linda som var arg på Gud och Kjell som hittade en inre styrka är bara två exempel.

16 sidor, vikt 60 gram            

ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram      
20 feb, 2020
13 feb, 2020
06 feb, 2020

Charlie Weimers satsar på Europapolitiken

Robin Olsson | 14 mar , 2019
Charlie Weimers står på valbar plats till Europaparlamentet. Han väckte stor uppståndelse när han dagar före valet i höstas lämnade Kristdemokraterna (KD) efter 20 år, för Sverigedemokraterna (SD). – Jag vill vara en svensk, konservativ röst i Bryssel, säger han till Inblick.
Charlie_Weimers_satsar_pa_Europapolitiken
Charlie Weimers, 36 år, står som nummer tre på valsedeln i EU-valet den 26 maj, en plats som förmodligen ger honom en ordinarie plats i Bryssel. Weimers, som bor med sin familj i Bryssel, har varit något av en konservativ vagabond och avverkat medlemskap i alla de tre partier som idag utgör opposition i Sveriges riksdag. Han har alltid varit politiskt intresserad och velat påverka. Förebilden är Ronald Reagan.
– Jag engagerade mig som 14-15 åring i Moderaterna hemma på Hammarö. 1998 lämnade jag partiet då det inte längre var tillräckligt konservativt för min smak, berättar Charlie Weimers.

Många uppdrag 

Istället engagerade sig  Charlie för Kristdemokraterna, där han hade uppdrag under 20 års tid. Han har varit ordförande i Kristdemokraternas ungdomsförbund, kommunalråd på Hammarö, vice ordförande för Unga kristdemokrater i Europa. Sedan blev han Lars Adaktussons stabschef i Bryssel och till sist politiskt sakkunnig för den kristdemokratiska gruppen European Peoples Party (EPP) i EU.
– Kristdemokraterna blev lite ledsna på mig när jag gick över till Sverigedemokraterna och det är förståeligt, men på sikt hoppas jag kunna vara med och överbrygga dessa motsättningar, säger Charlie Weimers.
– Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Moderaterna kommer på sikt att ingå i ett konservativt block, det kan komma att ta lite tid men det kommer.

Vilka är dina tre viktigaste frågor i EU-valet?
– Att motverka ökad överstatlighet och mer makt till Bryssel, jag anser att makten ska vara så nära folket som möjligt. 
– Jobba för att Sveriges medlemsavgift till EU inte ska höjas och få tillstånd ett undantag från euron.
– Stå upp för de förföljda kristna och stoppa islamistisk extremism i Sverige och Europa.
 Han tycker att Sverige borde ha ett formellt undantag från valutaunionen EMU. Det finns inte idag.
– För mig får de länder i Europa som vill fördjupa sitt samarbete gärna göra det, men vi ska inte tvingas vara en del av det.

Frivilligt samarbete

Den stora frågan kring brexit är enligt Charlie vilka lärdomar EU kommer att dra av att Storbritannien lämnar unionen.
– Mitt ideala Europasamarbete bygger på mellanstatlighet. Ett samarbete mellan fria nationer där vi har rätt att dra oss ur sådant som vi inte vill vara en del av.
– Det är klart att brittiska konservativa har varit en drivande kraft på den reformistiska sidan. Den stora frågan är vilka lärdomar etablissemanget i Bryssel kommer dra av brexit.
– Ser man britternas uttåg som en öppning för att driva igenom en fullfjädrad superstat eller konstaterar man att den brittiska befolkningen reagerade mot den ständiga överföringen av makt till Bryssel som pågått? Svaret på den frågan kommer vara avgörande.

Tro inte på EU-armé

Weimers tror inte på en egen EU-armé utan är för ett svenskt medlemskap i Nato. SD har samvetsfrihet i den frågan.
– Ett svenskt medlemskap i Nato skulle stärka vår säkerhet. Det finns starka krafter i Bryssel som vill bygga upp en egen EU-armé som konkurrent till Nato, men då tror jag man dragit fel slutsatser av efterkrigstiden.
– Nato framför något annat säkrade freden i Europa efter andra världskriget och det ska man värna. Det är viktigt med goda transatlantiska förbindelser.
 Weimers anser inte att Turkiet ska gå med i EU.
– Jag har alltid varit emot ett turkiskt EU-medlemskap. Jag tror inte att Europa klarar av det  integrationsmässigt. Turkiet skulle efter några år bli det största medlemslandet i EU.
– Detta skulle innebära att ge fri rörlighet för 80 miljoner människor som inte nödvändigtvis delar våra värderingar och som skulle kunna bli en stor belastning för våra välfärdsstater och leda till ett ännu starkare inslag av islam i Europa.
– Europarådet har dessutom uppmanat Turkiet att sluta med finansiering av politiserad islam i Europa.
Weimers var med och skrev texten till en resolution som fördömde folkmorden på kristna yazidier, som lades fram av Lars Adaktusson och som gick igenom i EU-parlamentet.
– Detta gav medvind för de krafter i Washington DC som tyckte likadant, så visst kan man som politiker vara med och påverka, säger han.
– Det viktigaste som politiker är att vara dedikerad och veta vad man vill.

Ett Mellanösterns “Nürnberg”

Weimers tycker att passen för IS-terrorister ska dras in där det finns möjlighet.
– De har trots allt förklarat krig mot Sverige och mot hela västvärlden och allt vi står för. Det måste finnas ett pris att betala för deras handlande.
– Det förvånar mig att detta inte skett tidigare, man har sedan länge varit medvetna om att detta varit på väg. Nu tävlar alla om att vara hårdast mot IS-krigarna men det har varit en enorm släpphänthet från svensk sida i dessa frågor.
Weimers tycker att en internationell krigsförbrytartribunal ska tillsättas för att utreda och lagföra gärningar gjorda i Islamiska statens namn, liknande det man gjorde i Nürnberg efter andra världskriget.
– Världssamfundet måste komma samman för att rättvisa ska skipas, inte minst för alla de offer för IS illdåd som finns kvar där ute.

Styrs av en elit

Bryssel har enligt Weimers under en lång tid kontrollerats av en “storkoalition” som har bestått av socialdemokrater och det liberal-konservativa kristdemokratiska European Peoples Party (EPP).
– Det är en koalition som har varit överens om de stora delarna i politiken; vad gäller maktöverföring till Bryssel, EU-skatt, EU-armé, avskaffande av medlemsländernas vetorätt och utökande av EU:s budget.
– Det är i grunden överstatliga federalister i båda grupperna, det är det ingen tvekan om.
Själv tillhör han numera European Conservatives and Reformists, (ECR) där även det konservativa brittiska regeringspartiet Tories ingår.
– Denna grupp är mer reformistiskt lagd och vill rulla tillbaka EU:s makt, säger han.
– Vi kan komma att se ett förändrat landskap i Bryssel efter valet, där EPP i större utsträckning kommer att tvingas att förhandla med oss när det gäller var makten ska ligga, hos medlemsländerna eller i Bryssel.

Familjen viktig 

På fritiden umgås Charlie Weimers med familjen. Han reser gärna hem till Hammarö, men trivs bra i Bryssel. Tyvärr är han och dottern lite rädda när de ska gå till dagis.
– Vi måste passera beväpnade militärer och visa ID- kort överallt.
– Detta är det nya Europa, mindre tryggt och säkert och totalt annorlunda från det man växte upp i, säger han.
– Jag tänker jobba för bättre relationer mellan EU och staten Israel. Detta är rätt och det tjänar de västerländska värderingar som vi håller kära.
​ROBIN OLSSON