Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Julnummer av Inblick i Trons Värld!


Julsäsongen för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning? Julnumret innehåller ​​sju ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar jul och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 

ITV jul 2019_Framsida hemsida

Jul 2019

Nu finns julnumret av Inblick i Trons Värld ​tillgängligt. Tidningen är ett utmärkt hjälpmedel i evangelisationen för församlingar och enskilda kristna som vill nå ut med de goda nyheterna om Jesus Kristus.

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Maria som förlät sin förgripare, Josef som var pokerproffs och Kiaan Malek som blev frälst i en fyllecell är bara tre exempel.

16 sidor, vikt 60 gram      


ITV sommar 2019_framsida_hemsida

Sommar 2019

Nu finns sommarnumret av Inblick i Trons Värld ​tillgängligt. Tidningen är ett utmärkt hjälpmedel i evangelisationen för församlingar och enskilda kristna som vill nå ut med de goda nyheterna om Jesus Kristus.

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Linda som var arg på Gud och Kjell som hittade en inre styrka är bara två exempel.

16 sidor, vikt 60 gram            

ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram      
20 feb, 2020
13 feb, 2020
06 feb, 2020

"De är människor precis som vi"

Monika Ekström | 21 mar , 2019
Idag firas internationella Downs syndromdagen. För två år sedan fick svenska Sanna Karosas i Litauen en flicka med Downs syndrom. – När Iva låg i mina armar såg jag min dotter först. Downs syndrom tog inte så mycket plats, berättar Sanna som har engagerat sig i att ändra attityden till handikappade i Litauen och kommer att "rocka sockorna" tillsammans med landets kändisar.
De_ar_manniskor_precis_som_vi
Idag torsdag, den 21/3, är det internationella Downs syndromdagen och människor över hela världen tar på sig två udda sockor för att visa att olika är bra. I Sverige har vi "rockat sockorna" i flera år. I Litauen, där Sanna Karosas bor med sin familj, firas Downs syndromdagen för femte gången, men där är attityden annorlunda. 
– Här är det som det var i Sverige för 50 år sedan, man gömmer undan de handikappade, säger Sanna. 
Långt innan Iva föddes tänkte Sanna att den enda anledningen för dem att flytta hem till Sverige skulle vara om de fick ett handikappat barn. 
– Ett sätt att ändra dessa attityder är att få till stånd en lagstiftning för att de handikappade ska integreras i samhället, men folk vill inte eller vet inte hur det ska gå till.
– En mamma kom till dagis med sitt handikappade barn och fick dörren slängd i ansiktet. Det är inte okej. 

Överger barnen

Mellan tre och fem barn blir övergivna i landet på grund av Downs syndrom. Alla adopteras av familjer i Amerika som vill ta emot ett barn med Downs syndrom. 
– Även om det är tragiskt, så blir deras livskvalité bättre. Istället för att bli utskämd och instängd i en lägenhet för att föräldrarna upplever att det är pinsamt, så kommer de till ett ställe där de får det bättre och är önskade. 
Men en attitydförändring är på gång och färre och färre familjer stänger in sig. 
– Fortfarande är det mycket okunskap i vissa delar av samhället och det finns otroligt mycket skam. Här tar man ett handikapp som ett personligt nederlag och tänker "jag klarar inte av att bli förälder till ett normalt barn". 
När Iva precis hade fötts kom en annan mamma och hälsade på, på sjukhuset och menade att det var tur att Iva inte fötts för tio år sedan. 
Imorgon, fredag, kommer Sanna att tala på en nationell konferens i Litauen om varför samhället behöver förändras.
– Jag ska försöka övertyga åhörarna om varför vi bör följa samma utveckling som i Sverige; varför det är bättre för samhället att röra sig i den riktningen, och hur vi kan göra det.
Sanna berättar att de negativa attityderna är en generationsfråga. Förra året startade en man från Holland en restaurang i Litauen, där personer med kognitiv funktionsnedsättning  fått anställning. 
– Generellt sett så sa folk under 40 år 'wow och lycka till'. Medan de över 40 undrade varför företagaren gjorde detta; de tyckte det verkade jobbigt. Nu står vi inför ett generationsskifte. 
När Iva var nyfödd la Sanna ut bilder på sin dotter på sociala media på Downs syndromdagen.
– Jag ville att folk skulle se; jag ville bombardera dem med bilder på Iva. 

Positiv energi

Under den engelska hashtagen fick Sanna 1000-tals bilder tillbaka på andra barn med Downs. 
– Från Litauen kom tre bilder. En var helt svart och en kom från en fosterdiagnostikklinik som uppmanade att göra fosterprov. 
– Det var så stötande. Jag blev så arg så att blodet kokade. Det var på vår dag när vi bejakar Downs syndrom. 
Men istället för att bli arg eller bitter ville Sanna dränka dessa reaktioner med positiv energi. 
– Jag vill fortsätta visa vem Iva är och att livet med henne är bättre än livet utan henne.
I år tar Sanna hjälp av kändisar för att "rocka sockorna" på sociala medier.
– I förra veckan jobbade vi med att få kändisar att posera med olika strumpor så att vi får mer uppmärksamhet för saken. Litauens mest välkände kock har lagt ut bilder på sig i udda strumpor.
Sanna reser också runt till skolor och talar för att inspirera för att en attitydförändring ska ske och göra livet bättre och mer välkomnande för personer med Downs.
– Jag ville vara aktiv så jag satte ihop ett 45 minutersprogram och började åka till olika skolor. Nu har jag träffat cirka 4 000 elever. 
– Jag berättar hur det är att ha ett barn med Downs; att de är människor precis som vi och att den extra kromosomen inte gör så stor skillnad. Vi har mer gemensamt än det som skiljer oss åt.

En chock

Sanna berättar att det är en chock för alla att få ett barn med Downs syndrom, men att smällen för henne blev väldigt mild och att hon känner otrolig tacksamhet till Sverige.
– Alla tror att de ska få ett barn utan kromosomavvikelse och det kan ta månader eller år innan man har ställt om sig. Det tog ungefär en dag för oss. Vi vände seglen efter var vinden blåste. 
Att det gick så snabbt berodde på att Sanna är uppvuxen med den svenska mentaliteten och att hennes kompis hade en lillasyster med Downs syndrom. 
– Jag hade ett personligt exempel och det gjorde mig förberedd på att klara av det. 
Sanna är lärare på LCC International University i Klaipeda och tänker vara hemma med Iva tills hon är tre år. Ivas syskon är 9, 14 och 16. Iva är inskriven i dagiskön och Sanna har inte fått dörren i ansiktet, men skulle specialskola vara bättre för Iva så väljer familjen det. 
– Det finns vanliga skolor som börjar ta emot barn med speciella behov; en del säger att de gärna skulle vilja, men att de till exempel inte har några assistenter.
– Även om utvecklingen är på väg mot en integration så känner jag inte att jag till varje pris måste sätta Iva på en vanlig skola. Om det är bättre för Iva så säger jag inte nej till en annan lösning, för jag vill att det ska vara bra för henne.
Sanna är koordinator för Downs syndromföreningen i västra Litauen. På lördag är Sanna en av talarna på konferensen "Tillsammans för livet" i Stockholm där hon ska prata om de etiska problemen kring selektiv abort. 
– Varje abort är tragisk, men en selektiv abort är ännu mer tragisk. 
M​ONIKA EKSTRÖM