Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Julnummer av Inblick i Trons Värld!


Julsäsongen för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning? Julnumret innehåller ​​sju ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar jul och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 

ITV jul 2019_Framsida hemsida

Jul 2019

Nu finns julnumret av Inblick i Trons Värld ​tillgängligt. Tidningen är ett utmärkt hjälpmedel i evangelisationen för församlingar och enskilda kristna som vill nå ut med de goda nyheterna om Jesus Kristus.

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Maria som förlät sin förgripare, Josef som var pokerproffs och Kiaan Malek som blev frälst i en fyllecell är bara tre exempel.

16 sidor, vikt 60 gram      


ITV sommar 2019_framsida_hemsida

Sommar 2019

Nu finns sommarnumret av Inblick i Trons Värld ​tillgängligt. Tidningen är ett utmärkt hjälpmedel i evangelisationen för församlingar och enskilda kristna som vill nå ut med de goda nyheterna om Jesus Kristus.

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Linda som var arg på Gud och Kjell som hittade en inre styrka är bara två exempel.

16 sidor, vikt 60 gram            

ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram      
20 feb, 2020
13 feb, 2020
06 feb, 2020

Flydde Barnevernet – fick asyl i Polen

Ruben Agnarsson | 21 mar , 2019
Silje Garmo från Oslo har fått politisk asyl i EU-landet Polen. Polska myndigheter menar att Silje Garmos rättigheter i Norge kränks. Beslutet har lett till diplomatisk kris i relationen Norge-Polen.
Flydde_Barnevernet_fick_asyl_i_Polen
Silje Garmo flydde till Polen av rädsla för att norska Barnevernet skulle tvångsomhänderta hennes dotter.
– Barnevernet i Norge har brutit mot artikel 8 i Europakonventionen, som handlar om familjevärderingar, säger advokat Jerzy Kwasniewski till norska TV 2.
Artikel 8 i Europakonventionen handlar om rätten till skydd för privat- och familjeliv, sitt hem och sin korrespondens. Den starka föräldra- och familjerätten i Europakonventionen formulerades efter andra världskriget som en reaktion mot statlig indoktrinering av barn i Nazityskland och Sovjetunionen.

Varnades av vänner

Silje Garmo tog med sig dottern och flydde till Polen i maj 2017 efter att ha varnats av sina vänner att hennes barn skulle tas ifrån henne. Barnevernet anklagade Silje Garmo för att använda onormalt mycket värktabletter och för att lida av kronisk trötthet. Norska myndigheter har vid två tillfällen begärt att polska myndigheter ska tvångsomhänderta dottern. Istället fick Silje politisk asyl i Polen.
– Detta är en sak mellan henne och polska myndigheter, och det är upp till polska myndigheter att motivera sitt beslut. Vi har inte något att tillägga utöver det, sade det norska UD till TV 2.
Fallet har fått stor uppmärksamhet i Polens största medier. För tidningen Super Express, med en upplaga på 370 000 exemplar, förklarar Silje Garmo varför hon valde just Polen.
– Polen har en mycket familjevänlig policy, tvärtemot de skandinaviska länderna. Jag känner till flera andra familjer som har gömt sig här i åratal, säger Silje Garmo till Super Express.
– Barnevernet har en position som tillåter dem att agera innan några domstolsbelsut fattats. I Norge har det under en tid varit en diskussion om Barnevernet och det faktum att den har blivit en stat i staten. Utan domstolsbeslut letades min lägenhet igenom och mina medicinska dokument granskades, fortsätter hon.

Kritik från Europarådet

För tre år sedan tvångsomhändertogs barnen till Marius och Ruth Bodnariu av Barnevernet, vilket ledde till nitton demonstrationer på tre kontinenter innan norsk domstol återlämnade barnen.
Sommaren 2018 kom Europarådet med kritik mot Norge med anledning av Barnevernets agerande och nu kan Barnevernet granskas av Europadomstolen.
Förra veckan skrev Inblick om hur polisen förhörde Inblicks ansvarige utgivare Börje Claesson – på uppdrag av norska Barnevernet – för att han hade hjälpt en hemlös kvinna från Norge och hennes barn med bostad och bil.
Barnevernet ville tvångsomhänderta pojken från sin mamma – som därför flyttade till Sverige.

Dömd för barnporrbrott

I maj förra året blev en av de främsta experterna och förespråkarna av Barnevernets tvångsomhändertaganden – barn- och ungdomspsykiater Jo Erik Brøyn från Oslo – dömd för innehav av stora mängder barnpornografi: 193 491 bilder och 12 045 videor som visade mycket grova övergrepp på spädbarn, förskolebarn och skolbarn. Bilderna hade laddats ned under 20 års tid.
Brøyn var under denna period centralperson  på ”Barnevernet”, bland annat som expert i ”Barnesakkyndig kommisjon” och sakkunnig när det gäller tvångsomhändertaganden i Oslo/Akershus, vilket fick BBC att i höstas sända dokumentären ”Norges tysta skandal”.
Han jobbade även åt ”Barnevernet” i en rad kommuner på Østlandet, bland annat Bærum kommun där han också satt i klagonämnden dit de som utsatts för tvångsåtgärder kan överklaga.
Kvinnan som fick hjälp med med bostad och bil av Börje Claesson var tidigare bosatt i just Bærum kommun.
Inblick har vid flera tillfällen sökt ansvariga för Barnevernet på Bærum kommun men har hittills inte fått något svar.

Ingen garant

Katrin Koch, ledare for Barnesakkyndig kommisjon, slår fast att experten inte längre är medlem av kommissonen och att han är dömd för sina handlingar.
– Barnesakkyndig kommisjon har inga ytterligare kommentarer, förklarar hon för Inblick och betonar att myndighetens uppgift är att värdera rapporter som lämnats av sakkunniga.
– Kommissionens medlemmar har inte kontakt med parterna i ärendet, och är heller inte beslutsfattare i dessa ärenden. Vidare är vårt uttalande endast rådgivande för dem som tar beslut (barnevernet, fylkesnämnder och domstolar). Den sakkunniga rapporten är endast ett av många dokument som beslutsfattarna har tillgång till vid ett beslut, menar Katrin Koch som därför avfärdar påståendet att kommissionen är en ”garant” för att Barnevernets tvångsomhändertaganden är korrekta. 
För drygt en månad sedan utvisades Polens konsul Slawomir Kowalski från Norge efter att norska UD anklagat honom för att hjälpa polska barnfamiljer som varit i konflikt med Barnevernet i Norge.
Polen svarade med att utvisa en norsk diplomat, enligt polska UD.
​RUBEN AGNARSSON
ruben@inblick.se