Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Sommarnummer av Inblick i Trons Värld!


Sommar​säsongen för alltid med sig en massa tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning? Innehåller ​åtta ​goa livsberättelser, samt skriver om hur du kan få en relation med Gud.

Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 

ITV sommar 2019_framsida_hemsida

Sommar 2019

Nu finns sommarnumret av Inblick i Trons Värld ​tillgängligt. Tidningen är ett utmärkt hjälpmedel i evangelisationen för församlingar och enskilda kristna som vill nå ut med de goda nyheterna om Jesus Kristus.

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Linda som var arg på Gud och Kjell som hittade en inre styrka är bara två exempel.

16 sidor, vikt 60 gram      


ITV_påsk_2019 Framsida

Påsk 2019

Nu finns påsknumret av Inblick i Trons Värld ute, som ett utmärkt hjälpmedel i evangelisationen för församlingar och enskilda kristna som vill nå ut med de goda nyheterna om Jesus Kristus. Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Camilla som försökte meditera men fann Gud och Jonathan som blev fri från hat och aggressivitet är bara två exempel.
20 sidor, vikt 75 gram
      

ITV_jul_2018 Framsida hemsida

Jul 2018

I det här julnumret av Inblick i Trons Värld kan du läsa nio livsberättelser som pekar på julfirandets  centralperson, Jesus. Detta kompletterat med utdrag ur julevangeliet en sida om hur man blir frälst.
20 sidor, vikt 75 gram

ITV_sommar_2018 Framsida​ Sommar 2018

I det här vårnumret av Inblick i  Trons Värld kan du läsa ​tolv livsberättelser som pekar på Jesus. 
​24 sidor, vikt 90 gram

ITV vår 2018_framsida

​Vår 2018

I det här vårnumret av Inblick i Trons Värld kan du läsa ​åtta livsberättelser som pekar på Jesus. 
​16 sidor, vikt 60 gram
ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


      

ITV nr 2 sommar 2017_framsida hemsidaSommar 2017

I det här sommarnumret av Inblick i Trons Värld kan du läsa Jerusalemsångaren Ulf Christianssons, Anita Barkers och ​tio andra livsberättelser som pekar på Jesus. 
Extra tjockt nummer med 28 sidor, vikt 105 gram

10 okt, 2019
03 okt, 2019
26 sep, 2019
26 sep, 2019

– Jag var riktigt djupt nere

Monika Ekström | 28 mar , 2019
För knappt 20 år sedan, vid millennieskiftet, hade Peter Ahlman förlorat allt. – Jag var en bruten människa som hade testat allt i livet; sex, droger och rock´n roll. Jag hade misslyckats med det mesta man kan misslyckas med, berättar Peter Ahlman för Inblick på ett café.
Jag_var_riktigt _djupt_nere
Peter är gift med Camilla som Inblick skrev om i höstas. Paret träffades för drygt tio år sedan. Då hade Peter varit troende i två år. Bagaget var tungt med en uppväxt i misär, många brutna relationer, kriminalitet och narkotikamissbruk.
År 2000 var han hemlös och bodde i trappuppgångar, knarkarkvartar, på bänkar och bland buskar. Han kämpade med relationer och med att bli fri från sitt beroende.
– Jag var riktigt nere i djupet. Jag var trött på livet och mycket sjuk. Det enda som höll mig vid liv var drogerna, berättar Peter Ahlman för Inblick.
Från att Peter var 14 år hade han haft sällskap med tjejer för att må bra i själen.
– Hade jag inte en tjej så kände jag mig inte hel.
Men han träffade trasiga människor som var otrogna mot honom.
– Det var en rad av relationer som hade knäckt mig helt.
Han kom in på ett behandlingshem och gick i behandling hos en rättspsykiatriker som även behandlat Anna Lindhs mördare.
– Jag var ingen mördare, men han tyckte att jag var ett intressant fall. Jag var hemlös och väldigt våldsam. Jag trodde att alla ville mig något ont.

Ljög i terapin

Peter ljög mest i samtalsterapin och tycker att det snarare blev värre än bättre av vården. När han hittade Gud och slutade med medicinerna skakade psykiatern bara på huvudet.
– Han var råateist och kunde inte förklara det.
Det var när Peter bodde på härbärget Västerhem i Malmö som livet tog en ny vändning.
– Sent på kvällen knackade det på dörren. Jag var väldigt risig och skakig.
På andra sidan dörren stod en man som berättade att Gud manat honom att be för Peter. Peter blev helt ställd.
– Det vanliga hade varit att ge besökaren en sväng, men jag kände frid. Mannen sa "Gud sa att vi skulle ta en promenad."
Under promenaden berättade Peter om sin barndom och att föräldrarna hade varit hippies. Redan när Peter var sex år hade han velat ta livet av sig.
– Jag hade ett extremt hat mot mina föräldrar och jag berättade om hur jag hatade mig själv. Mannen lyssnade på mig i 30 minuter. Sedan sa han: "Du kommer att dö snart."
– Jag kommer ihåg hur det gick rakt in i hjärtat.
De satte sig ner och mannen bad för Peter som bröt ihop och bara grät och grät.
– Jag bara såg hans och ögon och tänkte "det han har det måste jag ha". Han ledde mig till tro den dagen.
I sin vandring med Gud började Peter först gå till Katolska kyrkan.
– Jag hade koll på att de var emot abort. Men när jag skulle behöva vänta i två år med att ta nattvard blev jag skitsned.

Höll sig nykter

Istället letade Peter upp Matteuskyrkan där de tog emot honom med öppna armar.
– Jag gick på gudstjänsterna och lyckades hålla mig nykter. De erbjöd ett kollektivboende om man höll sig fri från droger.
Han hade slutat att stjäla och var kyrkvärd och fick ta upp kollekt, men hade inte förstått hur enkelt det var att möta Gud.
–Jag läste Bibeln, gick på gudstjänster och läste alla böner. Jag ville hitta Gud. Jag kände ingenting. Jag ville uppleva Gud utan att fejka.
En dag när han gick mot Rosengård där han bodde knackade han symboliskt på en dörr enligt Matteusevangeliet: "Be, och ni ska få. Sök, och ni ska finna. Bulta, och dörren ska öppnas för er. För var och en som ber, han får, och den som söker, han finner, och för den som bultar ska dörren öppnas." (Matt. 7:7-8)
När han knackat på dörren fick han syndanöd.
– Jag fick sjuk syndanöd och tänkte på vilken skitstövel jag var. Jag insåg att om Gud skulle komma nära mig, skulle... Peter avslutar inte meningen utan säger:
– Jag var livrädd.
När Peter kom hem till kollektivet tog han fram en bok och sa trots sin rädsla: "Gud om du finns så kom".
– Det var något som kom. Det gick som en våg i kroppen. Det var en så fantastisk känsla. Jag ställde mig upp och skrek "Jag är frälst."

Reste utomlands

På kollektivet trodde de att han fått en psykos, men han hade fått ett möte med Gud. Peter som aldrig kunnat koncentrera sig låg och läste Bibeln flera timmar i sträck.
– Jag blev hyfsat normal, men det var grejer jag inte kunde sluta med. Jag visste inte vad som var rätt och fel.
När Peter varit nykter i ett och ett halvt år åkte han och tjejen på semester utomlands.
– Ska vi inte ta en bira och slappna av? frågade jag och sedan blev det totalt kaos. Vi söp oss redlöst fulla.
Peter fortsatte dricka under hela semestern. När de kom hem gick han på Anonyma narkomaners möten, men ljög och fick ett återfall på amfetamin och fick en fruktansvärd psykos.
– Jag trodde att någon planterat ut mördarbakterier i lägenheten. Jag kunde inte gå ut för då skulle jag smitta andra.
– Till slut fick jag ett släpp och klistrade in mig i plastfolie och tog på mig gummistövlar och gick ut för att köpa klorin så att jag kunde tvätta lägenheten.
När han började riva ner tapeterna insåg han att det verkade orimligt och bad sin mamma komma över och kolla om hon såg bakterierna. Det gjorde hon inte och Peter valde att lita på henne.
– Jag tände ett ljus och tog fram min Bibel och sa: "Gud, förlåt mig."
– Det kom ett ljussken och jag blev helt befriad. Från den dagen har jag varit spiknykter. Gud satte mig fri.
Peter började läsa in gymnasiet och gå till Malmö International Church. Där blev han döpt i havet på Ribersborgsstranden i Malmö av pastorn.
– Då tog det riktig fart. Jag klippte med det gamla livet och med att synda. Det fanns ingen väg tillbaka.

Träffade Camilla

Sedan träffade Peter Camilla och de gifte sig i maj 2008.
Peter hade skulder som han inte kunde betala med sig in i äktenskapet. Inkassobreven brukade han kasta.
– Camilla undrade vad jag höll på med och fick ordning på mig.
Camilla arbetade som ekonom i Stockholm medan Peter gick på bibelskola i Uppsala. De blev ansvariga för gatuevangelisationen i kyrkan, men de såg få mirakler och det ledde Peter in i en kris.
– Jag bestämde mig för att söka Gud. Det var pinsamt att jag inte ens kunde höra Guds röst trots att jag var ledare.
Han sökte Gud i två månader och det var fruktansvärt. Peter ville tvinga Gud att tala med honom, men det var bara tyst. Men så gick de till en gudstjänst i Korskyrkan i Uppsala.
– Det var ganska stillsamt där, men plötsligt såg jag mig stå på en tropisk strand. Gud talade i visioner och bilder till mig.
Nästa söndag gick de till samma kyrka och Gud fortsatte att tala på samma sätt.
– Samma sak hände. Jag var på samma strand och synen fortsatte och även efteråt när jag var ute och gick. Det var en smekmånad.
Peter såg ett skeppsvrak på stranden och han kunde ställa frågor till Jesus i synen. Jesus sa: "Jag tar dig ut på okända vatten".
– Jag var det brutna skeppet som Gud byggde upp och andra bara hakade på.
Visionen har följt Peter och Camilla nu i sju år. De fick kontakt med en man i Danmark och fick lära sig gå ut på gator och torg och be för människor och leda dem till en tro på Jesus. De har åkt runt i hela världen och även startat husförsamlingar.
– Det har varit en resa det här. Jag kom från misären och Gud har upprättat mig.
När Peter kom till tro hade han skulder på 1,3 miljoner, men han fick ett säljarjobb och har kunnat betala av alla skulder.
– Jag fick värsta jobbet och var säljetta. Det var en upprättelseprocess. Gud har tagit mig vidare steg för steg. Han har tagit lager på lager. Hade jag fått allt på en gång, hade jag inte kunnat bära det.
Peter har genom åren haft svårt att lita på människor.
– Det var en pusselbit som saknades. Gud lagade den här trasiga själen. Camilla var en bit i den processen, att jag nu kan lita på någon.
– Gud har helat mig. Även om människor gör mig besviken idag så är jag ändå hel.
– Jag har varit som ett maskrosbarn som reser sig upp igen. Det hade jag inte gjort om jag inte träffat Jesus.
Sina erfarenheter och upplevelser har Peter bearbetat genom åren på olika sätt. Först fick han lasta av mycket på mötena med Anonyma narkomaner. Han har också gått mycket på bikt i Svenska kyrkan och på bibelskolan. Camilla har också fått vara med och lyssna och be.
– Hon vet allt. Det finns inget som hon inte vet.
M​ONIKA EKSTRÖM