Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Sommarnummer av Inblick i Trons Värld!


Sommar​säsongen för alltid med sig en massa tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning? Innehåller ​åtta ​goa livsberättelser, samt skriver om hur du kan få en relation med Gud.

Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 

ITV sommar 2019_framsida_hemsida

Sommar 2019

Nu finns sommarnumret av Inblick i Trons Värld ​tillgängligt. Tidningen är ett utmärkt hjälpmedel i evangelisationen för församlingar och enskilda kristna som vill nå ut med de goda nyheterna om Jesus Kristus.

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Linda som var arg på Gud och Kjell som hittade en inre styrka är bara två exempel.

16 sidor, vikt 60 gram      


ITV_påsk_2019 Framsida

Påsk 2019

Nu finns påsknumret av Inblick i Trons Värld ute, som ett utmärkt hjälpmedel i evangelisationen för församlingar och enskilda kristna som vill nå ut med de goda nyheterna om Jesus Kristus. Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Camilla som försökte meditera men fann Gud och Jonathan som blev fri från hat och aggressivitet är bara två exempel.
20 sidor, vikt 75 gram
      

ITV_jul_2018 Framsida hemsida

Jul 2018

I det här julnumret av Inblick i Trons Värld kan du läsa nio livsberättelser som pekar på julfirandets  centralperson, Jesus. Detta kompletterat med utdrag ur julevangeliet en sida om hur man blir frälst.
20 sidor, vikt 75 gram

ITV_sommar_2018 Framsida​ Sommar 2018

I det här vårnumret av Inblick i  Trons Värld kan du läsa ​tolv livsberättelser som pekar på Jesus. 
​24 sidor, vikt 90 gram

ITV vår 2018_framsida

​Vår 2018

I det här vårnumret av Inblick i Trons Värld kan du läsa ​åtta livsberättelser som pekar på Jesus. 
​16 sidor, vikt 60 gram
ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


      

ITV nr 2 sommar 2017_framsida hemsidaSommar 2017

I det här sommarnumret av Inblick i Trons Värld kan du läsa Jerusalemsångaren Ulf Christianssons, Anita Barkers och ​tio andra livsberättelser som pekar på Jesus. 
Extra tjockt nummer med 28 sidor, vikt 105 gram

10 okt, 2019
03 okt, 2019
26 sep, 2019
26 sep, 2019

”Jag snubblar flera gånger varje vecka”

Göran Jacobson | 04 apr , 2019
Elscootrarna håller alltmer på att ta över gatubilden i våra storstäder. På gott och ont. Rapporterna duggar tätt om skallskador i samband med fallolyckor som drabbar förarna av dessa fordon. Men den nya cykeltrenden drabbar även synskadade personer som snubblar på felparkerade elsparkcyklar. – Häromveckan ramlade jag rakt ut i gatan när jag snubblade på en elscooter som stod parkerad tvärs över gångbanan. Då blev jag riktigt arg, berättar synskadade Mackan Andersson för Inblick.
Jag_snubblar_flera_ganger_varje_vecka
Elscootrar, eller elsparkcyklar som de också kallas med ett mer försvenskat ord, är en förhållandevis ny företeelse i gatubilden i våra svenska storstäder. En elsparkcykel är ett elfordon utan trampor som får köras i max 20 kilometer i timmen. I dagsläget finns flera tusen sådana elektriskt drivna fordon till uthyrning, utplacerade i landets större städer. I exempelvis Stockholm finns i runda slängar 1 500 elscootrar och i Malmö rullar ett tusental sådana på gatorna.
Nu slår akutsjukvården larm om att alltfler skadas och tvingas uppsöka sjukhus efter att ha åkt elscooter. Det handlar om frakturer av olika slag men framförallt om skallskador. En majoritet av de som färdas på eltrampcykel väljer nämligen att göra det utan hjälm och andra kroppsskydd.

Felparkerade elscootrar

Men det är inte bara förarna som drabbas. Ett stort problem som stör hela gatubilden är alla felparkerade elscootrar som är till hinder för gångtrafikanter. Synskadade Markus ”Mackan” Andersson i Malmö har tröttnat rejält på elscootrar som står felparkerade lite överallt.
– Jag snubblar på dem flera gånger varje vecka. Det är väldigt vanligt att det står elscootrar parkerade tvärs över en gångbana. Vid något tillfälle har den stått så dumt till att jag har ramlat ut i gatan. Då blev jag arg på riktigt, säger Mackan Andersson till Inblick.
Ilskan ledde till att han skrev brev till företagen som hyr ut elscootrar samt till kommunen och förklarade att han inte tyckte att det var okej på något sätt. Uthyrningsbolagen brydde sig inte om att svara medan kommunen svarade att man inte ansåg detta vara ett kommunalt problem.

”Tillgängligt för alla”

– Jag anser att det offentliga rummet måste vara tillgängligt för alla människor. Det är inte bara synskadade personer som drabbas av detta. Jag har kompisar som är rullstolsburna som också upplever felparkerade elscootrar som ett hinder.
– När människor till sist måste välja mellan att antingen gå ut eller stanna inne på grund av att man är rädd för att göra sig illa eller ramla ut i gatan så anser jag att kommunen borde ta sitt ansvar. Det borde vara en trafikfråga eller ordningsfråga för kommunen att hantera.

Ingen hänsyn

– Det finns exempelvis tydliga restriktioner för uteserveringar så att de inte blockerar gågatorna. Det borde finnas liknande restriktioner för hur man får parkera elscootrar. Ordna med särskilt avsedda cykelställ så är problemet löst.
Mackan har rullstolsburna vänner som blivit påkörda av elscootrar som kommit i full fart på gågator, där det är förbjudet att framföra fordon, utan hänsyn till personer som har kommit gående. Han tycker att uthyrningsföretagen inte lever upp till det ansvar man har att informera alla personer som hyr elscootrar om hur man framför en eltrampcykel i trafiken samt vilka skaderisker det finns för den som åker med ett sådant fordon.
– Företagen säger att de skriver på sina hemsidor att kunderna som framför elfordonen borde ha skydd. Men det är knappast troligt att den som hyr har armbågsskydd, handledsskydd, knäskydd och hjälm med sig till jobbet. Själva affärsidén går ju ut på att det ska vara så enkelt som möjligt att plocka en sådan där hoj och åka iväg med den. Att inbilla sig att kunderna ska skydda sig själva är ju rena nyset.

Två konkreta förslag

Mackan har två konkreta förslag till hur hela problematiken med felparkerade elscootrar ska kunna hanteras och lösas.
– Jag tror att det finns en både snabb och enkel lösning på hela problematiken. Släpp en app där man enkelt kan lägga upp en bild på den felparkerade elscootern så att den som ställt den där kan bötfällas. Då har du klockslag och vilken scooter det är som står i vägen. Då skulle man lösa problemet på en vecka.
– Ett annat förslag är att kommunen tar sitt ansvar och beivrar felparkerade elscootrar och forslar bort dem, på samma sätt som man forslar bort felparkerade bilar, bötfäller felaktigt uppförda uteserveringar, avslutar Mackan Andersson.
GÖRAN JACOBSON
goran@inblick.se