Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Sommarnummer av Inblick i Trons Värld!


Sommar​säsongen för alltid med sig en massa tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning? Innehåller ​åtta ​goa livsberättelser, samt skriver om hur du kan få en relation med Gud.

Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 

ITV sommar 2019_framsida_hemsida

Sommar 2019

Nu finns sommarnumret av Inblick i Trons Värld ​tillgängligt. Tidningen är ett utmärkt hjälpmedel i evangelisationen för församlingar och enskilda kristna som vill nå ut med de goda nyheterna om Jesus Kristus.

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Linda som var arg på Gud och Kjell som hittade en inre styrka är bara två exempel.

16 sidor, vikt 60 gram      


ITV_påsk_2019 Framsida

Påsk 2019

Nu finns påsknumret av Inblick i Trons Värld ute, som ett utmärkt hjälpmedel i evangelisationen för församlingar och enskilda kristna som vill nå ut med de goda nyheterna om Jesus Kristus. Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Camilla som försökte meditera men fann Gud och Jonathan som blev fri från hat och aggressivitet är bara två exempel.
20 sidor, vikt 75 gram
      

ITV_jul_2018 Framsida hemsida

Jul 2018

I det här julnumret av Inblick i Trons Värld kan du läsa nio livsberättelser som pekar på julfirandets  centralperson, Jesus. Detta kompletterat med utdrag ur julevangeliet en sida om hur man blir frälst.
20 sidor, vikt 75 gram

ITV_sommar_2018 Framsida​ Sommar 2018

I det här vårnumret av Inblick i  Trons Värld kan du läsa ​tolv livsberättelser som pekar på Jesus. 
​24 sidor, vikt 90 gram

ITV vår 2018_framsida

​Vår 2018

I det här vårnumret av Inblick i Trons Värld kan du läsa ​åtta livsberättelser som pekar på Jesus. 
​16 sidor, vikt 60 gram
ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


      

ITV nr 2 sommar 2017_framsida hemsidaSommar 2017

I det här sommarnumret av Inblick i Trons Värld kan du läsa Jerusalemsångaren Ulf Christianssons, Anita Barkers och ​tio andra livsberättelser som pekar på Jesus. 
Extra tjockt nummer med 28 sidor, vikt 105 gram

10 okt, 2019
03 okt, 2019
26 sep, 2019
26 sep, 2019

En demokrati som lyser i mörkret

Ruben Agnarsson | 11 apr , 2019
I tisdags var det dags för en högst ovanlig företeelse i Mellanöstern. Allmänna val genomfördes i Israel – regionens enda demokrati. Det slutgiltiga resultatet blev offentligt efter denna tidnings pressläggning.
En_demokrati_som_lyser_i_morkret
Enligt tidningen Economists demokratiindex ligger Israel på plats 30, jämsides med Frankrike och Belgien, av världens 170 länder när det gäller tillståndet för demokratin i landet. Israel får 7,79 av 10 möjliga demokratipoäng. Näst bästa land i Mellanöstern, Tunisien, ligger på plats 63 med sina 6,41 demokratipoäng. Alla övriga länder i regionen får en placering under 100 eller sämre.
I ett annat demokratiindex från Freedom house från förförra året, fick Israel 79 av 100 möjliga demokratipoäng medan exempelvis Gaza med sina 12 demokratipoäng hamnade bland de 20 länder som har sämst demokrati i världen.
Israel har upprätthållit och försvarat sin demokrati under svårast möjliga förhållanden. Landet är omgivet av totalitära stater och hänsynslösa terrororganisationer, samtidigt som stormakterna konspirerar i regionen för att få mesta möjliga inflytande.
Drygt sex miljoner israeler var röstberättigade, av dem är omkring 20 procent araber vilket innebär att Israel är ett av få länder i Mellanöstern där araber överhuvudtaget får delta i allmänna val. På de palestinska områdena har det exempelvis inte hållits fria val på 14 år.


I valets slutskede blev de judar som bor på områden som kontrolleras av den palestinska myndigheten en valfråga i Israel, vilket TT rapporterade om i svenska medier.  Vad som inte framkom i Erik Paulsson Rönnbäcks TT-artikel var att en judisk minoritet på de palestinska områdena – eller i något annat arabland för den delen – är fullständigt otänkbar. Det är nämligen förenat med livsfara att bosätta sig som jude på Västbanken och på Gaza – liksom i flertalet arabiska länder, vilket inte framkommer i svensk nyhetsrapportering, som är hycklande och ställer helt andra krav på Israel än på palestinska myndigheten och de omgivande arabiska länderna.
Istället för att ställa krav på de palestinska myndigheterna att stävja medborgarnas hat och ge självklart skydd åt utsatta judar, vänder omvärlden sina krav mot Israel. Svenska journalister väljer att blunda vilket gör att arabvärldens antisemitism och groteska apartheidpolitik kan flyga under radarn.
När medier beskriver Israel som den starkare parten i Mellanösternkonflikten bortser man från att Islamiska konferensen, med 57 medlemsländer och två miljarder invånare, och Arabförbundet, med 22 medlemsstater och en befolkning på omkring 400 miljoner människor, har intensifierat sina aktiviteter för att sätta press på Israel.


Trots att dessa länder göder en rad terrororganisationer och trots att otaliga krig med hundratusentals dödsoffer utkämpas inom och mellan dessa länder, är den demokratiska staten Israel den största provokationen för dessa korrupta regimer. Oljekrisen och PLO:s terrorangrepp på 1970-talet fick även stora delar av västvärlden att överge sina demokratiska ideal och istället alliera sig med de totalitära stater i regionen som medvetet underblåser antisemitism, kränker mänskliga rättigheter och understödjer terrorrörelser.
Sveriges socialdemokratiska regering har gått längre än många andra länder i sitt stöd för diktaturer och förtryckarregimer i området. Lukrativa avtal med oljeländer och en plats för Sverige i FN:s säkerhetsråd är viktigare än demokrati, religionsfrihet och mänskliga rättigheter. Sveriges erkännande av Palestina skedde utifrån liknande utgångspunkter.
De demokratiska valen, det oberoende rättsystemet, kvinnors rättigheter, liksom en grundlagsskyddad yttrandefrihet, pressfrihet och religionsfrihet i Israel lyser som en fyrbåk i hela Mellanösternregionen. När 171 svenska artister och kulturarbetare – till ackompanjemang av Hamas missiler mot civila mål i Tel Aviv – kräver att Sverige ska bojkotta Eurovision Song Contest i Israel och deras upprop dessutom fick stor uppmärksamhet i svenska medier, avslöjar det på ett tydligt sätt hur skev och förmörkad den svenska debatten har blivit.
RUBEN AGNARSSON
ruben@inblick.se