Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Sommarnummer av Inblick i Trons Värld!


Sommar​säsongen för alltid med sig en massa tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning? Innehåller ​åtta ​goa livsberättelser, samt skriver om hur du kan få en relation med Gud.

Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 

ITV sommar 2019_framsida_hemsida

Sommar 2019

Nu finns sommarnumret av Inblick i Trons Värld ​tillgängligt. Tidningen är ett utmärkt hjälpmedel i evangelisationen för församlingar och enskilda kristna som vill nå ut med de goda nyheterna om Jesus Kristus.

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Linda som var arg på Gud och Kjell som hittade en inre styrka är bara två exempel.

16 sidor, vikt 60 gram      


ITV_påsk_2019 Framsida

Påsk 2019

Nu finns påsknumret av Inblick i Trons Värld ute, som ett utmärkt hjälpmedel i evangelisationen för församlingar och enskilda kristna som vill nå ut med de goda nyheterna om Jesus Kristus. Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Camilla som försökte meditera men fann Gud och Jonathan som blev fri från hat och aggressivitet är bara två exempel.
20 sidor, vikt 75 gram
      

ITV_jul_2018 Framsida hemsida

Jul 2018

I det här julnumret av Inblick i Trons Värld kan du läsa nio livsberättelser som pekar på julfirandets  centralperson, Jesus. Detta kompletterat med utdrag ur julevangeliet en sida om hur man blir frälst.
20 sidor, vikt 75 gram

ITV_sommar_2018 Framsida​ Sommar 2018

I det här vårnumret av Inblick i  Trons Värld kan du läsa ​tolv livsberättelser som pekar på Jesus. 
​24 sidor, vikt 90 gram

ITV vår 2018_framsida

​Vår 2018

I det här vårnumret av Inblick i Trons Värld kan du läsa ​åtta livsberättelser som pekar på Jesus. 
​16 sidor, vikt 60 gram
ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


      

ITV nr 2 sommar 2017_framsida hemsidaSommar 2017

I det här sommarnumret av Inblick i Trons Värld kan du läsa Jerusalemsångaren Ulf Christianssons, Anita Barkers och ​tio andra livsberättelser som pekar på Jesus. 
Extra tjockt nummer med 28 sidor, vikt 105 gram

10 okt, 2019
03 okt, 2019
26 sep, 2019
26 sep, 2019

"Många lider och sörjer"

Monika Ekström | 11 apr , 2019
För drygt två veckor sedan lanserades två stödsidor på internet för gravida kvinnor och för kvinnor som gjort abort. – Det finns inget sådant här i Sverige och vi vill vara med och fylla den luckan, berättar initiativtagaren Malin Schelin.
Manga_lider_och_sorjer
I samband med konferensen "Tillsammans för livet" lanserade organisationen Livsval hemsidorna "Oplanerat gravid" och "Efter en abort". Genom de nylanserade sajterna vill de stödja kvinnor i utsatta situationer. Initiativet "Efter en abort" är bearbetningsstöd för den som gått igenom en abort. 
– Det är otroligt många som lider och sörjer. De flesta jag mött känner ett vemod kring den abort de har gjort. Vi erbjuder gruppterapi som är byggd på ett program för de som har postabortiv stress. 
Det finns också möjlighet till enskilda samtal om någon hellre vill det. All personal arbetar på ideell basis. De har erfarenhet av terapi och arbetar till exempel inom vården. Till hemsidan finns också en chatt kopplad. 
– Några vill bara skriva av sig via chatten, men i förlängningen är det bra att komma till en grupp och göra en resa tillsammans med andra som känner samma sak. 

Mycket att bearbeta 

Enligt Malin är det mycket som kan behöva bearbetas efter en abort. Det kan vara dubbla känslor och sorg efter att ha förlorat ett barn.
– Det kan finnas många rationella motiveringar, men alla vet att det är ett barn i magen. Det är det få som förnekar. Jag tror det är viktigt att man lyssnar på dessa dubbla känslor.
Många brottas också med tankar som "vad hade hänt om jag behållit barnet". 
– En del är arga att de blev lurade in i aborten. En del känner det tidigt, medan andra kommer fram till att aborten inte var det bästa lite senare. Många kvinnor har ångest.
Ett viktigt steg som ingår i terapin är att förlåta sig själv och att ta avsked av barnet. 
– Många känner att de inte gjort något avslut och i terapin får de skriva ett brev där de får ta itu med sorgen hela vägen. 
De som kontaktar Livsval har ett behov av att komma vidare och acceptera det faktum att de gjorde något som de i efterhand tyckte var fel. 
– Det är viktigt att förlåta andra och även sjukvården samt söka förlåtelse för egen del. Vi pekar på försoning på ett andligt plan. 
Livsval arbetar också med kvinnor som behöver hjälp att förstå att en graviditet är något positivt och att det finns stöd och hjälp i samhället för föräldrar. 
– Vi hade fått höra saker som "Ni pratar om att de ofödda barnen ska få leva, men ni gör inget." Vi behöver jobba praktiskt för att hjälpa kvinnorna.

Viktigt att lyssna

Malin tycker det är viktigt att man lyssnar på de dubbla känslorna vid en graviditet för att komma fram till ett livskraftigt beslut som är hållbart för framtiden. 
– Många har sagt att de vill ha sitt barn, men de får inget alternativ eller stöd. De vill inte ta bort barnet som de har i magen, men ser inte hur livet skulle fungera just då med ett barn. 
Malin anser att det talas för lite om känslorna efter en abort och också att kvinnor och män får för lite information före sitt beslut. 
– Det bästa hade varit att de blivande föräldrarna fått veta vad abort innebär så att de kan göra ett beslut baserat på fakta.  
– I samhället är aborter en helig ko och skam den som ifrågasätter aborter. I skolan får man höra att det är kvinnans rättighet och att det tillhör hennes frigörelse och sedan kommer kvinnan fram till att det inte var bra. Vi lurar oss själva.
– Att undanhålla sanningen är att föra folk bakom ljuset. Det behövs verkligen komma in nyanserad information i skolorna. 
Malin efterlyser information om vad det innebär att bli gravid och vilket stöd det finns i samhället.
– Vi har föräldrastöd i Sverige och det finns ingen praktisk anledning till att göra abort. 
– I dagens samhälle är det nästan som man skyr graviditeten och barnet. Ungdomar behöver inte veta hur man rent praktiskt har sex, utan vad sunda relationer är. Vi behöver tala om ansvarsfull sexualitet och sund sexuell hälsa. 
Efter att Malin varit ute och talat på skolor om alternativ till abort har hon fått tackbrev från tjejer som valt att behålla sina barn. 
– Det är viktigt att tala om att det finns alternativ. 
M​ONIKA EKSTRÖM