Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Sommarnummer av Inblick i Trons Värld!


Sommar​säsongen för alltid med sig en massa tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning? Innehåller ​åtta ​goa livsberättelser, samt skriver om hur du kan få en relation med Gud.

Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 

ITV sommar 2019_framsida_hemsida

Sommar 2019

Nu finns sommarnumret av Inblick i Trons Värld ​tillgängligt. Tidningen är ett utmärkt hjälpmedel i evangelisationen för församlingar och enskilda kristna som vill nå ut med de goda nyheterna om Jesus Kristus.

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Linda som var arg på Gud och Kjell som hittade en inre styrka är bara två exempel.

16 sidor, vikt 60 gram      


ITV_påsk_2019 Framsida

Påsk 2019

Nu finns påsknumret av Inblick i Trons Värld ute, som ett utmärkt hjälpmedel i evangelisationen för församlingar och enskilda kristna som vill nå ut med de goda nyheterna om Jesus Kristus. Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Camilla som försökte meditera men fann Gud och Jonathan som blev fri från hat och aggressivitet är bara två exempel.
20 sidor, vikt 75 gram
      

ITV_jul_2018 Framsida hemsida

Jul 2018

I det här julnumret av Inblick i Trons Värld kan du läsa nio livsberättelser som pekar på julfirandets  centralperson, Jesus. Detta kompletterat med utdrag ur julevangeliet en sida om hur man blir frälst.
20 sidor, vikt 75 gram

ITV_sommar_2018 Framsida​ Sommar 2018

I det här vårnumret av Inblick i  Trons Värld kan du läsa ​tolv livsberättelser som pekar på Jesus. 
​24 sidor, vikt 90 gram

ITV vår 2018_framsida

​Vår 2018

I det här vårnumret av Inblick i Trons Värld kan du läsa ​åtta livsberättelser som pekar på Jesus. 
​16 sidor, vikt 60 gram
ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


      

ITV nr 2 sommar 2017_framsida hemsidaSommar 2017

I det här sommarnumret av Inblick i Trons Värld kan du läsa Jerusalemsångaren Ulf Christianssons, Anita Barkers och ​tio andra livsberättelser som pekar på Jesus. 
Extra tjockt nummer med 28 sidor, vikt 105 gram

22 aug, 2019
02 aug, 2019

38 före detta EU-politiker ifrågasätter USA:s fredsplan

Ruben Agnarsson | 18 apr , 2019
Strax innan det israeliska valet erkände Donald Trump Israels rätt till Golanhöjderna. Nu är 38 före detta europeiska toppolitiker oroliga för att USA:s president ska överge tvåstatslösningen. – Efter oljekrisen 1973 tog EU över arabländernas syn på Mellanöstern helt och hållet, säger Tomas Sandell på European Coalition for Israel.
38_fore_detta_EU_politiker_ifragasatter_USAs_fredsplan
”Vi räcker ut handen vid en kritisk tidpunkt både i Mellanöstern och i Europa.”
Så inleds en debattartikel i Svenska Dagbladet som skrivits under av 38 före detta europeiska toppolitiker, bland annat tidigare utrikesministrar och premiärministrar, samt europeiska diplomater som publicerades samtidigt i en rad europeiska tidningar under måndagen, bland annat i The Guardian i Storbritannien, Standaard i Belgien, La Repubblica i Italien, Delo i Slovenien och Die presse i Österrike.
En majoritet av undertecknarna tillhör olika socialistiska partiet i Europa, men här finns även moderaternas Carl Bildt och Danmarks Uffe Ellemann-Jensen från liberala Venstre.
Även Lena Hjelm-Wallen (S) är en av dem som skrivit under.

Fredens kontinent?

De europeiska före detta ledarna menar att EU:s djupa engagemang för den multilaterala, regelbaserade internationella ordningen har gett EU den längsta perioden av fred, välstånd och stabilitet som kontinenten någonsin har upplevt.
Nu vill Bildt och Hjelm-Wallén med flera att ”våra israeliska och palestinska grannar ska kunna åtnjuta fördelarna av den fred som vi européer har genom vårt iakttagande av denna ordning”.
Artikelförfattarna menar att den nuvarande amerikanska regeringen avvikit från den långvariga amerikanska politiken och tagit avstånd från etablerade internationella rättsliga normer.
EU-ledarna uttrycker kritik mot att USA enbart har erkänt Israels anspråk på Jerusalem och att Trump har visat ”en oroande likgiltighet inför expansionen av israeliska bosättningar”. Författarna är även kritiska till att USA har avbrutit sin finansiering av FN:s hjälporganisation för palestinska flyktingar (UNRWA).

Upptrappat intresse

EU har på senare tid trappat upp sitt intresse för Mellanöstern. I februari deltog statsminister Stefan Löfven tillsammans med ledare för EU:s och Arabförbundets medlemsstater vid ett toppmöte i Sharm el Sheik som ligger på Sinaihalvön söder om Israel.
Mötet är det första någonsin mellan EU:s och Arabförbundets stats- och regeringschefer. Mötet hade Israel högst upp på dagordningen och enades om att israeliska samhällen i Judéen och Samarien är illegala i förhållande till internationell rätt och krävde att Israel skulle släppa kontrollen över östra Jerusalem.
Det har spekulerats i om Donald Trump kommer att släppa sin fredsplan för Mellanöstern efter det israeliska valet. Talespersoner från Trumpadministrationen har varnat för att både israeler och palestinier helt kommer att stödja den amerikanske presidentens fredsplan, som han själv kallar ”århundradets avtal”.
I februari reste Trumps svärson, Jared Kushner, runt i Mellanöstern för att förankra planen. Det var i ett tal i World Economic Forum i januari som USA:s utrikesminister Mike Pompeo deklarerade att Trumpadministrationen skulle offentliggöra sin fredsplan mellan israeler och palestiner kort efter Israels val i april.

Likud största parti

Premiärminister Benjamin Netanyahus parti Likud blev största parti i valet i Israel förra veckan och fick 36 av Knessets 120 mandat, ett mandat mer än utmanaren Benny Gantz och hans parti Blue and White.
Benjamin Netanyahu bedöms ha störst möjligheter att bilda en koalition för att få de 61 platser som krävs för att få en majoritet i Israels parlament Knesset, eftersom hans regering under förra mandatperioden hade stöd från de småpartier som en regeringschef behöver få överenskommelser med för att vinna en majoritet.
Dagarna innan valet klargjorde Netanyahu sin avsikt att annektera områden i Judéen och Samarien, där judiska bosättningar i dag finns. Han lovade även att öka kontrollen över Jerusalem.
Det är mot denna bakgrund de 38 före detta europeiska toppolitikerna positionerar sig mot Trumps fredsplan och skriver:
”Mot bakgrund av denna olyckliga avsaknad av ett tydligt åtagande när det gäller visionen om två stater har Trumps förvaltning förklarat sig vara nära att slutföra och presentera en ny fredsplan för Israel och Palestina. Trots osäkerheten kring om och när planen kommer att offentliggöras är det viktigt att Europa är på sin vakt och handlar strategiskt.˝

Oljekrisen förändrade

Debattartikeln får det att låta som om det är EU som ska förhandla om freden i Mellanöstern, inte parterna själva. Fredsplanen ska ”återspeglas i de parametrar som EU har enats om...”, som ”unionen systematiskt har bekräftat”, samt återspegla ”vår gemensamma uppfattning...”.
”Europa måste emellertid följa sin egen handlingsstrategi” med hänvisning till att ”våra väsentliga intressen” och ”grundläggande värden” står på spel.
Tomas Sandell, grundare av European Coalition for Israel, konstaterar att Ryssland har ett inflytande i regionen via Iran och Syrien, medan USA tillvaratar sina intressen via alliansen med sunnimuslimska stater.
– Det intressanta är att den mest passiva parten i den här situationen är EU, och här märker man en viss frustration i Bryssel över att man saknar ett inflytande som man gärna hade hoppats på, förklarar Tomas Sandell.
– När det gäller EU:s inställning till Mellanösternkonflikten finns det egentligen ingenting nytt sedan EU:s inställning förändrades efter oljekrisen 1973. Efter oljekrisen tog man över arabländernas syn på Mellanöstern helt och hållet och talade då för första gången om ockuperade palestinska territorier. Den linjen har man drivit konsekvent sedan 1973, särskilt nu med Federica Mogherini som utrikeschef, slår han fast.

Större förståelse för Israel

Tomas Sandell gläds samtidigt över att det på många håll inom EU finns en allt större förståelse för Israels utsatta situation. 
– Jag är om möjligt ännu mer hoppfull inför nästa EU-mandatperiod än jag har varit under de senaste fem åren när det gäller möjligheterna för enskilda EU-länder att sticka ut och uttrycka ett stöd för Israel, förklarar han.
– Vi står nu inför ett nytt EU-val där det kommer att ske stora förändringar i maktbalansen mellan de olika partierna i Europa.
När det gäller Donals Trumps fredsplan konstaterar Tomas Sandell att det fortfarande filas på flera viktiga detaljer.
– Det vissa har oroat sig för är att planen ska innebära en delning av Jerusalem. Trump har sagt att det här är ett avtal där båda parterna måste kompromissa. Nu har Israel fått en ambassad till Jerusalem och suveränitet över Golan och då kan det för Israels del finnas anledning till missnöje och oro inför de förslag som planen innehåller.
– När det gäller en eventuell delning av Jerusalem så handlar det om Trumps möjligheter att väljas till en andra presidentperiod. Min bedömning är att om han skulle föreslå en delning av Jerusalem innebär det att hans förhoppningar om att bli omvald grusas, det blir ingen andra presidentperiod.
– Så pass beroende är han av varje kristen röst i USA. Vi vet att en stor del av de evangelikala stödjer Trump, bland annat på grund av hans Mellanösternpolitik.
R​UBEN AGNARSSON
ruben@inblick.se