Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Sommarnummer av Inblick i Trons Värld!


Sommar​säsongen för alltid med sig en massa tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning? Innehåller ​åtta ​goa livsberättelser, samt skriver om hur du kan få en relation med Gud.

Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 

ITV sommar 2019_framsida_hemsida

Sommar 2019

Nu finns sommarnumret av Inblick i Trons Värld ​tillgängligt. Tidningen är ett utmärkt hjälpmedel i evangelisationen för församlingar och enskilda kristna som vill nå ut med de goda nyheterna om Jesus Kristus.

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Linda som var arg på Gud och Kjell som hittade en inre styrka är bara två exempel.

16 sidor, vikt 60 gram      


ITV_påsk_2019 Framsida

Påsk 2019

Nu finns påsknumret av Inblick i Trons Värld ute, som ett utmärkt hjälpmedel i evangelisationen för församlingar och enskilda kristna som vill nå ut med de goda nyheterna om Jesus Kristus. Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Camilla som försökte meditera men fann Gud och Jonathan som blev fri från hat och aggressivitet är bara två exempel.
20 sidor, vikt 75 gram
      

ITV_jul_2018 Framsida hemsida

Jul 2018

I det här julnumret av Inblick i Trons Värld kan du läsa nio livsberättelser som pekar på julfirandets  centralperson, Jesus. Detta kompletterat med utdrag ur julevangeliet en sida om hur man blir frälst.
20 sidor, vikt 75 gram

ITV_sommar_2018 Framsida​ Sommar 2018

I det här vårnumret av Inblick i  Trons Värld kan du läsa ​tolv livsberättelser som pekar på Jesus. 
​24 sidor, vikt 90 gram

ITV vår 2018_framsida

​Vår 2018

I det här vårnumret av Inblick i Trons Värld kan du läsa ​åtta livsberättelser som pekar på Jesus. 
​16 sidor, vikt 60 gram
ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


      

ITV nr 2 sommar 2017_framsida hemsidaSommar 2017

I det här sommarnumret av Inblick i Trons Värld kan du läsa Jerusalemsångaren Ulf Christianssons, Anita Barkers och ​tio andra livsberättelser som pekar på Jesus. 
Extra tjockt nummer med 28 sidor, vikt 105 gram

22 aug, 2019
02 aug, 2019

Finsk polischef misstänks i svensk mordkomplott

Ruben Agnarsson | 26 apr , 2019
Nya misstankar riktas nu mot polischefen Jari Aarnio och hans tidigare medarbetare på narkotikapolisen i Helsingfors. Enligt Åklagarämbetet i Östra Nyland är brottsrubriceringen mord. Fallet har flera kopplingar till Sverige. Mordoffret var svenskt, liksom flera av mördarna.
Finsk_polischef_misstanks_i_svensk_mordkomplott
Den nya polisutredningen av mordet på Volkan Ünsal är nu klar. Det innebär att tingrätten nu ska pröva om den mordmisstänkte förra polischefen Jari Aarnio ska åtalas.
Det var i fjol somras som misstankarna väcktes om att Jari Aarnio var delaktig i mordet i Helsingfors år 2003. En anledning till misstankarna var nya uppgifter i boken ”De kallar mig Solvallamördaren” av Janne Raninen, som kom ut i början av förra året.
Janne Raninen dömdes för mordet på Volkan Ünsal redan 2005. Polisen misstänker att Aarnio i egenskap av polis kände till att mordet skulle begås, men lät bli att agera.
Genom att undvika att förhindra och avslöja mordet trots att han varit medveten om planerna, känt till offret och vetat vem som planerat att utföra dådet – misstänks Aarnio indirekt ha medverkat till mordet på svensken.
Det var i ett pressmeddelande förra veckan som Åklagarämbetet i Östra Nyland och Centralkriminalpolisen meddelade att den tidigare chefen för narkotikapolisen nu också är misstänkt för mord, skriver Hufvudstadsbladet. 

Misstänkta för tjänstefel

Ytterligare två poliser misstänks för tjänstefel. Dessa poliser ska ha vetat vilken information deras chef hade, utan att göra en anmälan om saken. 
Också andra personer har misstänkts i samband med brottet.
Allt som allt har 80 personer hörts under förundersökningen, fyra av dem är misstänkta för brott. Alla fyra bestrider misstankarna.
Jari Aarnio har tidigare dömts till tio års fängelse för bland annat grova narkotikabrott och grova tjänstebrott. Domen har överklagats till hovrätten och Aarnio släpptes i mitten av juni i väntan på hovrättens dom, som förväntas komma nu i maj.
Aarnio har tidigare dömts till tre års fängelse för bland annat grovt missbruk av tjänsteställning och grovt bedrägeri.

Polischefer inför rätta

I Finland står nu fyra polischefer inför rätta på grund av olaglig hantering av informatörer som uppdagats i samband med Jari Aarnios brottslighet. Enligt åklagaren visste alla att allt inte stod rätt till, men valde att blunda.
Jari Aarnio raderade som chef informatörsregistret år 2008 varefter narkotikapolisen inte registrerade en enda ny informatör, vilket är mot polisens regler, som kräver att informatörer registreras.
Enligt åklagaren bidrog detta till att möjliggöra Aarnios egna skumraskaffärer. Aarnio dömdes till tio års fängelse för flera grova narkotikabrott i tingsrätten 2016.
Enligt åklagaren är det uppenbart att Aarnios överordnade ända upp till polisöverdirektören, polisen högsta chef, visste om Helsingfors narkotikapolis ovilja att följa reglerna som gäller informatörer. För att stödja sina påståenden har åklagaren presenterat flera skriftliga bevis och vittnen, skriver Hufvudstadsbladet.

Raderade register

Jari Aarnio raderade finska narkotikapolisens informatörsregister samtidigt som Sverige släppte två kritiska utredningar om den svenska polisens hantering av sina informatörer. I slutet av juni 2008 släppte dåvarande chefs-JO Mats Melin sin utredning om brotts- och bevisprovokationer, samt om polisens informatörer och infiltratörer. I sin utredning var han mycket kritisk till hur brottsprovokationer genomförts i Sverige och kallade det ”vilda västern” och ”laglöst land”.
Samtidigt släppte JK Göran Lambertz en utredning som kritiserade Stockholmspolisens vapenhantering.
Utredningen konstaterade bland annat att vapen som hade omhändertagits av polisen och skulle ha förstörts, istället användes för nya brott.
– Som jag mindes det handlade det om att få ordning på informatörsverksamheten så att det inte fanns en rättsosäkerhet, bland annat för dem som var informatörer, säger Göran Lambertz i dag till Inblick.

Stora Arlandarånet

I sin bok skriver Janne Raninen att Jari Aarnio ska ha känt till det planerade mordet. Enligt en av torpederna ska Keijo Vilhunen ha varit den som delade ut morduppdraget, som har en koppling till ett av Sveriges största värdetransportrån år 2002: Arlandakuppen.
I rånet fick Raninens vän Leo Carmona och två andra med sig över fyra miljoner euro på Arlanda. I augusti 2017 gick Carmona ut i svenska medier och berättade att han var en av rånarna.
Volkan Ünsal, som var nära vän till både Raninen och Carmona, skulle enligt Raninen ha stulit en del av bytet. Ünsal tipsade polisen om rånet och mordet på Ünsal var en hämd. Carmona, som avtjänat en del av straffet i Finland, dömdes för anstiftan.
Inblick har tidigare skrivit om att Janne Raninen dödade gangsterledaren Dragan Joksovic på Solvalla och om indikationer om att en svensk polischef som var i närheten av mordet var informerad om att mordet skulle ske – utan att ingripa.

Svensk koppling

I december 2013 avslöjade Helsingin Sanomat att Jari Aarnio hade startat ett hemligt företag tillsammans med den i dag pensionerade polischefen Ali Lindholm, som ville ha ett bolag i Finland för att kunna hyra hemliga lokaler i Sverige.
Lindholm och Aarnio träffades på 1990-talet när båda ländernas myndigheter utredde grova narkotikabrott.
En svensk polis, som arbetade för Lindholm, skrevs som det finska företagets ägare. 
En annan polis som arbetade för Lindholm startade samtidigt ett företag i Sverige, med ett liknande namn som det finska bolaget, enligt Helsingin Sanomat.
Finskfödda Ali Lindholm, som talar flytande finska, var tidigare chef för informatörsverksamheten på länskriminalen i Stockholm. Han var inledningsvis misstänkt för grovt tjänstefel när poliskommissarien Olle Liljegren misstänktes för narkotikabrott efter att ha infiltrerat en narkotikaliga med olagliga metoder, men friades senare från misstankar.

Villkorlig dom

Ali Lindholms underordnade Olle Liljegren fälldes hösten 2004 för grovt vapenbrott, grovt tjänstefel och medhjälp till grovt narkotikabrott. Domen blev fyra års fängelse, men överklagades till hovrätten, där Liljegren friades helt. 
Riksåklagaren överklagade hovrättsdomen till HD, som dömde Liljegren till villkorlig dom. HD tog inte upp de tidigare misstankarna om narkotikahantering och om Liljegren hade använt sig av otillåten brottsprovokation.
En av Lindholms medarbetare på länskriminalpolisen i Stockholm dömdes år 2008 för att ha jobbat som porrklubbsdirektör åt sin landsman Mille Markovic samtidigt som han för Ali Lindholms räkning rekryterade kriminella att arbeta undercover för polisens räkning.
Ali Lindholm, tidigare chef för Stockholmspolisens underrättelseverksamhet, ville i början av förra året inte förklara för Inblick varför han vände sig till Jari Aarnio för att få hjälp att starta de illegala bulvanföretagen.
​RUBEN AGNARSSON
ruben@inblick.se