Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Sommarnummer av Inblick i Trons Värld!


Sommar​säsongen för alltid med sig en massa tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning? Innehåller ​åtta ​goa livsberättelser, samt skriver om hur du kan få en relation med Gud.

Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 

ITV sommar 2019_framsida_hemsida

Sommar 2019

Nu finns sommarnumret av Inblick i Trons Värld ​tillgängligt. Tidningen är ett utmärkt hjälpmedel i evangelisationen för församlingar och enskilda kristna som vill nå ut med de goda nyheterna om Jesus Kristus.

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Linda som var arg på Gud och Kjell som hittade en inre styrka är bara två exempel.

16 sidor, vikt 60 gram      


ITV_påsk_2019 Framsida

Påsk 2019

Nu finns påsknumret av Inblick i Trons Värld ute, som ett utmärkt hjälpmedel i evangelisationen för församlingar och enskilda kristna som vill nå ut med de goda nyheterna om Jesus Kristus. Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Camilla som försökte meditera men fann Gud och Jonathan som blev fri från hat och aggressivitet är bara två exempel.
20 sidor, vikt 75 gram
      

ITV_jul_2018 Framsida hemsida

Jul 2018

I det här julnumret av Inblick i Trons Värld kan du läsa nio livsberättelser som pekar på julfirandets  centralperson, Jesus. Detta kompletterat med utdrag ur julevangeliet en sida om hur man blir frälst.
20 sidor, vikt 75 gram

ITV_sommar_2018 Framsida​ Sommar 2018

I det här vårnumret av Inblick i  Trons Värld kan du läsa ​tolv livsberättelser som pekar på Jesus. 
​24 sidor, vikt 90 gram

ITV vår 2018_framsida

​Vår 2018

I det här vårnumret av Inblick i Trons Värld kan du läsa ​åtta livsberättelser som pekar på Jesus. 
​16 sidor, vikt 60 gram
ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


      

ITV nr 2 sommar 2017_framsida hemsidaSommar 2017

I det här sommarnumret av Inblick i Trons Värld kan du läsa Jerusalemsångaren Ulf Christianssons, Anita Barkers och ​tio andra livsberättelser som pekar på Jesus. 
Extra tjockt nummer med 28 sidor, vikt 105 gram

22 aug, 2019
02 aug, 2019

Sömn är trendigare än någonsin

Monika Ekström | 26 apr , 2019
Många svenskar är stressade och sover dåligt på nätterna till en följd av det. Men det finns hjälp att få. – Om du ser till att ta hand om din dygnsrytm under de vakna timmarna, ger dig ut i morgonljuset, motionerar när det är ljust, äter mindre portioner kvällstid och tar en paus från mobilen kommer du att sova bättre på nätterna, skriver Christian Benedict och Minna Tunberger i boken "Sömn, sömn, sömn."
Somn_ar_trendigare_an_nagonsin
Christian Benedict och Minna Tunberger har kommit ut med boken "Sömn, sömn, sömn" med underrubriken "Hur minne, immunförsvar, vikt, koncentration och dina känslor hör ihop med din sömn." 
Minna är journalist och författare och har bevakat ämnet hälsa under 20 år. Christian är docent i neurovetenskap vid Uppsala universitet och forskar om sömnens betydelse för hälsan och prestationen. 
"Sömn är trendigare än någonsin" inleder författarna boken. De anser att vara mån om sin sömn är det första och viktigaste steget man bör ta för att börja ett hälsosamt liv. Christian Benedict har forskat i ämnet och borde veta vad han talar om. 
Trots att boken bygger på vetenskapliga studier är den lättläst. Författarna lyckas förmedla ett komplext ämne på ett begripligt sätt. De färggranna illustrationerna gör det enklare att hänga med när till exempel författarna förklarar hur hjärnan fungerar när vi sover. 
Boken förklarar varför vi behöver sova, vad som händer om vi inte får tillräckligt med sömn och ger tips för att sova bättre. 
Många äldre har svårt att sova och det förklaras bland annat genom att de sitter mer stilla. 
– Många äldre människor klagar på att de sover ytligt. Och faktum är att äldre, särskilt män, har mindre djupsömn, skriver författarna. 
– När du är äldre blir du i regel också mindre fysiskt aktiv, vilket gör att hjärnan luras tro att du inte behöver lika mycket djupsömn. Att röra sig fysiskt är nämligen också krävande för hjärnan, eftersom du utsätts för nya intryck hela tiden. Rör du på dig mycket kommer du alltså att få en bättre djupsömn, tipsar Minna och Christian. 

Känslolivet påverkas

Att sova för lite är varken bra för dig eller omgivningen. Du blir mindre produktiv och känslorna påverkas. 
– Ditt känsloliv påverkas starkt de dagar du inte är utsövd. Du kommer att bli argare och mer ångestfylld, mer impulsiv och känslig vilket så klart kommer att påverka dina relationer, såväl på arbetet som privat. 
Sömnlöshet kostar och boken presenterar en studie som är gjord i Australien som kan jämföras med Sverige. 
– Forskarna räknade med att den totala kostnaden av sömnbrist i Australien var 45 miljarder australienska dollar mellan 2016 och 2017, skriver författarna.
– De som ledde studien tror att situationen ser likadan ut i länder med motsvarande ekonomier, som till exempel Sverige. Australien har knappt 25 miljoner invånare, fortsätter de. 
Boken beskriver sömnens olika faser. Den tredje fasen heter djupsömn och är "den del av sömnen då hjärnan och kroppen går in i sin djupaste återhämtningsfas och det är därför den mest reparerande och värdefullaste av sömnfaserna."
Till viss del kan du själv bestämma hur mycket djupsömn du får.  
– Om du läser mycket, studerar eller ägnar dig åt annan slags tankeverksamhet, kommer du att behöva mer djupsömn för att kunna ta hand om all den nya informationen. 
– Faktorer som påverkar negativt är stress, eftersom höga kortisolnivåer i blodet gör det svårt för hjärnaktiviteten att gå ned tillräckligt mycket för att du ska hamna i djupsömn. 
– Koffein spelar också roll, då det har visat sig att det minskar längden på topparna och dalarna hos de långsamma hjärnvågorna, det vill säga din djupsömn blir ytlig. 
Du ska inte heller äta för mycket snabba kolhydrater eller mycket fet mat. Att röra på sig ger också bättre djupsömn. 

Ungdomar och sömn

Mobiler kan ställa till det för sömnen. De har ett ljus som liknar dagsljus och påverkar kroppen så att den inte förstår att det börjar bli natt och dags att lägga sig. 
– Det finns åtskilliga studier som visar att sömnproblem har en tydlig koppling till digitaliseringen bland yngre barn och ungdomar. 
– Extra svårt för kroppen att inse detta blir det om du hållit dig inomhus på dagen och inte exponerats för dagsljus. Då har du förvirrat kroppen, som inte längre vet om det är dag eller natt. 
Författarna rekommenderar att vistas mycket utomhus på dagen. Bäst är att ge sig ut på morgonen och förmiddagen då ögonen fortfarande är ljuskänsliga. 
– Tonåringar har ett extra stort behov av att gå ut i morgonljuset för att justera sina inre klockor, och stänga av sina mobiltelefoner i god tid före sänggående. 
Rekommendationen är att tekniken ska vara avstängd i minst två timmar innan läggdags. 
En annan sak är att ha det svalt i sovrummet och helst i hela lägenheten eller huset. 
– Har du svalare i rummet, runt 17-19 grader, kommer du att sova mer sammanhängande och slippa ständiga uppvaknanden och kommer att ha lättare att komma ned i djupsömn och drömsömn. 
Ett annat intressant spår i boken är när författarna resonerar kring om störd sömn kan vara adhd-framkallande. De frågar sig om adhd kan vara ett resultat av att främre hjärnbalken inte fått återhämta sig.
– Mediciner kan vara livsavgörande, men innan man sätter in detta kan man prova att prioritera dagsljus på morgonen för att ställa in den inre klockan och att utesluta blått ljus på kvällarna. 
På sidan 31 i boken sammanfattar författarna några saker du kan göra för att sova bättre. De menar att det inte är så svårt. Så här skriver de: "Se till att vara mer aktiv, både mentalt och fysiskt. Umgås med vänner och familj, läs tidningar och böcker, lös korsord och spela kort. Promenera, dansa, spring. Ta cykeln till affären istället för bilen och trapporna istället för hissen. Strunta därtill i chipsen, godiset och espresson på kvällen så kommer du att skapa bra förutsättningar för en djup sömn, oavsett vilken ålder du är i."
M​ONIKA EKSTRÖM