Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Påsknummer av Inblick i Trons Värld!


Säsongen omkring påsk för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning? Påsknumret innehåller ​​sex ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar påsk och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 

ITV_vår_2020_framsida_hemsida

Påsknummer 2020


Säsongen omkring påsk för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Påsknumret innehåller ​​sex ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar påsk och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud

16 sidor, vikt 60 gram


                  

ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


ITV sommar 2019_framsida_hemsida

Sommar 2019

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Linda som var arg på Gud och Kjell som hittade en inre styrka är bara två exempel.

16 sidor, vikt 60 gram


      
22 maj, 2020

Sven var slav under alkoholen

Göran Jacobson | 03 maj , 2019
Sven Tegnér var en man mitt i karriären som till synes hade allt man kan önska sig. Men vad andra människor i hans omgivning inte kände till var hans problem med alkoholen och hur den höll på att kosta honom livet. – Vid ett tillfälle somnade jag i en snödriva. Det var min hustru som hittade mig där, drog hem mig och på så sätt räddade livet på mig, berättar Sven Tegnér för Inblick.
Sven_var_slav_under_alkoholen
Sven Tegnér gjorde under 38 år karriär hos flygplanstillverkaren Saab i Linköping och var bland mycket annat med om att starta upp samarbetet med det amerikanska företaget Fairchild som kom att resultera i flygplansmodellen Saab 340. Men vad ingen utanför familjen visste var att Sven, trots alla yrkesmässiga framgångar, var slav under alkoholen, vilket var nära att kosta honom livet.
Född och uppvuxen på en lantgård i den vackra Kindabygden, i de södra delarna av Östergötland, fick Sven Tegnér vad han själv beskriver som ”en lycklig barndom och uppväxttid”. Frånsett en sak.
– Vår gård låg nio kilometer från byaskolan. Det var inte särskilt roligt att komma ner där bland de ”etablerade” ungarna. Det blev mobbing och pennalism under de första åren, ända tills jag vågade slå tillbaka. Då blev det lite lugnare, berättar Sven Tegnér för Inblick.

Tron började mogna

Söndagsskolan i Betelkapellet blev Svens allra första kontakt med kristen tro. Konfirmationen i Svenska kyrkan var också ett steg på den andliga vägen för den unge Sven.
– Vi hade en underbar konfirmationslärare som verkligen tog hand om oss. En helt fantastisk kille. Där började min tro mogna ordentligt.
Knappt fyllda 16 år flyttade Sven ifrån ”bondlivet”, som han kallar det. Flytten gick till Linköping där han kom i kontakt med Frälsningsarmén, som blev Svens andliga hem under åtskilliga år framåt. Han fick jobb hos flygplanstillverkaren Saab och steg snabbt i graderna. Livet rullade på tills en dag då allt rasade.
”Glöm de dumma tankarna”
– Jag var i 30-årsåldern. Mitt äktenskap sprack. Jag hade blivit lurad och bedragen och sökte därför andlig hjälp och vägledning hos min kårledare. Flera år tidigare hade jag upplevt en kallelse att bli officer inom Frälsningsarmén, säger Sven.
Men istället för att få själavård och andlig hjälp i sin situation fick Sven utstå kritik angående sina tankar på en heltidstjänst för Gud.
– Det råd jag fick av min kårledare var att ”glömma alla de där dumma tankarna” för det var ingenting som passade mig. ”Du ska inte tro att du är något”, sade han till mig. Det var dödsstöten för mig. Jag återvände aldrig dit igen, berättar Sven.
Engagemanget som Sven tidigare ägnat åt Frälsningsarmén byttes nu ut mot en helhjärtad satsning på jobbet istället. Den yrkesmässiga framgången kröntes av uppdraget att starta upp samarbetet med det amerikanska företaget Fairchild som kom att resultera i flygplansmodellen Saab 340.
– Vi var sex killar som en torsdagseftermiddag blev uppkallade till högste chefen som frågade oss om vi hade giltiga pass. När vi svarade ja på frågan blev vi beordrade av chefen att åka till Amerika på lördag morgon, två dagar senare. Uppdraget vi fick var att ta hem samarbetet med Fairchild, berättar Sven.

Jobbade dygnet runt

Sven och hans fem kollegor tillbringade två veckor i USA där de gick igenom alla tillverkningsprocesser. När de återvände till Sverige var det jobb i princip dygnet runt som gällde, för att kunna färdigställa den nya flygplansmodellen. 
Sven hade vid den här tidpunkten gift om sig med Laila men något familjeliv att tala om blev det inte då jobbet med det nya flygplanet hela tiden sattes i första rummet.
– Jag hade en liten grabb hemma. Men honom såg jag nästan aldrig. De första två åren av hans liv var jag fullt upptagen med mitt jobb. Jag arbetade dygnet runt, säger Sven med tydlig ånger i rösten.
Svens jobb innebar även en hel del representation, vilket för honom blev inkörsporten till ett mångårigt alkoholmissbruk.
– Det fanns inga restriktioner för spriten och där åkte jag dit ordentligt. Min hustru skötte markservicen hemma och upprätthöll fasaden utåt. Ingen utanför familjen visste hur illa ställt det var med mig. Jag skötte jobbet helt klanderfritt. Det var jag mycket noga med, poängterar Sven.

Allvarliga alkoholproblem

Sven tränade regelbundet och åkte Vasaloppet, vilket bidrog till att folk utanför den innersta kretsen aldrig kunde ana att den framgångsrike industritjänstemannen hade allvarliga alkoholproblem.
– När kvällen kom var jag alltid tvungen att tanka i mig ordentligt. Jag hade mitt välfyllda förråd i garaget och hade alltid tillgång till sprit. Det blev bara värre och värre med åren. När jag var 60 år och blev pensionär hade jag inte längre något att hänga upp livet på, tyckte jag.
Följden blev att supandet accelererade i expressfart. Hans hustru Laila bad oavbrutet till Gud för sin make och försökte på allt sätt att få honom att sluta upp med drickandet.

”Minns du sången”

– Hon spelade in alla de här vackra andliga sångerna, från tv-programmet ”Minns du sången”. Det var ju som en kniv i hjärtat när jag hörde dessa sånger.
Drickandet fortsatte dock i samma tempo som tidigare. Vid ett par tillfällen var det ytterst nära att Svens alkoholism hade kunnat kosta honom livet. Vid ett tillfälle var han ute och körde på fyllan och kraschade med bilen rakt in i ett träd.
– En sen vinterkväll somnade jag i en snödriva någonstans. Laila var ute och letade efter mig och hittade mig i snön. Hon lyckades dra in mig i värmen igen så att jag slapp att frysa ihjäl. Det var mycket mörker i mitt liv, säger Sven allvarligt.
Det sägs att för Gud finns inga hopplösa fall. Sven satt fast ordentligt i sitt alkoholmissbruk men det visade sig att det finns någon som är starkare än suget efter sprit. För fyra år sedan, efter fyllekörningen som slutade med kraschen mot ett träd, hände något som blev vändpunkten och en väg ut ur alkoholismen för Sven Tegnér.

Allting brast

– Efter bilkraschen blev jag omhändertagen av åklagare och polis. Under ett års tid fick jag gå hos beroendekliniken, vilket gjorde att jag började fatta hur det var ställt med mig. En dag var jag på väg ner till stan. Jag satt i bilen och lyssnade på radion. Plötsligt spelades den gamla läsarsången ”Ljuvligt och kärleksfullt Jesus hörs kalla”. Då brast allt för mig.
Sven var tvungen att stanna bilen, mitt i gatan, oförmögen att kunna fortsätta köra. Tårarna gjorde att han inte kunde se. Sittande i sin bil grät han och bad Gud om frälsning på nytt igen.
– Det var ungefär som Saulus på Damaskusvägen. Nyårsdagen 2016 böjde jag knä vid botbänken hos Frälsningsarmén i Linköping. Istället för att avge en massa löften så fick jag ta emot det stora löftet om frälsning och nåd, säger Sven.

”Läs Bibeln”

– När jag blev frälst på nytt igen så fick jag en väldig lust till att läsa Bibeln. Det har gett mig väldigt mycket. Jag skulle vilja rekommendera dig som läser mitt vittnesbörd att börja läsa Bibeln. Man blir intresserad och man fastnar i den boken. Bibeln är kartan och kompassen i livet, lyder Sven Tegnérs avslutande hälsning till Inblicks läsare.
GÖRAN JACOBSON
goran@inblick.se