Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Påsknummer av Inblick i Trons Värld!


Säsongen omkring påsk för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning? Påsknumret innehåller ​​sex ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar påsk och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 

ITV_vår_2020_framsida_hemsida

Påsknummer 2020


Säsongen omkring påsk för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Påsknumret innehåller ​​sex ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar påsk och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud

16 sidor, vikt 60 gram


                  

ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


ITV sommar 2019_framsida_hemsida

Sommar 2019

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Linda som var arg på Gud och Kjell som hittade en inre styrka är bara två exempel.

16 sidor, vikt 60 gram


      
22 maj, 2020

Tidiga skogsbränder skapar oro

Robin Olsson | 03 maj , 2019
Knappt har våren anlänt och redan blossar den ena skogsbranden upp efter den andra, värst drabbat är Skåne och Småland. I Hästveda utanför Hässleholm brann hus ner till grunden förra veckan, människor fick evakueras och tåg ställas in. – Brandriskläget ser väldigt illa ut, säger MSB:s operative chef Anneli Bergholm Söder till Inblick.
Tidiga_skogsbrander_skapar_oro
Vårvärmen är här och även skogsbränderna, då det är torrt i skog och mark. Enligt Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) har ett 50-tal gräsbränder och mellan upp emot 15 skogsbränder rapporterats varje dag de senaste veckorna, enligt MSB. 
Skåne och Småland har varit särskilt drabbat. 
I Hästveda brann hus ner till grunden, människor fick evakueras och tågen från Hässleholm ställdes in på grund av brand på banvallen förra veckan. I Traryd fick en person föras till sjukhus på grund av rökskador. Samtidigt väcker förra årets förödande bränder frågor kring Sveriges civila försvar i allmänhet och brandflygplan i synnerhet.
 

”Kan ta veckor”

Branden mellan Hästveda och Osby började i Åbuamossen och till SVT säger insatschef Johan Sjöberg att det kan ta veckor innan branden är helt släckt.
Bränderna bekämpas dels genom vattenbomber med sex helikoptrar dels genom att brandkåren gick in manuellt i området med tankbilar och gödseltunnor och släcker från marken. Enligt SVT har bostadshus eldhärjats och sammanlagt 47 boende från 23 hushåll evakuerats från området. Släckningsarbetet på mossarna var tungt och mödosamt.
– Det är tungt att hålla begränsningslinjerna beroende på den hårda vinden, berättade brandbekämparen Diana Persson som varit på plats sedan branden startade och som vittnar om det hårda arbetet med att dra slangar över den brinnande mossen. 
Branden bekämpas med manskap från stora delar av södra Sverige.
MSB har efter förra sommarens omfattande och svårsläckta skogsbränder vidtagit en rad åtgärder för att Sverige ska stå bättre rustat. Det handlar bland annat om tillgång till upp till 30 helikoptrar som kan vattenbomba bränderna.
– Vi har ökat antalet skogsbrandsdepåer från 15 till 24 och även utökat slangen med ungefär 30 mil till omkring 60 mil, säger Anneli Bergholm Söder, chef för MSB:s operativa avdelning, vid en presskonferens med anledning av bränderna.
MSB har även ökat tillgången till brandsprutor och fyrhjulsdrivna terrängfordon och utvidgat förmågan att kalla in internationell hjälp. Dessutom har åtgärder vidtagits för att kunna hantera och organisera frivilliga som vill hjälpa till om det börjar brinna.
– Vi har slutit avtal med Röda Korset om att ta hand om spontanfrivilliga. Frivilligrörelsen gör ett jättebra jobb och det kommer fler och de behöver organiseras, säger Anneli Bergholm Söder.

Brandflyg en valfråga  

Även om beredskapen hos MSB skärpts finns fortfarande inga svenska brandflygplan att tillgå. Det beror på den ansträngda ekonomin och prislappen som först uppskattats till 300 miljoner, för de effektiva Canadairplanen, som kan skopa upp 6 000 liter vatten. Nu vill MSB dock införskaffa mindre enmotoriga plan – Air Tractors – som flygs av en pilot och som snabbt kan skopa upp 3 000 liter vatten. Ett sådant plan kostar 30-40 miljoner kronor, enligt Expressen. 
Den tidigare hårt kritiserade generaldirektören för MSB, Dan Eliasson, fick sig en känga av Expressens krönikör Fredrik Sjöshult: “Efter förra sommaren blev det mycket snack men ingen verkstad trots att brandflyg uppenbarligen avfärdats på fel grunder”. Eliasson sa till sitt försvar förra sommaren när skog för miljoner stod i brand: 
– Problemet i Sverige är att det är en ganska dyr verksamhet för en kort tid av året. 
Sjöshult kommenterar vidare i sin krönika att dessa förödande bränder skett både 2014 i Västmanland och förra året på flera platser: “Då var det franska plan, 2018 kom hjälpen från Italien, men erfarenheten var densamma: De utländska planen kom för sent och tvingades lämna för tidigt eftersom värre bränder vid Medelhavet behövde prioriteras”. 
I valrörelsen förra hösten svarade samtliga partiledare ja på frågan om Sverige ska ha ett eget brandflyg. Men först till nästa år ska Sverige köpa in mindre brandflygplan – om regeringen ger klartecken. SMHI varnar för fortsatta bränder i stora delar av landet. 
R​OBIN OLSSON