Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Sommarnummer av Inblick i Trons Värld!


Sommar​säsongen för alltid med sig en massa tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning? Innehåller ​åtta ​goa livsberättelser, samt skriver om hur du kan få en relation med Gud.

Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 

ITV sommar 2019_framsida_hemsida

Sommar 2019

Nu finns sommarnumret av Inblick i Trons Värld ​tillgängligt. Tidningen är ett utmärkt hjälpmedel i evangelisationen för församlingar och enskilda kristna som vill nå ut med de goda nyheterna om Jesus Kristus.

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Linda som var arg på Gud och Kjell som hittade en inre styrka är bara två exempel.

16 sidor, vikt 60 gram      


ITV_påsk_2019 Framsida

Påsk 2019

Nu finns påsknumret av Inblick i Trons Värld ute, som ett utmärkt hjälpmedel i evangelisationen för församlingar och enskilda kristna som vill nå ut med de goda nyheterna om Jesus Kristus. Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Camilla som försökte meditera men fann Gud och Jonathan som blev fri från hat och aggressivitet är bara två exempel.
20 sidor, vikt 75 gram
      

ITV_jul_2018 Framsida hemsida

Jul 2018

I det här julnumret av Inblick i Trons Värld kan du läsa nio livsberättelser som pekar på julfirandets  centralperson, Jesus. Detta kompletterat med utdrag ur julevangeliet en sida om hur man blir frälst.
20 sidor, vikt 75 gram

ITV_sommar_2018 Framsida​ Sommar 2018

I det här vårnumret av Inblick i  Trons Värld kan du läsa ​tolv livsberättelser som pekar på Jesus. 
​24 sidor, vikt 90 gram

ITV vår 2018_framsida

​Vår 2018

I det här vårnumret av Inblick i Trons Värld kan du läsa ​åtta livsberättelser som pekar på Jesus. 
​16 sidor, vikt 60 gram
ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


      

ITV nr 2 sommar 2017_framsida hemsidaSommar 2017

I det här sommarnumret av Inblick i Trons Värld kan du läsa Jerusalemsångaren Ulf Christianssons, Anita Barkers och ​tio andra livsberättelser som pekar på Jesus. 
Extra tjockt nummer med 28 sidor, vikt 105 gram

05 sep, 2019
29 aug, 2019
22 aug, 2019

”Vi kommer jaga er med allt vi har”

Göran Jacobson | 16 maj , 2019
Lekplatser hos förskolor i Tensta har plötsligt förvandlats till veritabla knarkgömmor. Att droghandeln pågår vid barnens lekplatser har fått polisen att ryta ifrån ordentligt i en video på Facebook. – Vi kommer jaga er med allt vi har och vi kommer låsa in er, lyder Rinkebypolisens budskap till knarklangarna.
”Vi_kommer_jaga_er_med_allt_vi_har”
Vid två tillfällen den senaste tiden har Rinkebypolisen hittat narkotika som legat gömt på förskolegårdar i Tensta. Det handlar om beslag av hasch, marijuana och tramadol. Att droghandeln nu har nått lekplatserna där förskolebarn stojar och leker med varandra har fått Rinkebypolisen att ta till Facebook och publicera en video där man ryter ifrån ordentligt mot de mörka krafter som använder barnens lekplatser som knarkgömmor.
– Vi kommer jaga er med allt vi har och vi kommer låsa in er, lyder polisens budskap till droghandlarna.

”Flåsar dem i nacken”

– De kriminella som håller på med detta ska känna att vi flåsar dem i nacken. Det ska inte finnas narkotika och särskilt inte i närheten av förskolor där barn och föräldrar ska känna sig trygga, fortsätter polisen Robert Bjuvhage i videon.
Men själva syftet med videon, som publicerats på Rinkebypolisens Facebooksida, är inte enbart att påminna de kriminella krafterna om att polisen håller dem under uppsikt.
– Vi vill nå ut med den problematik som vi kämpar mot i vårt område, därför valde vi att gå ut på Facebook. Där når vi unga, gamla och folk i hela Sverige, säger Robert Bjuvhage till Aftonbladet.
Det var den 14 april som polisen, efter ett tips från allmänheten om att det såldes narkotika i nära anslutning till en förskola i Tensta, hittade knark som var gömt på förskolegården. Den som främst ska ha äran för upptäckten är den specialtränade polishunden Ingvar som markerade för narkotika på flera ställen runtom på gården.

Publicerade Facebookvideo

Några veckor senare var det dags igen. Den här gången hittade polisen, återigen med excellent hjälp av polishundar, narkotika på en annan förskolegård i samma bostadsområde. Teorin är att området använts som gömma för narkotika som sålts vidare men än har ingen med koppling till fynden kunnat gripas.
Det var i samband med den andra upptäckten av knark på en förskola som polisen fick nog och publicerade videon på sin Facebooksida där man i skarpa ordalag går till attack mot de kriminella element som använder sig av förskolebarnens lekplatser som narkotikagömmor.
– Jag blir upprörd över att man sjunkit så lågt att man hanterar narkotika på en plats där föräldrar ska vara trygga att lämna sina barn, säger polisen Robert Bjuvhage i videon.
Rinkebypolisens Facebookvideo har fått mycket stor spridning. Drygt 600 personer har i skrivande stund kommenterat den, mestadels i positiva ordalag även om vissa kommentarer har varit negativa eller raljerande. Videon har även delats nästan 10 000 gånger på Facebook.
GÖRAN JACOBSON
goran@inblick.se 

”Polisen vågar inte göra något åt droghandeln”

– Jag har sålt knark i Rinkeby för att tjäna extra pengar. Du kan få tag på vad som helst där, bara du har de rätta kontakterna. Polisen vågar inte göra något åt den pågående knarkhandeln i Rinkeby och Tensta, säger ”Juan” till Inblick.

Inblick har talat med ”Juan” (som egentligen heter något annat) om knarkhandeln i Stockholmsförorterna Rinkeby och Tensta. ”Juan” har bott drygt 20 år i Rinkeby och har under långa perioder tjänat extra pengar på att sälja knark i området. Sedan några år tillbaka har han lämnat det gamla livet bakom sig och flyttat till en annan stad i Sverige. Av omsorg om sin familj har han klippt alla band till sitt gamla gäng och kämpar med att bli ren från ett mångårigt narkotikamissbruk för att, som han säger, vara en bra pappa och förebild för sina barn.
– Jag blir chockad när jag får höra att man gömmer knark på förskolegårdar. Men egentligen är det inte så förvånande. Det är knarkligorna som styr allt som händer i området, säger ”Juan” när Inblick berättar om upptäckten av knarkgömmor på förskolegårdar i Tensta.

Men Rinkebypolisen har gått ut i en video på Facebook och sagt ”Vi kommer jaga er med allt vi har och vi kommer låsa in er”. Det är ju en tydlig signal till de som säljer knark och gömmer det på skolgårdarna i området.
– Jag har själv sålt knark i Rinkeby för att tjäna extra pengar. Du kan få tag på vad som helst där, bara du har de rätta kontakterna. Polisen vågar inte göra något åt den pågående knarkhandeln i Rinkeby och Tensta, säger ”Juan”.

Inte?
– Allt sker helt öppet. När jag besökte Rinkeby nu senast, i mars, så pågick knarkhandeln helt öppet på tunnelbaneperrongen. Vem som helst kunde köpa vilken typ av narkotika som helst direkt när man klev av tåget.
– Polisen gör inget åt det. De vågar inte. Om de försöker ta fast en gärningsman som handlat med knark så kommer killens gängkompisar och omringar poliserna för att hindra dem att ta med sig gärningsmannen. Polisen har ingen makt i området. Det är gängen som styr knarkhandeln och allt annat som händer där.

Är det verkligen så illa?
– Ja, så illa är det tyvärr. Det är jättetråkigt att det har blivit så här. Verkligen trist. Men det är så här verkligheten ser ut i Rinkeby och Tensta, säger ”Juan”.

GÖRAN JACOBSON
goran@inblick.se