Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Julnummer av Inblick i Trons Värld!


Julsäsongen för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning? Julnumret innehåller ​​sju ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar jul och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 

ITV jul 2019_Framsida hemsida

Jul 2019

Nu finns julnumret av Inblick i Trons Värld ​tillgängligt. Tidningen är ett utmärkt hjälpmedel i evangelisationen för församlingar och enskilda kristna som vill nå ut med de goda nyheterna om Jesus Kristus.

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Maria som förlät sin förgripare, Josef som var pokerproffs och Kiaan Malek som blev frälst i en fyllecell är bara tre exempel.

16 sidor, vikt 60 gram      


ITV sommar 2019_framsida_hemsida

Sommar 2019

Nu finns sommarnumret av Inblick i Trons Värld ​tillgängligt. Tidningen är ett utmärkt hjälpmedel i evangelisationen för församlingar och enskilda kristna som vill nå ut med de goda nyheterna om Jesus Kristus.

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Linda som var arg på Gud och Kjell som hittade en inre styrka är bara två exempel.

16 sidor, vikt 60 gram            

ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram      
20 feb, 2020
13 feb, 2020
06 feb, 2020

Dags att bryta förtrollningen

Ruben Agnarsson | 23 maj , 2019
En del kristna tycker det är besvärligt när Knutby-dramat kommer på tal, kanske av rädsla för att associeras med den skruvade ideologi och den osunda miljö som blottlades efter mordet och mordförsöket fyra mil öster om Uppsala för 15 år sedan.
Dags_att_bryta_fortrollningen
Men med tanke på att församlingen använde sig av kristna begrepp och associerade sig som en kristen församling är det nödvändigt att gå till botten med den kultur och den händelseutveckling som ledde fram dåden i Knutby.
Varje sammanhang som vill värna om en sund och konstruktiv utveckling i sin egen organisation behöver ta itu med avarter och övertramp inom sina egna led för att inte korrumperas. Sveriges kristenhet är inget undantag.
Det är därför som Inblick så konsekvent och uthålligt har kritiserat polisens internutredningar. Det handlar inte om ett förakt för polisen, tvärtom. Utgångspunkten är att om inte polisen med kraft tar itu med de övertramp som begås inom kåren kommer korruptionen att institutionaliseras, vilket skadar rättsväsendet.


Det är en sak att trampa i klaveret, att göra bort sig eller till och med att vara fångad i ett destruktivt beteende. Gud är barmhärtighet och full av nåd, är Bibelns huvudbudskap. Det är en helt annan sak att utifrån sina personliga misslyckanden skapa policy, ideologi eller till och med teologi – för att försvara sina dumheter. De lögner som fabriceras vid moraliska haverier leder andra i fördärvet.
Den kultur som odlades i Knutby pingstförsamling påminner på ett sätt om de miljöer som blottlagts i samband med andra samhällsskandaler under senare år. Jämför Uppsala polishus under Kapten klännings ledarskap, liksom interiörerna från Svenska akademien och en rad medieredaktioner i #Metoo-uppropets kölvatten.
I Knutby undergrävdes mycket medvetet äktenskapets roll genom att medlemmar uppmanades att byta partner när de exempelvis tittade på bio, visar förundersökningen. Och i ledarskapet var partnerbyte helt accepterat.


Det som var unikt med Knutby-församlingen i jämförelse med andra samhällsskandaler – förutom brottens omfattning – var det religiösa anspråket. Den uppmärksammade föreställningen om Kristi brud bygger enligt Tirsa-profetian på en förlovning som Helge Fossmo skulle ha verkställt mellan Åsa Waldau och Jesus den 29 mars 1999 där giftermålet mellan Jesus och Åsa Waldau skulle ske i himlen efter hennes död.
Det var en häxbrygd av erotiska fantasier, svartsjukedrama, dödslängtan och andligt högmod som skapade den miljö som var en förutsättning för Knutby-dåden. Den onda frukten av Åsa Waldaus ”uppenbarelse” visar på dess mörka ursprung.
Knutby-församlingen är nu inte det enda sammanhang som historiskt har odlat exklusiva anspråk när det gäller slutmålet för Guds frälsningsplan. Men i Tirsa-profetian blir det andliga högmodet groteskt.
Låt oss be att rättegången i höst mot Knutby-pastorerna gör att förtrollningen av och rädslan hos före detta medlemmar i församlingen bryts en gång för alla. Då kan de äntligen bli fria samtidigt som de verkliga motiven för dåden i Knutby slutligen blottläggas.
RUBEN AGNARSSON
ruben@inblick.se