Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Sommarnummer av Inblick i Trons Värld!


Sommar​säsongen för alltid med sig en massa tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning? Innehåller ​åtta ​goa livsberättelser, samt skriver om hur du kan få en relation med Gud.

Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 

ITV sommar 2019_framsida_hemsida

Sommar 2019

Nu finns sommarnumret av Inblick i Trons Värld ​tillgängligt. Tidningen är ett utmärkt hjälpmedel i evangelisationen för församlingar och enskilda kristna som vill nå ut med de goda nyheterna om Jesus Kristus.

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Linda som var arg på Gud och Kjell som hittade en inre styrka är bara två exempel.

16 sidor, vikt 60 gram      


ITV_påsk_2019 Framsida

Påsk 2019

Nu finns påsknumret av Inblick i Trons Värld ute, som ett utmärkt hjälpmedel i evangelisationen för församlingar och enskilda kristna som vill nå ut med de goda nyheterna om Jesus Kristus. Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Camilla som försökte meditera men fann Gud och Jonathan som blev fri från hat och aggressivitet är bara två exempel.
20 sidor, vikt 75 gram
      

ITV_jul_2018 Framsida hemsida

Jul 2018

I det här julnumret av Inblick i Trons Värld kan du läsa nio livsberättelser som pekar på julfirandets  centralperson, Jesus. Detta kompletterat med utdrag ur julevangeliet en sida om hur man blir frälst.
20 sidor, vikt 75 gram

ITV_sommar_2018 Framsida​ Sommar 2018

I det här vårnumret av Inblick i  Trons Värld kan du läsa ​tolv livsberättelser som pekar på Jesus. 
​24 sidor, vikt 90 gram

ITV vår 2018_framsida

​Vår 2018

I det här vårnumret av Inblick i Trons Värld kan du läsa ​åtta livsberättelser som pekar på Jesus. 
​16 sidor, vikt 60 gram
ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


      

ITV nr 2 sommar 2017_framsida hemsidaSommar 2017

I det här sommarnumret av Inblick i Trons Värld kan du läsa Jerusalemsångaren Ulf Christianssons, Anita Barkers och ​tio andra livsberättelser som pekar på Jesus. 
Extra tjockt nummer med 28 sidor, vikt 105 gram

19 sep, 2019
05 sep, 2019
29 aug, 2019

Rebecka led av ätstörningar

Angelica Victorin | 23 maj , 2019
Som tonåring trodde Rebecka att hon skulle bli lyckligare av att gå ner i vikt. Men snart tvingades Rebecka Nelson inse att hon var sjuk. Trots behandling fanns de destruktiva tankemönstren till viss del kvar och blossade upp med ny kraft några år senare.
Rebecka_led_av_atstorningar
Rebecka Nelson är uppväxt i en kristen familj med fyra äldre bröder. Hennes pappa är präst och tron på Gud har varit väldigt naturlig.
– Jag hade en väldigt bra uppväxt, vilket jag är så tacksam för, säger Rebecka till Inblick.

Fick kickar av viktnedgången

Vid 14 års ålder kom hon och en vän på att de skulle ha godisförbud från påsk fram till nyår, utan någon tanke på vikt. 
– Efter bara några månader började jag märka att min kropp hade förändrats. Precis där var det som om något satte igång i mig. 
När hennes vän började äta godis igen vid nyår gjorde Rebecka snarare tvärtom och slutade istället äta andra saker också. 
– På något sätt längtade jag efter att vara tillräcklig i mina ögon och bra nog. Jag trodde jag skulle bli lyckligare av att gå ner i vikt. När jag märkte att min kropp förändrades fick jag små ”kickar”. Jag var glad i stunden, men blev inte alls lyckligare utan tvärtom. 

Mötte Jesus 

Första gången Rebecka tog ett eget beslut att leva för Jesus var samma år hon skulle fylla 15 och var på skidläger med kyrkan under sportlovet. 
– Ett kvällsmöte satt jag och bad, blundade och sade till Gud att: ”Om just den personen står där, han gör så och den förebedjaren är ledig - då ska jag gå fram och säga ja till dig”. 
När hon tittade upp visade det sig att allt hon sagt till Gud stämde exakt och hon gick fram till sin ungdomsledare som bad med henne. 
– Jag började skaka, det kändes som jag andades friskare luft och jag såg en bild av hur Jesus satt framför mig, tittade rakt in i mina ögon och log. 
Nu i efterhand förstår hon att det var den helige Ande som kom och fyllde henne, men det förstod hon nog inte riktigt då. 
– Efter det gick jag runt som på rosa moln i flera veckor och tog långa promenader med Gud vid havet. Jag trodde på fysiskt helande, men hade inte sett det så mycket. Att Gud kunde hela psykiskt och själsligt hade jag ingen aning om. 

Kände sig inte sjuk

Rebecka blev allt smalare den våren och insåg till slut att allt inte stod rätt till. Efter ett tre veckor långt konfirmationsläger under sommaren som följde, delade hon till slut allt med en nära vän som hon trodde skulle bli chockad. 
– Men hennes reaktion var: ”Rebecka, det har jag redan sett”. Hon kramade om mig och sa att jag nästan försvann i hennes armar. 
Vännen sa även att Rebecka behövde hjälp av mer kunniga och utbildade, vilket hon inte hade någon självinsikt om. Hon fick henne att prata med sina föräldrar och de ringde en ätstörningsmottagning direkt. 
– Jag förstod fortfarande inte varför de tog det så seriöst, jag kände mig inte sjuk. Det är en otroligt lömsk sjukdom när man tänker på det med en frisk hjärna, förklarar hon. 
Rebecka fick komma till en ätstörningsmottagning någon gång i veckan för samtal. Ibland träffade hon även sjukgymnaster och var på behandlingsdagar. 

Lära sig leva

– De hjälpte mig så mycket de kunde. Jag förstod inte att jag var sjuk förrän de kom med resultat på papper. Då minns jag att det kändes som jag blivit överkörd av en lastbil, rent känslomässigt. Det tog lite tid innan det landade.
Hon tyckte det var bra att få samtala, men längtade mycket efter att få bli friskförklarad. När dagen väl kom 2013 sade de att Rebecka skulle behöva lära sig att hantera och leva med en del tankar, men så var det för alla. 
– Dock visste jag innerst inne att jag inte var helt frisk, utan att vi bara hade skrapat på ytan av allt. Jag hade fortfarande mycket destruktiva tankar kvar, undvek att äta vissa saker och hade inte ett helt sunt förhållande till träning. Jag var frisk på pappret, men verkligen inte fri. 

Ätstörningen tillbaka

Det gick några år men dagarna efter studenten 2016 var det som att alla tankemönster hon hade som sjuk kom tillbaka, minns Rebecka. 
– Jag började tänja på gränsen jag satt upp för max antal träningspass per vecka, portionerna blev mindre och jag började värdesätta hur jag såg ut mer än hur jag mådde. 
När allt var som värst skulle hon och en nära vän åka iväg över en helg och vännen visste inte något om hur den senaste tiden varit. 
– På båten ut sade hon att hon trodde Gud skulle hela mig från alla ätstörningstankar den helgen. Jag skrattade henne rakt upp i ansiktet - det var så otänkbart för mig!
 – Jag tror ändå det. Gud har till och med bekräftat det för mig under veckan, sa hon. 

Helad och fri från allt

– Den kvällen lät jag henne be för mig och Guds närvaro kändes så stark. Vi satt vid köksbordet, bad, grät och lyssnade på vad Gud sa. Nästa morgon kunde jag inte hitta några destruktiva tankar hur mycket jag än letade. Gud hade tagit dem allihop. Den kvällen blev jag fullständigt helad och fri.
Gud läkte minnen och sår som Rebecka haft ända sedan hon var liten, trots att hon haft en jättebra uppväxt, säger hon. 
– Han kom och bytte ut lögner mot sanningar, talade om vad han tyckte om mig och att det jag tänkt inte var sant. Det var en sådan frihet att jag knappt kunde fatta det! Jag hade fått fantastisk hjälp innan, men bara Jesus kunde göra mig fri. Och det gjorde han
Tiden efter innebar först att inse att hon var fri och lära sig hur man levde då. Att kunna äta vad som helst utan tankar eller ångest och må bra före, efter och under tiden. 
– Bara det var så stort. Många hade sagt att jag behövde ”lära mig att leva med detta”, men Jesus hade gjort mig helt fri. Jag var nog lite i chock. Idag mår jag jättebra. 

Älskad precis som hon är

Rebecka hade längtat efter att få lära känna Jesus, höra hans röst och möta honom. 
– Tidigare upplevde jag att jag inte fick lika mycket som jag längtade efter. Men bara de två senaste åren har Gud vänt upp och ner på mycket i mitt liv på ett underbart sätt. 
Hon har fått lära känna hans röst, lever med honom mycket vardagligare och längtar ännu mer än någonsin efter att få se mer av vem han är. 
– Det är det jag lever för. Det är en sådan nyckel att lära sig känna igen vad som är Guds röst och vad som är andra röster och lögner. Att kunna avslöja lögner och bara lyssna på Guds sanningar och det han talar över mitt liv.
Gud har även lärt henne att hon inte är det hon presterar, utan att hon bara är hans älskade dotter. 
– Och en älskad dotter är älskad bara för att hon finns till. Det finns inga tankar, beteenden eller lögner du kommer behöva ”lära dig att leva med”. Jesus kan göra dig fri. Det kanske låter lite radikalt eller ”för bra för att vara sant”, men jag tror faktiskt det är helt sant. 
– När du förstår i hjärtat att du är Guds älskade barn kommer allt annat, förutom det han säger om dig, inte spela någon roll. Han har skapat oss precis som han ville, säger Rebecka Nelson.
A​NGELICA VICTORIN