Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Julnummer av Inblick i Trons Värld!


Julsäsongen för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning? Julnumret innehåller ​​sju ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar jul och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 

ITV jul 2019_Framsida hemsida

Jul 2019

Nu finns julnumret av Inblick i Trons Värld ​tillgängligt. Tidningen är ett utmärkt hjälpmedel i evangelisationen för församlingar och enskilda kristna som vill nå ut med de goda nyheterna om Jesus Kristus.

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Maria som förlät sin förgripare, Josef som var pokerproffs och Kiaan Malek som blev frälst i en fyllecell är bara tre exempel.

16 sidor, vikt 60 gram      


ITV sommar 2019_framsida_hemsida

Sommar 2019

Nu finns sommarnumret av Inblick i Trons Värld ​tillgängligt. Tidningen är ett utmärkt hjälpmedel i evangelisationen för församlingar och enskilda kristna som vill nå ut med de goda nyheterna om Jesus Kristus.

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Linda som var arg på Gud och Kjell som hittade en inre styrka är bara två exempel.

16 sidor, vikt 60 gram            

ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram      
20 feb, 2020
13 feb, 2020
06 feb, 2020

Rigas befolkning positiva till EU-samarbetet

Robin Olsson | 23 maj , 2019
Lettland blev medlemmar i EU 2004 och sedan dess har mycket i landet utvecklats till det bättre och många yngre flyttat och fått det bättre i Norden eller England. – Alternativet till EU är Putins Ryssland och det är inget alternativ, säger turistguiden Ira, till Inblick.
Rigas_befolkning_positiva_till_EU-samarbetet
EU-valet står inför dörren och för någon vecka sedan besökte Inblick Lettland. Befolkningen i Baltikum ser positivt på Europeiska Unionen (EU) och många kommer att rösta på söndag. 
– Valet för Lettland är mellan Putins Ryssland och det fria Europa, berättar Ira på flytande svenska medan hon passerar svenska porten som fått sitt namn sedan den svenska tiden då Lettland tillhörde den östra rikshalvan. 
– Gustav II Adolf kom hit 1621 och vi var under Sverige fram till 1710, det har i lettisk historia betecknats som “den lyckliga tiden”. 
– Vi har dock aldrig haft det bättre sedan vi blev medlemmar i Europiska unionen (EU) och Nato. Nu är vi fria och vi kan leva våra liv som vi vill och säga vad vi vill. Det var inte möjligt tidigare, risken var då att hamna i Sibirien som min svärfar gjorde, berättar hon.

Fattigdom och förföljelse

Lettland blev svårt drabbat under Andra världskriget då hårda strider stod mellan tyska och ryska trupper. Landet blev ockuperat. Redan 1918 utropades Lettland som fri nation men efter Andra världskriget blev Lettland en del av Sovjetunionen och dess kommunistiska diktatur. 
– Fattigdomen och förföljelsen var stor under kommuniståren, berättar Ira. 
Nu är allt förändrat, ungdomarna flyttar utomlands på löpande band.
Lettland har därför en minskande befolkning. På tio år har den sjunkit med nästan en miljon, men det till trots är det städat och fint i alla parker, många gamla byggnader har restaurerats samtidigt som nya har tillkommit. 
Tornet i Sankt Peterskyrkan från 1746, som mäter hela 72 meter, var fram till Andra världskriget den högsta träbyggnaden i Europa. Från tornet går det att se ut över den gamla Hansa-staden som i perioder styrts av tyskar, svenskar och ryssar fram tills man blev slutligt fria 1991.
I en av parkerna finns en bro där det går att se ut över staden. Ira berättar att de 1989, stod “hand i hand genom hela Baltikum”. 
– Vi bildade mänsklig kedja genom hela Baltikum för att demonstrera för friheten. Friheten kom 1991 även om Gorbatjov skickade sina stridsvagnar och det avlossades skott så blev vi fria till slut.

Positiva till EU

Baltikum är positiva till EU. 
– Vi är för allt som kan skydda oss mot Ryssland, berättar Ira. 
2004 blev Lettland medlem i EU. Landet är även med i valutaunionen Euron och försvarsalliansen Nato. Medellönen är dock låg och ligger på ett spann mellan 4000 till 9000 kronor i månaden, emedan priserna är lika höga som i Sverige  men det tar letterna med ro, enligt Ira, för alternativet är inte bättre.
– Alternativet till EU är Putins Ryssland och det är inget alternativ. Många lettiska medborgare har dock flyttat till England, Irland och Norden för att jobba där lönerna är mycket högre. 
Ira som är guide berättar att turismen är en viktig inkomstkälla för landet där den svarta marknaden står för 30 procent av den totala BNP:n i landet som har 1.9 miljoner invånare. Få barn föds och många flyttar, detta till trots tar landet inte tar emot några flyktingar. 
– Vi tar inte emot invandrare här, då vi behöver jobben själva, säger Ira. 
På söndag tänker hon gå och rösta för ett starkt Europa som står upp för demokrati och frihet. 
Enda orosmolnet för många letter som man möter i Riga är ett eventuellt förestående Brexit då 100 000 letter bor i Storbritannien. 
ROBIN OLSSON