Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Julnummer av Inblick i Trons Värld!


Julsäsongen för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning? Julnumret innehåller ​​sju ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar jul och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 

ITV jul 2019_Framsida hemsida

Jul 2019

Nu finns julnumret av Inblick i Trons Värld ​tillgängligt. Tidningen är ett utmärkt hjälpmedel i evangelisationen för församlingar och enskilda kristna som vill nå ut med de goda nyheterna om Jesus Kristus.

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Maria som förlät sin förgripare, Josef som var pokerproffs och Kiaan Malek som blev frälst i en fyllecell är bara tre exempel.

16 sidor, vikt 60 gram      


ITV sommar 2019_framsida_hemsida

Sommar 2019

Nu finns sommarnumret av Inblick i Trons Värld ​tillgängligt. Tidningen är ett utmärkt hjälpmedel i evangelisationen för församlingar och enskilda kristna som vill nå ut med de goda nyheterna om Jesus Kristus.

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Linda som var arg på Gud och Kjell som hittade en inre styrka är bara två exempel.

16 sidor, vikt 60 gram            

ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram      
20 feb, 2020
13 feb, 2020
06 feb, 2020

Livet förändrades när kappseglaren Lennart var 60 år

Monika Ekström | 31 maj , 2019
Från unga år var Lennart Janson en sökare, men det skulle dröja tills han var 60 år innan han hittade det som gav glädje och frid. – Jag letade efter Jesus, men visste inte om det. Jag var inne i new age, men där hittade jag inte honom, berättar Lennart Janson för Inblick.
Livet_forandrades_nar_kappseglaren_Lennart_var_60_ar
Efter gymnasiet utbildade sig Lennart Janson till idrottslärare vid Gymnastik- och idrottshögskolan i Örebro. Som idrottslärare fick han gå på yoga- och meditationskurser. Han läste böcker om new age och höll på med olika saker inom det ockulta.
Samtidigt var livet inriktad på kappsegling där han nådde väldig framgång. Tron och kyrkan ägnade han ingen tanke.
– Kyrkan och församlingen var en icke-fråga för mig. Mina föräldrar kom från familjer där det inte fanns någon tro. Det fanns ändå en längtan, berättar Lennart som tror att längtan efter något mer och ett rikare liv finns inom varje människa.
– Jag förstår nu i efterhand att jag sökte hela livet. Jag ser att Gud varit med mig även om jag inte velat kännas vid honom. Nu vid 75 års ålder sitter jag med facit i hand.

Träffade en kompis

Precis innan Lennart skulle fylla 60 år träffade han en gammal kompis från gymnasiet. De hade inte setts på 40 år.
– 40 år tidigare när vi tog studenten var min kompis väldigt stirrig och skulle hoppa in i allting. När jag nu träffade honom såg jag ett lugn och en samlad, vänlig blick.
Lennart frågade var han fått sitt lugn ifrån. Svaret var att han och hans fru hade börjat gå en Alpha-kurs.
– Vad är det för skräp? frågade jag. Han berättade vad det var och jag blev nyfiken och ställde fler frågor. 
Sedan ordnade kamraten så att Lennart fick komma till Alpha-kursen, eftersom han själv inte kunde svara på alla frågor.
– Jag jobbar mycket med kroppen och var alltid hungrig. Kursen började med soppa och det var inte svårt att gå dit av den anledningen.
– Jag fick ställa mina barnsliga frågor och fick väldigt bra svar. Jag visste inget om den helige Ande. Det pratade man inte om när jag konfirmerades för 60 år sedan.

Var en tuff man

Lennart som vanligtvis är en tuff man kände sig väldigt osäker när han skulle gå på sin första gudstjänst i Missionskyrkan i Fiskebäck.
– Om du ska ha framgång i kappsegling så måste du vara tuff, men i kyrkan var jag inte tuff.
Bara tio meter in i kyrkan fick Lennart en upplevelse med Gud.
– Det var som jag fick en varm filt om mig och som om någon bara kramade om mig. Tårarna började flöda, jag som var macho till tusen.
– På mitt barnsliga sätt tror jag att det var Jesus som ville klä av mig den här masken. Jag skämdes och ville springa därifrån. Jag letade efter en dörr att springa ut igenom, minns Lennart.
Men en av ledarna från Alpha som sett vad som hänt kom fram till honom och sa: "Nu Lennart har du kommit hem". Lennart satte sig ner i bänkraden och knäppte sina händer. Han upplevde att Jesus stod framför honom och pekade på honom och sa: "Jag är den levande Guden och jag vill att du följer mig."
– Då gav jag upp. I min bön sa jag: "Nu lägger jag mitt liv i dina händer och från och med nu får din vilja ske i mitt liv."
– Tidigare svor jag nästan i varje mening, men i samma sekund som jag sa ja till Jesus försvann alla mina svordomar.

Ett lyckorus

När han körde hem från Fiskebäck var han i ett lyckorus. 
– Jag kände att bilen svävade och att den aldrig var i backen. Sedan den dagen är mitt liv totalt förvandlat.
En kväll berättade han för deltagarna på seglarskolan, som han var ledare för, om frälsningen. Det var ett tjugotal kvinnor och män, mest yngre.
– De var vana vid att jag levde rövare och skrek på kappseglingsbanan. Det blev en väldig omställning för dem.
Efter gudsmötet väcktes en nöd att hjälpa människor som råkat illa ut. 2010 startade han och några grabbar därför "Jesus for life" som är en hjälporganisation för fattiga i Baltikum. Lennart poängterar att det är Gud som förser dem.
Julen 2013 skulle de åka till Estland, men sju veckor innan hade de bara 200 kronor på kontot.
– Ändå fick 700 barn varsin julklapp och 315 familjer en bananlåda full med livsmedel. Då förstår du att det inte var våran förtjänst.
Innan resan var det oklart hur de och hjälpsändningen skulle fraktas till Estland, men de blev av en tillfällighet erbjudna att få åka gratis med "Halleluja-bussen" som ägdes och kördes av en man inom Full gospel businessmen. De beräknade att frakten på Silja Line skulle gå på 22000 kronor, men när fakturan kom var den bara på 2200.
– Vi ville gå rättfärdigt tillväga och ringde bokningen och undrade om något blivit fel. Men de svarade: "Vi har sett och förstått vad ni gör i Estland och vill stödja er denna gång."
– Så är det med vår Herre när man lyder. Då öppnar han alla dörrar.

"Herren är med"

I Estland hyrde de en ny, stor idrottshall där de skulle dela ut maten och beräknade kostnaden för lokalen till 10 000 kronor. Men när räkningen kom var den på 1000 kronor.
– Hon som skötte faktureringen var med i församlingen. Det är helt fantastiskt att Herren är med hela vägen. Han vill hjälpa oss praktiskt.
Lennart räknar upp fler exempel och konstaterar att han skulle kunna skriva en bok om alla mirakler de varit med om.
Lennart bor med sin fru i Lerkil på landsbygden och är med i Svenska kyrkan i Vallda strax väster om Kungsbacka och har tro för väckelse i Vallda.
– Det är bönen som kan förända en församling. Det är bön som förändrar allt.
Utifrån egen erfarenhet avslutar han med:
– Det är aldrig försent att säga ja till ett liv med Jesus.
​MONIKA EKSTRÖM