Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Julnummer av Inblick i Trons Värld!


Julsäsongen för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning? Julnumret innehåller ​​sju ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar jul och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 

ITV jul 2019_Framsida hemsida

Jul 2019

Nu finns julnumret av Inblick i Trons Värld ​tillgängligt. Tidningen är ett utmärkt hjälpmedel i evangelisationen för församlingar och enskilda kristna som vill nå ut med de goda nyheterna om Jesus Kristus.

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Maria som förlät sin förgripare, Josef som var pokerproffs och Kiaan Malek som blev frälst i en fyllecell är bara tre exempel.

16 sidor, vikt 60 gram      


ITV sommar 2019_framsida_hemsida

Sommar 2019

Nu finns sommarnumret av Inblick i Trons Värld ​tillgängligt. Tidningen är ett utmärkt hjälpmedel i evangelisationen för församlingar och enskilda kristna som vill nå ut med de goda nyheterna om Jesus Kristus.

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Linda som var arg på Gud och Kjell som hittade en inre styrka är bara två exempel.

16 sidor, vikt 60 gram            

ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram      
20 feb, 2020
13 feb, 2020
06 feb, 2020

Åsa Axelsson sparade pengar på att sluta jobba

Monika Ekström | 07 jun , 2019
Åsa Axelsson blev sjukskriven för utmattning och insåg att familjen gick ekonomiskt plus efter att hon slutat arbeta. Nu kunde hon lägga tiden på att lappa och laga kläder till de fyra barnen, odla sina egna grönsaker och baka sina egna bullar. Dessutom fick hon ett liv som hon trivdes med.
Asa_Axelsson_sparade_pengar_pa_att_sluta_jobba
Utifrån de erfarenheterna skrev hon boken "Jag lämnar ekorrhjulet - ett liv utan lönearbete."
– Jag ville inspirera människor att göra andra livsval. Det är så många som mår dåligt nu för tiden med det här snabba livstempot, berättar Åsa för Inblick.
Att få en utmattningsdepression var förskräckligt, berättar Åsa som är lärare i tyska och engelska på gymnasiet i Umeå.
– Man ska vara en duktig människa, man ska klara av att lägga livspusslet. Termen livspussel kom för cirka 15 år sedan. Helt plötsligt ska bitarna gå att lägga, bara man är tillräckligt bra på att pussla, fortsätter Åsa.
– Jag kände mig dålig och misslyckad.
Under året som Åsa var sjukskriven började hon göra uträkningar på vad hon skulle kunna tjäna in pengar på. Det var allt från att låta barnen ärva kläder från varandra till färre besök hos frissan.
– Jag hade aldrig intresserat mig för hushållsekonomi tidigare. Jag hade noll koll. Min man betalade räkningar. Gud vad tråkigt att räkna kronor och ören. Livet är väl till för till för annat, tänkte jag.
Åsa lärde sig många praktiska saker som att sy och laga trasiga kläder, nya recept, att handla prisvärd mat och att odla.
– Jag lärde mig gamla husmors-kunskaper. Det var en glädje, ungefär som när ett barn lär sig något. De ser glada ut när de tar första steget.
– Sedan lärde jag mig om olika ämnen som klimatet. Jag hade inte orkat sätta mig in i det tidigare.
– När jag levde i ekorrhjulet levde jag i en bubbla. Det sägs att man måste komma ut i arbetslivet annars så blir man isolerad, men jag tycker tvärtom.
– Jag var isolerad i skolan och hade inte minsta ork att sätta mig in i något annat än betygskriterier.

Kom ut ur bubblan

Att komma ut ur bubblan var som att bli levande igen enligt Åsa. Livet fick färg från att ha varit i svartvitt. Hon tycker nästan att det är respektlöst mot livet att gå och vara trött och sur dag efter dag och inte göra något åt det om man kan.
– Alla kan inte sluta jobba. Är du ensamstående vårdbiträde med barn så fungerar det inte. Det har jag full respekt för, men om det finns möjlighet att ändra på något, så varför stressa ihjäl sig? 
I kapitlet "Snålpåsen" filosoferar hon över billig mat och hur hon lyckades få ihop en middagsportion på tio kronor.
– Jag fick en kick efter varje gång jag räknade ut hur mycket pengar jag kunde spara. Vad jag kunde få istället för de pengarna, vad jag kunde få för livskvalitet i utbyte.
Åsa berättar att trenden down-shifting växer över hela världen: människor slutar förvärvsarbeta och väljer en enklare livsstil.
– Det handlar inte om att ligga hemma på sofflocket, utan att få utlopp för sin kreativitet.
Åsa poängterar att inte alla kan tjäna på upplägget.
– Om man har ett jobb där lönen är så pass låg som min på cirka 28 000 kronor i månaden och har en stor familj på sex personer så kan det löna sig att avstå lönen och istället lägga tiden på att handla barnens kläder på second hand och baka sitt eget bröd.
– Är du istället en specialistläkare med 78 000 kronor i lön med ett barn, då skulle du gå back om du satt hemma och lagade byxor till ditt barn. Men i vår familj har det gått jämt upp.

Bara fördelar

Åsa ser bara fördelar med sitt val och familjen tyckte det var roligt att få en mamma som inte bara satt hemma och rättade skrivningar och var "sur som ättika".
– Barnen fick en mamma som var närvarande och entusiastisk, en mamma som var hemma.
Det hade varit mest lönsamt för Åsa att vara hemma när barnen var mindre och hon ångrar att hon inte slutade arbeta tidigare.
– Det är en åsikt som är helt oacceptabel att uttrycka i Sverige där kvinnan ska ha ”rätt till” heltidsarbete och vi ska se till hennes frihet framför allt. Men borde inte varje kvinnas - och varje människas – största rättighet vara: att må bra? Jag känner mig fullständigt fri och självförverkligad även om jag är hemma i några år.
– Om vi hade haft ett lugnt tempo när barnen var små hade det besparat oss stress, gräl och sjukdomar. Men jag vill inte älta det, utan göra det som är bra för oss från och med nu.
Bland annat sparade Åsa pengar på att säga upp sin dotters fritidsplats. Hon tror att barn har det bäst hemma när de är små.
– Föräldrarna behöver inte vara utbildade. Det räcker med en alldeles vanlig mamma eller pappa.
En förskollärare uttryckte för Åsa att barn under två år inte har på dagis att göra för pedagogerna kan inte garantera barnens trygghet på grund av bristande resurser.
– Barnen kan ha det jättebra hemma hos mormor eller en dagmamma. Det är opersonligt på dagis med så många i personalen. Anknytningen kan bli störd hos små barn.
– När barn i årskurs två får välja om de ska gå på fritids eller gå hem väljer många hellre att gå hem och vara ensamma. De är ganska trötta efter skoldagen. I min bok funderar jag över hur vi vuxna skulle må om vi inte fick gå hem efter skoldagen utan skulle behöva sitta kvar i personalrummet med 30 kollegor och ”pyssla” några timmar medan mörkret föll utanför. Många barn har längre arbetsdagar än vi vuxna.

Inget stöd

Åsa säger att barn blir sociala varelser genom att umgås med mogna, vuxna människor.
– Det finns inget som stöder att barn behöver vara i en barngrupp. Barn under tre år frodas med en människa: mamma, pappa och ett syskon kanske. 
– Det är inget som säger att barn blir mer lyckade om de går på dagis.
När Åsa växte upp var de flesta barn hemma till de var sex år och började sedan i lekskola och var där tre timmar. Man ansåg att det var alldeles lagom träning inför skolstarten. 
– Och har vi blivit sociala missfoster kanske? Det är absurt! Åsa skrattar till. 
Åsa menar att det måste finnas utrymme till att föda och fostra barn och att det är ett bidrag till samhället.
– Vi har fått ett omänskligt samhälle där varje individ ska prestera på topp hela tiden. Det föds nya liv, anhöriga går bort och vi hamnar ibland i ohälsa. 
– Sorg måste ta tid och att bli mamma ska få ta tid.
– Jag har en massa år då jag kommer att jobba. Att föda och fostra barn måste få ta utrymme i vår värld.
Åsa refererar till en undersökning bland unga kvinnor födda på 90-talet där hälften svarade att de gärna skulle vara hemmafruar om det fanns ekonomisk möjlighet. Den här generationen har växt upp på förskolan och sett sina föräldrar stressa och sen konsumera. 

Ämne som berör

Några av sina nya intressen har Åsa överfört till sina barn.
 – Barn gör inte som vi säger utan de gör som vi gör. 
– Ett av mina fyra barn har blivit intresserad av odling och har sitt eget trädgårdsland. 
Hennes 16-åriga dotter har slutat att handla nya kläder, utan hittar dem endast på Second hand. 
– Sonen som nyligen flyttat hemifrån handlar bra och billig mat i studentkorridoren och förundras över att en del har noll koll på sin ekonomi och lever på skräpmat. 
Idag är Åsa tjänstledig från läraryrket och reser runt och berättar om sin bok. Boken har fått mer uppmärksamhet än hon förväntade sig.
– Det är ett tecken på att ämnet berör och ligger i tiden.
Hon känner sig tillfreds och nöjd med livet.
– Jag har en perfekt balans i mitt liv. På förmiddagarna ägnar jag mig åt intellektuellt arbete och på eftermiddagarna jobbar jag utomhus och håller på med min odling. Man blir så glad av att röra på kroppen. Det är bättre än antidepressiv medicin.
Familjen har mer lugn tid och barnen går inte på lika många aktiviteter.
– De sjunker in i kreativa sysslar och jag uppfattar dem som väldigt harmoniska. Varje dag är precis lika bra numera. Jag har slutat våndas inför måndagarna och längta till fredag. 
Åsa hoppas att de ska kunna behålla livsstilen ett tag fram över, men planerar inte så långt in i framtiden.
– Man kan ta ett år i taget.
Hon saknar ingenting från sitt förvärvsarbetade liv.
– Det var roligt att undervisa och jag har trivts med mitt yrke. Men de senaste åren blev det för mycket. Det kostade mer än det smakade
​MONIKA EKSTRÖM