Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Julnummer av Inblick i Trons Värld!


Julsäsongen för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning? Julnumret innehåller ​​sju ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar jul och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 

ITV jul 2019_Framsida hemsida

Jul 2019

Nu finns julnumret av Inblick i Trons Värld ​tillgängligt. Tidningen är ett utmärkt hjälpmedel i evangelisationen för församlingar och enskilda kristna som vill nå ut med de goda nyheterna om Jesus Kristus.

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Maria som förlät sin förgripare, Josef som var pokerproffs och Kiaan Malek som blev frälst i en fyllecell är bara tre exempel.

16 sidor, vikt 60 gram      


ITV sommar 2019_framsida_hemsida

Sommar 2019

Nu finns sommarnumret av Inblick i Trons Värld ​tillgängligt. Tidningen är ett utmärkt hjälpmedel i evangelisationen för församlingar och enskilda kristna som vill nå ut med de goda nyheterna om Jesus Kristus.

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Linda som var arg på Gud och Kjell som hittade en inre styrka är bara två exempel.

16 sidor, vikt 60 gram            

ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram      
20 feb, 2020
13 feb, 2020
06 feb, 2020

– Det har varit hårda tongångar

Robin Olsson | 07 jun , 2019
Det har uppstått en klyfta mellan Centerpartiet och Kristdemokraterna. Efter den hårda och stundom smutsiga EU-valrörelsen, väljer Centern att fördjupa samarbetet med regeringen genom att rädda statsrådet Annika Strandhäll från en misstroendeförklaring. – Det finns en borgerlig värdegemenskap vad gäller ekonomisk politik som väger tyngre än allt annat, säger Per Gudmundson till Inblick.
Det_har_varit_harda_tongangar
Hur ser du på Kristdemokraternas resultat i EU-valet?

– Vi gör vårt bästa val någonsin i ett EU-val, vi lyckas med vår målsättning att ta två mandat, samtidigt som den svenska EPP-gruppen, där även Moderaterna ingår, ökade fyra till sex ledamöter, säger Kristdemokraternas presschef Per Gudmundson till Inblick.
– Vår Trump-inspirerade kampanj gjorde att alla partier pratade om vår politik från höger till vänster. Med det sagt så fanns det inhemska opinionsmätningar som tydde på ett resultat på mellan 10-12 procent, vilket många i partiet hoppats på och våra kritiker fruktade, vilket ledde till att vi attackerades hårt.

Adaktusson i fokus

Det blev en hård och stundom smutsig EU-valrörelse där Centerpartiets Fredrick Federley och Socialdemokraternas Helén Fritzon gick till frontalangrepp på Lars Adaktusson efter Dagens Nyheters avslöjande om hans röstningsmönster i abortfrågan.
Till Expressen säger Adaktusson:
– Jag är mån om att få ge en annan bild av mig än den som har getts de senaste veckorna. Jag har framställts som en mörkerman och allt möjligt, inleder han.
– Den senaste veckan har det påståtts att jag har röstat mot kvinnors rätt till abort vid ett antal tillfällen. Det har jag inte gjort. Jag har röstat mot att EU-parlamentet har något med abortfrågan att göra.
Även Sara Skyttedal hamnade i skottgluggen i ett antal debatter och attackerades hårt.

Hur ser du på mediestormen kring Lars Adaktusson?
– Det var i huvudsak två nyheter i valrörelsen som skadade oss, det ena var DN:s rapportering om Lars Adaktussons röstande i abortfrågan där man framställde honom och Kristdemokraterna som motståndare till den svenska abortlagstiftningen, när hans intention varit att denna lagstiftning ska ligga på nationell och inte EU-nivå, för att på så vis förhindra att ge Polen och Malta inflytande över vår abortlag.
Det andra som Gudmundson lyfter fram är att media rapporterade om Kristdemokraternas stöd till regeringens proposition angående anhöriginvandring.
– På den andra sidan tappade vi röster då det framkom att vi i ett svar på regeringens proposition öppnar för anhöriginvandring. Detta ställningstagande är en kompromiss i partiet, jag personligen tycker det kunde vara stramare men i ett parti får man ge och ta och då kom vi fram till detta, då vi i grunden tycker att familjer hör ihop.
Enligt Gudmundson kan detta ha lett till att väljare valde andra partier som Centern och Moderaterna för vilka dessa frågor är viktiga.
– Jag tror kanske att många valde Moderaterna med anledning av anhöriginvandringsfrågan, då man uppfattat Kristdemokraterna som mer restriktiva än vad vi kanske i verkligheten är.

(S)amarbetet (c)ementeras

Det har stormat kring statsrådet Annika Strandhäll med anledning av hennes hantering av Försäkringskassan. Hon kommer troligen att prickas av Konstitutionsutskottet, men kan fortsätta på sin post efter att Moderaternas misstroendeförklaring röstats ned sedan Centern valde att lägga ner sina röster. Deras gruppledare Anders W Jonsson hänvisar till sitt uttalande i TT:
– En misstroendeförklaring är det absolut skarpaste verktyget vi har i riksdagen och därför måste man använda det med stor försiktighet.
Vidare förklarar han att regeringen har rätt att flytta på en myndighetschef och att det är upp till regeringen att avgöra vilka de har förtroende för, men att Centern tycker Ann-Marie Begler var en bra generaldirektör.
Det var i mitten av maj som Ulf Kristersson och Moderaterna väckte en misstroendeförklaring mot statsrådet Strandhäll för att hon den 27 april förra året skulle ha avskedat generaldirektören för Försäkringskassan, Ann-Marie Begler på felaktiga och politiskt motiverade grunder.
Konstitutionsutskottets granskning är nu klar och det mesta tyder på att de kommer att pricka statsrådet för hennes agerande. För att en misstroendeförklaring ska riktas mot ett statsråd eller mot statsministern så måste mer än hälften av riksdagens ledamöter, det vill säga minst 175 ledamöter, ställa sig bakom misstroendeförklaringen. Moderaterna, Kristdemokraterna, Liberalerna och Sverigedemokraterna stödde misstroendeförklaringen men kom då endast upp i 172 av de 175 nödvändiga rösterna.

Hur ser ett framtida “Allianssamarbete” ut efter en hård valrörelse och misstroendeförklaringen mot Annika Strandhäll?
– Det har varit hårda tongångar mellan Kristdemokraterna och Centern i kampen om rösterna.
– Det finns dock en borgerlig värdegemenskap vad gäller ekonomisk politik som väger tyngre än allt annat och det kommer alltid göra det möjligt för borgerliga partier att samarbeta i riksdagen, men Alliansen som vi en gång såg den är död. Den var en produkt av sin tid, avslutar Per Gudmundsson.
R​OBIN OLSSON