Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Julnummer av Inblick i Trons Värld!


Julsäsongen för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning? Julnumret innehåller ​​sju ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar jul och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 

ITV jul 2019_Framsida hemsida

Jul 2019

Nu finns julnumret av Inblick i Trons Värld ​tillgängligt. Tidningen är ett utmärkt hjälpmedel i evangelisationen för församlingar och enskilda kristna som vill nå ut med de goda nyheterna om Jesus Kristus.

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Maria som förlät sin förgripare, Josef som var pokerproffs och Kiaan Malek som blev frälst i en fyllecell är bara tre exempel.

16 sidor, vikt 60 gram      


ITV sommar 2019_framsida_hemsida

Sommar 2019

Nu finns sommarnumret av Inblick i Trons Värld ​tillgängligt. Tidningen är ett utmärkt hjälpmedel i evangelisationen för församlingar och enskilda kristna som vill nå ut med de goda nyheterna om Jesus Kristus.

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Linda som var arg på Gud och Kjell som hittade en inre styrka är bara två exempel.

16 sidor, vikt 60 gram            

ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram      
20 feb, 2020
13 feb, 2020
06 feb, 2020

Christinas depressioner försvann efter förbön

Eva Ruderstam | 13 jun , 2019
Christina Hörnebrant har kämpat med depressioner hela livet. Sommaren 2014 bestämde hon sig för att satsa fullt ut på Jesus och sedan dess har hon haft en ny glädje på insidan. Men depressionerna fortsatte – fram till den 14 juli 2017, då hon äntligen blev fri. – Jag har kunnat sluta helt med antidepressiv medicin och har inte haft en enda ångestattack. Det som psykiatrin inte klarade, det gjorde Jesus.
Christinas_depressioner_forsvann_ef_er_forbon
Som sjuåring fick Christina Hörnebrant vara med om en fruktansvärd upplevelse. Hennes mamma, som dragits med depressioner, tog sitt liv och det var Christina som hittade henne.
– Det är det värsta jag någonsin varit med om och den händelsen har påverkat mitt liv. Alltsedan dess har jag plågats av återkommande depressioner och hela min uppväxt var ganska mörk, speciellt i tonåren var livet väldigt jobbigt, berättar Christina.
Hon kom till psykiatrin redan som barn, och besöken där har fortsatt genom åren. 
– Jag har provat allt som finns. I 20-årsåldern var det riktigt illa. Jag gick i samtalsterapi under fyra års tid. Det hjälpte lite, men sedan blev det lika illa igen.
Christina har alltid varit emot antidepressiv medicin och inte velat ta det. Men till sist gick det inte längre att stå emot. Det hände en del tuffa saker i livet, bland annat dog Christinas pojkvän 2005. Till sist blev det ofrånkomligt och 2010 tvingades hon börja medicinera med antidepressiv medicin.
 

Behandlades med elchocker

– 2011 mådde jag så dåligt att jag började bli rädd för mig själv. Jag ville bara göra slut på mig själv. Jag tog kontakt med psykakuten som satte in behandling med elchocker. Det gjorde att jag förlorade minnet och att en del kognitiva förmågor försvann. Bland annat fick jag problem när jag lagade mat. Jag brände maten för jag kom inte ihåg att jag satt på den. Jag hittade inte heller i för mig kända miljöer.
– Tack och lov har minnet kommit tillbaka så småningom, men det var väldigt tufft under lång tid.
 Under sju års tid åt Christina antidepressiv medicin. Läkarna sade att hon måste ta den livet ut. Depressionen bedömdes som svår och ett liv utan antidepressiva medel ansågs inte realistiskt. Ändå drömde hon om att en dag bli kvitt medicinerna.
– Någon gång försökte jag på egen hand att trappa ner lite på medicinen eftersom jag hade en ganska hög dos. Men det slutade med att jag blev jättesjuk, fick hemska panikångestattacker och fick åka iväg i ambulans mitt i natten.
 

Sökte i nyandlighet

Christina har alltid haft en tro och varit intresserad av det andliga. Hon växte upp med Svenska kyrkan, men sökte vidare på andra håll. Under tonåren kom hon till frikyrkan, men var inte tillräckligt mogen för att förstå vad det handlade om. Genom åren har hon varit med i olika kristna sammanhang, men inte fått ut så mycket av det eftersom hon haft svårt att hitta en kyrka där man lever som man lär.
– Istället sökte jag vidare i nyandlighet. När min pojkvän dog gick jag till medium. Jag fick exakta budskap som stämde, så jag trodde att det var det här som var sanningen.
– Jag undrade att man kunde vara kristen och ändå hålla på med nyandlighet. En gång frågade jag till och med en präst. Han svarade att om jag var nyfiken på det kunde jag prova det. Många andra sa till mig att det går bra att kombinera, men det var ändå något i mig som sa att det var fel.
En kristen vän avrådde henne från att hålla på med nyandlighet, men hon brydde sig inte om hans varningar.
 

”Visste att jag hittat rätt”

Sommaren 2014 fick Christina en tidning, Inblick i trons värld. Där fanns en artikel om en kvinna som var medium och djupt involverad i new age, men som blev kristen och förstod hur fel det var och sedan helt lämnade new age.
– Jag kände igen mig själv, och jag förstod att det inte är okej att blanda kristen tro och new age – det hör inte ihop. Jag hittade det svar som jag sökt i många år och jag bestämde mig där och då för att jag skulle gå helt in för Jesus. Jag blev frälst, hemma hos mig själv.
– Det var som att Jesus talade till mig personligen, och sa att detta är den rätta vägen, att jag inte kan blanda honom med något annat.
– Jag hade sökt så mycket, i så många år. Nu fanns det inga tvivel längre. Jag visste jag att jag hade hittat rätt.
Christina hade anmält sig till kurser i meditation, men samma dag avbokade hon alla new age–aktiviteter. Hon började titta på Kanal 10 och efter en tid kom hon till New Life Church i Hässleholm.
– Där träffade jag kristna syskon och det kändes som att komma hem. Jag var med i en hemgrupp, fick svar på mina frågor och växte mycket i min tro. Snart lät jag även döpa mig.
Våren 2017 var Christina med och startade upp en ny församling i Hässleholm, House of Prayer Church.
 

Längtade efter helande

Ända sedan Christina tog Jesus på allvar har hon haft en längtan efter att Jesus skulle göra henne frisk från depressionerna. Många gånger har hon fått förbön, utan att hon sett något resultat.
– När jag fick höra om andra som blev helade ville jag också bli frisk. Det har varit mitt mål. 
– En fredag i somras fick jag förbön, men när kvällen var slut kände jag att det inte riktigt var klart. Det kändes som att det fanns något i mig som behövde komma ut.
Nästa fredag, den 14 juli 2017, var det en ny bönesamling.
– Jag hade mått jättedåligt hela dagen och var tveksam till att åka. Jag behövde förbönen, men det var en kamp inom mig. När jag gick ut med hundarna såg jag en konstig molnformation. Den såg ut som en stridsängel. Jag såg det som ett tecken på att något skulle hända och bestämde mig för att åka till mötet.
 

Något kom ut ur munnen

När mötet började satte Christina sig gråtande hos en vän och började skrika. 
– Jag kunde inte stoppa det. Det var som att det inte var jag som skrek. Jag kunde inte hålla tyst. Församlingen började be för mig. Det började sticka i fingrarna och jag tappade känseln i händerna. Jag mådde illa och det kändes som att jag behövde spy.
Den kvällen leddes bönen av en afrikansk kvinna som tidigare varit med om att driva ut onda andar.
– Hon kom fram till mig där jag låg på golvet. Hon började be och tryckte på en punkt mitt på magen. Plötsligt kom det ut något ur min mun. Det var som ett vitt skum. Samtidigt kände jag hur jag blev lugnare på insidan och snart kunde jag gå och sätta mig. Men jag hade många frågor. Vad hade egentligen hänt? Var jag befriad nu? 
 

Ångestattackerna försvann

Christina insåg att Jesus måste ha befriat henne från depression. 
– Jag ville inte längre äta antidepressiv medicin. Samtidigt visste jag att det var farligt att sluta tvärt och att jag blivit sjuk de gånger då jag försökt trappa ner.
– Jag bestämde mig ändå för att halvera dosen under en vecka, och jag fick inga problem alls. Efter ytterligare en vecka tog jag bort medicinen helt. Trots att jag blivit så dålig tidigare kände jag nu ingenting alls. 
– Jag förstod att Jesus på allvar hade befriat mig från depression. Jag var så lycklig. Sedan dess har jag inte haft en enda ångestattack, ingenting.Det som psykiatrin inte klarade, det gjorde Jesus. Varför det hände just då vet jag inte, men jag tror helt enkelt att det var Guds tid just då.
När Christina berättar om det som hänt möts hon av skilda reaktioner.
– Det är mycket hysch–hysch kring andeutdrivning och en del vill inte prata om det eftersom de tycker att det verkar otäckt och inte förstår sig på det. Men jag tyckte inte alls att det var otäckt. Det var bara en befrielse. Jag hade haft en sådan kamp under många år och äntligen fick jag ur mig det som gjorde att jag mådde dåligt. 
– Att jag sedan dess inte har behövt använda någon medicin och inte har haft någon ångest, det är bara helt fantastiskt.
 

Glad och tacksam

Under många år har Christina inte kunnat arbeta ordentligt. Depressionerna i kombination med fibromyalgi har ställt till det för arbetsförmågan. Hon har varit sjukskriven under långa perioder och provat på olika åtgärder, utan att det fungerat.
– Men nu har jag kunnat arbetsträna, och vid årsskiftet fick jag en riktig anställning på 50 procent.
Idag känner Christina Hörnebrant en otrolig glädje och tacksamhet.
– Jag vill berätta för alla vad jag varit med om. Jag är ute på stan och evangeliserar med Pannkakskyrkan och Torgkyrkan. Jag älskar att träffa folk, prata om Jesus och dela ut biblar. Ibland får jag även berätta vad jag varit med om och hur Jesus har förvandlat mitt liv.
EVA RUDERSTAM