Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Julnummer av Inblick i Trons Värld!


Julsäsongen för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning? Julnumret innehåller ​​sju ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar jul och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 

ITV jul 2019_Framsida hemsida

Jul 2019

Nu finns julnumret av Inblick i Trons Värld ​tillgängligt. Tidningen är ett utmärkt hjälpmedel i evangelisationen för församlingar och enskilda kristna som vill nå ut med de goda nyheterna om Jesus Kristus.

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Maria som förlät sin förgripare, Josef som var pokerproffs och Kiaan Malek som blev frälst i en fyllecell är bara tre exempel.

16 sidor, vikt 60 gram      


ITV sommar 2019_framsida_hemsida

Sommar 2019

Nu finns sommarnumret av Inblick i Trons Värld ​tillgängligt. Tidningen är ett utmärkt hjälpmedel i evangelisationen för församlingar och enskilda kristna som vill nå ut med de goda nyheterna om Jesus Kristus.

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Linda som var arg på Gud och Kjell som hittade en inre styrka är bara två exempel.

16 sidor, vikt 60 gram            

ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram      
20 feb, 2020
13 feb, 2020
06 feb, 2020

– Ingen ska behöva bränna ut sig

Monika Ekström | 13 jun , 2019
– Vi håller på att bränna ut de duktigaste människorna som vi har i samhället, sade samtalsterapeuten Karin Wennerlöf under en föreläsning om utmattningssyndrom förra veckan.
Ingen_ska_behova _branna_ut_sig
Karin Wennerlöf har arbetat med samtalsterapi i drygt tio år. I sin yrkesroll möter hon många som lider av psykisk ohälsa och utmattningssyndrom.
– Det är ett viktigt och tufft ämne, men det finns mycket hopp. Vi kan förebygga och göra något åt problemet, säger Karin.
Utmattning är det sista stadiet av stress och beror på en obalans mellan aktivitet och vila.
– Det är när det blir brist på vila och återhämtning som det blir farligt, men utmattningen kommer sällan plötsligt, berättar Karin.
Vanligtvis är det en långvarig period av stress och press som ligger bakom. Stressen kan pågå i flera år innan en utmattning bryter ut.

Alla i samma båt

– När den bryter ut kan det gå lika fort som när man knäpper med fingrarna. Det är ingen som är vaccinerad mot detta. Vi sitter alla i samma båt.
Energilöshet är utmärkande för utmattning. Det är inte vanlig trötthet och sömnlöshet utan brist på energi i kroppen.
– Det är svårt att förstå det om man inte varit med om det.
– Vi tänker på det som psykisk ohälsa, men du kan vara hel i själen och ändå drabbas av utmattning. Det handlar om brist på energi. Du kan må hur bra som helst, men ändå drabbas.
Karin berättar att det finns föreställningar om att det är stresskänsliga personer som drabbas, men menar att det är tvärtom, att det är de som är plikttrogna, ansvarsfulla och lösningsorienterade som är mest utsatta.
– De tycker om att vara spindeln i nätet och fixar, fixar och fixar. Det går en kort tid, men sedan börjar kroppen att säga ifrån.
Kroppen tycker om korta stresspåslag. När vi blir stressade pumpar kroppen ut adrenalin och kortisol. Om vi är stressade hela tiden händer något med hjärnan.
– Hjärnan hinner inte med den puls som finns i samhället idag. Hjärnan är fortfarande som när vi levde på savannen. Då var det korta intensiva stresspåslag, sedan var faran över. Till exempel när vi jagade en björn för att få mat.
– Idag är det som om vi jagade en björn år in och år ut. Samma stresspåslag är påkopplat.

Arg för ingenting

Ett tecken på utmattning är att personen blir labil och arg för ingenting.
– Personen är inte van vid att bli arg, men nu brinner han eller hon av för ingenting och kan skälla ut grannen för att soptunnan står för nära huset.
Andra tecken är hjärtklappning, andfåddhet och tryck över bröstet med påföljande ångest, men det börjar ofta med sömnlöshet.
– Vi kan inte sova när vi är jagade av en björn.
Värk i leder och muskler är också vanligt och feber. Du kan också bli yr och ljud- och ljuskänslig. Och få en extrem hjärntrötthet.
– Personen blir seg och går in i en bubbla och tappar ord och meningar. Du kommer inte ihåg vad du sagt eller gjort. Jag minns en kvinna som glömde namnet på sitt barn när hon skulle ropa på sin dotter. Sådant kan hända när hjärnan badar i stresshormoner.
När en person kört på trots olika symptom bryter utmattningen till slut ut.
– En bil kan vara av senaste årsmodellen, men den går inte en meter om den inte har bensin. Vi måste tanka på.
När symptomen visar sig är det livsnödvändigt att dra i nödbromsen.
– Dra rejält i handbromsen. Det är en order. Du behöver träna på att säga nej istället för ja och ta bort de flesta aktivisterna. Det är viktigt att vi vilar och sover.

Sömnen viktig

Det bästa är att gå och lägga sig runt klockan tio på kvällen under veckans alla dagar.
– Sedan är det viktigt att sänka de inre kraven, så att de blir rimliga. De som drabbas av utmattning är vana vid att arbeta 300 procent. När de går ner till 100 procent tycker de att de inte gör någonting.
Det bästa är att aldrig bränna ut sig, eftersom det tar så lång tid att komma tillbaka.
– Det är inte som en förkylning. Det är viktigt att du får in rätt gränser igen och bygger upp ett livsmönster som håller hela livet.
– Ingen tackar dig för att du bränner ut dig. Det tar väldigt lång tid att bromsa, begränsa och säga stopp när du är uppe i 200 km i timmen. Det är viktigt att du får en ny rytm i din kropp.
Enligt Karin är det lättare att förebygga stress än att behandla en utmattning under arbetsdagen.
– Ingen ska behöva bränna ut sig.

Lugn och ro

Om du är anhörig till en som lider av utmattning kan du vara ett stöd bara genom att lyssna till personen och också hjälpa till genom att bromsa och begränsa.
– Uppmana och säg: "Nu kan du ta det lugnt." Det hjälper mycket och gör det legitimt att vila.
Det är viktigt att ta micropauser på fem minuter en gång i timmen.
– Då tankar du på. Sedan kan du stänga din kontorsdörr och säga jag måste vara avskild och få göra det här i lugn och ro.
Ett annat tips är att dra ner på tiden när du träffar vänner. Om du brukar sitta och umgås i tre timmar med dem kan du istället dra ner det till halva tiden till en och en halv timme.
Monika Ekström
monika@inblick.se