Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Sommarnummer av Inblick i Trons Värld!


Sommaren för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning? Påsknumret innehåller ​​åtta ​goa livsberättelser, samt ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 

ITV_sommar_2020_framsida hemsida

Sommarnummer 2020


Sommaren för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Sommarnumret innehåller ​​åtta ​goa livsberättelser, samt en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

16 sidor, vikt 60 gram


                  

ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


ITV_vår_2020_framsida_hemsida

​Påsk 20​20

Säsongen omkring påsk för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Påsknumret innehåller ​​sex ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar påsk och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud

16 sidor, vikt 60 gram

      
ITV sommar 2019_framsida_hemsida

Sommar 2019

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Linda som var arg på Gud och Kjell som hittade en inre styrka är bara två exempel.

16 sidor, vikt 60 gram


25 jun, 2020
04 jun, 2020
02 jun, 2020

Sverige laddar för nytt VM

Robin Olsson | 13 jun , 2019
VM-festen i Frankrike har börjat och de svenska damerna är laddade för ett nytt mästerskap, dock väljer världens bästa fotbollsspelare, norskan Ada Hegerberg att bojkotta VM på grund av en konflikt med det norska förbundet. – Sverige borde ha goda chanser att gå vidare till åttondelsfinal med tanke på det rutinerade laget man har, säger fotbollstränaren Øyvind Ottersen till Inblick
Sverige_laddar_for_nytt_VM
24 landslag fördelade på sex grupper gör upp om den åtråvärda VM-bucklan i finalen på Parc Olympique i Lyon, den 7 juli. Sverige spelar i grupp F mot Chile, Thailand och USA. De två bästa lagen går vidare till åttondelsfinal samt de fyra bästa treorna. 
– Sverige borde ha goda chanser att gå vidare till åttondelsfinal med tanke på det rutinerade laget man har, hur bra man gjort det i kvalet och det motstånd man ställs mot, säger fotbollstränaren Øyvind Ottersen till Inblick. 
Han poängterar att USA är favoriter i Sveriges grupp:
– USA är alltid bra i de stora mästerskapen och de har vunnit flest VM-titlar på damsidan genom tiderna, så de blir svårslagna även i år.

Starkt kval av Sverige

På sin väg till mästerskapet i Frankrike vann Peter Gerhardssons damlandslag mot Danmark, Ungern och Kroatien både hemma och borta och vann därmed kvalgrupp 4 överlägset.
Den svenska truppen består av flera rutinerade stjärnor som målvakten Hedvig Lindahl (Chelsea), försvararen Nilla Fischer (Wolfsburg/Linköping), mittfältarna Kosovare Asllani (Linköping) och Caroline Seger (Rosengård) samt anfallaren Elin Rubensson (Göteborg). 
– Det är alltid bra med mycket rutin tillsammans med en mix av unga och hungriga spelare. Det hänger på motivation och inte på ålder, hävdar Ottersen. 
– Att man är för gammal som spelare när man fyllt 33 är skrattretande. Damer tar i större utsträckning ansvar för familj och barn och det kan göra att damer slutar tidigare än män. 

Intriger i den norska truppen

Det har stormat rejält kring den norska truppen, där världens bästa damfotbollsspelare Ada Hegerberg sedan 2017 vägrat spela för det norska landslaget. I en intervju i Sportbladet förklarade hon nyligen att hon fått psykiska besvär av den behandling hon fått i landslaget och kritiserade ledarskapet. 
– Detta är en långvarig konflikt, men faktum är att du vinner fotbollsmatcher med de spelare som är med. Inte med de som är hemma och kunde ha varit med, säger Ottersen.
– I ett fritt land kan man välja att inte vara med. Världens bästa fotbollsspelare bojkottar VM-festen, men Norge har ett bra lag i alla fall, men inte bra nog att vinna. USA, Tyskland och Sverige är bättre. 
Hegerberg har fått kritik för sitt agerande av det norska herrlandslagets storstjärna Martin Ødergaard (Real Madrid): “Din tajming är förfärlig, att inte spela för Norge är ditt val, men låt de andra spela VM, det räcker nu”, säger han enligt Expressen. 
Norge spelar sina matcher i grupp A mot Nigeria, Sydkorea och värdlandet Frankrike.

Vem vinner VM?

VM i Frankrike är det åttonde i ordningen sedan USA vann det första dam-VM:et i Kina 1991. 
– Damfotbollen har utvecklats enormt sedan 1991. Jag har själv tränat både herr och damlag. Damerna är duktiga både tekniskt och taktiskt, säger Ottersen. 
På frågan vem som vinner VM, vill han dock inte ge något klart svar på men hans  grundtips kvarstår:
– USA. De har stora resurser, många spelare att ta av och det är en stor sport där borta.  
Ottersen tror att det ska bli ett spännande VM.
R​OBIN OLSSON