Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Sommarnummer av Inblick i Trons Värld!


Sommar​säsongen för alltid med sig en massa tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning? Innehåller ​åtta ​goa livsberättelser, samt skriver om hur du kan få en relation med Gud.

Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 

ITV sommar 2019_framsida_hemsida

Sommar 2019

Nu finns sommarnumret av Inblick i Trons Värld ​tillgängligt. Tidningen är ett utmärkt hjälpmedel i evangelisationen för församlingar och enskilda kristna som vill nå ut med de goda nyheterna om Jesus Kristus.

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Linda som var arg på Gud och Kjell som hittade en inre styrka är bara två exempel.

16 sidor, vikt 60 gram      


ITV_påsk_2019 Framsida

Påsk 2019

Nu finns påsknumret av Inblick i Trons Värld ute, som ett utmärkt hjälpmedel i evangelisationen för församlingar och enskilda kristna som vill nå ut med de goda nyheterna om Jesus Kristus. Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Camilla som försökte meditera men fann Gud och Jonathan som blev fri från hat och aggressivitet är bara två exempel.
20 sidor, vikt 75 gram
      

ITV_jul_2018 Framsida hemsida

Jul 2018

I det här julnumret av Inblick i Trons Värld kan du läsa nio livsberättelser som pekar på julfirandets  centralperson, Jesus. Detta kompletterat med utdrag ur julevangeliet en sida om hur man blir frälst.
20 sidor, vikt 75 gram

ITV_sommar_2018 Framsida​ Sommar 2018

I det här vårnumret av Inblick i  Trons Värld kan du läsa ​tolv livsberättelser som pekar på Jesus. 
​24 sidor, vikt 90 gram

ITV vår 2018_framsida

​Vår 2018

I det här vårnumret av Inblick i Trons Värld kan du läsa ​åtta livsberättelser som pekar på Jesus. 
​16 sidor, vikt 60 gram
ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


      

ITV nr 2 sommar 2017_framsida hemsidaSommar 2017

I det här sommarnumret av Inblick i Trons Värld kan du läsa Jerusalemsångaren Ulf Christianssons, Anita Barkers och ​tio andra livsberättelser som pekar på Jesus. 
Extra tjockt nummer med 28 sidor, vikt 105 gram

05 sep, 2019
29 aug, 2019
22 aug, 2019

Tog kalla kriget aldrig slut?

Ruben Angarsson | 20 jun , 2019
SVT har på senare tid sänt flera tv-serier om Sveriges beredskap och underrättelsetjänst. Serien ”Nedsläckt land” fick ny aktualitet i och med helgens händelser i Sydamerika och serien ”För nationens bästa” som sänds just nu frågar sig om kalla kriget egentligen aldrig tog slut.
Tog_kalla_kriget_aldrig_slut
Fyra månader efter att Sveriges Television (SVT) sände serien ”Nedsläckt land” – som handlar om vad som händer om elen försvinner i hela Sverige under en längre tid – drabbades Argentina och Uruguay av ett stort elavbrott som ledde till att stora delar av länderna blev utan el.
Tåg stoppades och trafiksignaler upphörde när elnätet som förser Argentina och Uruguay med el i söndags slutade att fungera. Även delar av Paraguay påverkades.
Argentinas energiminister Gustavo Lopetegui betonade att landets elektriska system var ”mycket robust” men tillade att den exakta orsaken till detta misslyckande var oklart, rapporterar BBC.
Den totala befolkningen i Argentina och Uruguay är cirka 48 miljoner människor.
Argentinas president Mauricio Macri har utlovat en grundlig utredning av vad som orsakat problemet, skriver Reuters.

Elen försvinner

Händelserna i Sydamerika kastar ett nytt ljus över tv-serien ”Nedsläckt land” som sändes i SVT i början av året. Serien handlar om hur samhället klarar krisen när det oväntade inträffar och beskriver ett tänkt scenario där elen försvinner i hela Sverige under en längre tid. Tio deltagare anländer till två olika hus för vad de tror är ett härligt semesteräventyr. En grupp hamnar i ett modernt hus och en grupp på en äldre gård. Redan första kvällen ändras förutsättningarna dramatiskt när det blir strömavbrott. 
Produktionen av realityserien ”Nedsläckt land” präglades av ett stort hemlighetsmakeri. De tio deltagarna filmades utan att veta att de gav sig in på ett tolv dagar långt experiment i ett strömlöst land, där deras förmåga att klara en krissituation skulle sättas på prov.
– Det var verkligen en casting som var unik och vi fick gå mycket på magkänsla, säger producenten Mathias Barnekow till SVT:s interntidning.

Vattnet försvinner

I programmet slås internet och mobilnätet ut efter några timmar. Affärerna stänger och vattnet försvinner på många håll och bensinstationerna slutar fungera.
– Tanken bakom programserien var att titta på hur vårt samhälle reagerar och framförallt hur vi som personer reagerar i en krissituation, förklarar Mathias Barnekow.
Avsaknaden av internet och telefon blev snabbt en kritisk fråga under inspelningens gång. Osäkerheten om hur framtiden såg ut tärde på deltagarna och de blev alltmer desperata när maten började ta slut. Resurserna började snabbt tömmas och de sökte sig ut i naturen för att hitta mer. 
Könsrollerna förstärktes när gruppen sattes på prov. Skogsutflykterna blev allt längre när deltagarna försökte hitta mat.
I serien ”Nedsläckt land” medverkar experter och forskare från bland andra MSB, Totalförsvarets forskningsinstitut och Lunds universitet. Civilförsvarsförbundet var rådgivande inför inspelningen. 

För nationens bästa

I en annan tv-serie som sänds just nu i SVT, ”För nationens bästa”, beskriver programledaren Melker Becker varför de allra flesta länder har en underrättelsetjänst och vilken funktion den har. ”Följ med in i en värld av diplomater, landsförrädare, spioner och visselblåsare” skriver SVT i sin presentation, där en kvinnlig före detta underrättelseofficer – Carolina Angelis – träder fram och berättar om vad som kan pågå bakom kulisserna.
Carolina Angelis, som har arbetat inom underrättelsetjänsten i snart 20 år, både på den militära och civila sidan, beskriver bakgrunden till nyheten om att TV5 Monde år 2016 utsattes för en riktad och avancerad cyber-attack mot Frankrike. IS tog på sig skulden via ett Twitterkonto som verkade tillhöra kalifatet.
Det visade sig i efterskott att det handlade om något helt annat än vad man först trodde. En utredning som utfördes efter händelsen visade att cyberattacken och Twitterkontot hade direkta kopplingar till GRU, den ryska underrättelsetjänsten. Samma grupp har blandat sig i den amerikanska valrörelsen och har utfört flera angrepp mot flera europeiska länder.

Varken krig eller fred

I programmet beskrivs också hur den svenska nyheten i november 2017 om att radiostationen Mix Megapol kapades och sände en IS-låt var påhittad. Det var alltså ingen IS-propaganda som gått ut i etern trots att flera nyhetsmedier rapporterat om att så har skett.
– Det handlar om källkritiken i det fallet, om att se upp för manipulerade nyheter säger Melker Becker till Inblick.
Programmet konstaterade att terrorbalansen var ett faktum under det kalla kriget. Det handlade om vedergällning om man själv skulle bli attackerad; en farlig balansakt som var nära att sluta i katastrof några gånger. Kan det vara så att det kalla kriget aldrig tog slut? frågar sig programledare Melker Becker.
I det sista programmet i serien, med rubriken ”Gråzon och hotbild” beskrivs vilka spioneriets minsta gemensamma nämnare är.
Frågor som ställs i serien är: Vad krävs för att en person ska förråda sitt land? Hur slutade den kanske allvarligaste svenska spionaffären i modern tid och hur ser hotbilden mot vårt land ut just nu? Vad menar Säkerhetspolisen med att vi är inne i en gråzon, där vi varken har fred eller krig?
Melker Becker menar att det inte finns något beredskapshöjande syfte med produktionen från SVT:s sida.
– Nej det gör det inte alls. Jag tror att ämnena ligger i luften, säger han om programserien som hade premiär i torsdags.
– Serien har planerats sedan cirka två år tillbaka.


I programmet ställs frågan om kalla kriget aldrig egentligen upphört. Vad är din egen uppfattning om detta?
– Jag har väl levt i den tron, men riktigt så enkelt kanske det inte var, avslutar Melker Becker
​RUBEN AGNARSSON
ruben@inblick.se