Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Sommarnummer av Inblick i Trons Värld!


Sommar​säsongen för alltid med sig en massa tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning? Innehåller ​åtta ​goa livsberättelser, samt skriver om hur du kan få en relation med Gud.

Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 

ITV sommar 2019_framsida_hemsida

Sommar 2019

Nu finns sommarnumret av Inblick i Trons Värld ​tillgängligt. Tidningen är ett utmärkt hjälpmedel i evangelisationen för församlingar och enskilda kristna som vill nå ut med de goda nyheterna om Jesus Kristus.

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Linda som var arg på Gud och Kjell som hittade en inre styrka är bara två exempel.

16 sidor, vikt 60 gram      


ITV_påsk_2019 Framsida

Påsk 2019

Nu finns påsknumret av Inblick i Trons Värld ute, som ett utmärkt hjälpmedel i evangelisationen för församlingar och enskilda kristna som vill nå ut med de goda nyheterna om Jesus Kristus. Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Camilla som försökte meditera men fann Gud och Jonathan som blev fri från hat och aggressivitet är bara två exempel.
20 sidor, vikt 75 gram
      

ITV_jul_2018 Framsida hemsida

Jul 2018

I det här julnumret av Inblick i Trons Värld kan du läsa nio livsberättelser som pekar på julfirandets  centralperson, Jesus. Detta kompletterat med utdrag ur julevangeliet en sida om hur man blir frälst.
20 sidor, vikt 75 gram

ITV_sommar_2018 Framsida​ Sommar 2018

I det här vårnumret av Inblick i  Trons Värld kan du läsa ​tolv livsberättelser som pekar på Jesus. 
​24 sidor, vikt 90 gram

ITV vår 2018_framsida

​Vår 2018

I det här vårnumret av Inblick i Trons Värld kan du läsa ​åtta livsberättelser som pekar på Jesus. 
​16 sidor, vikt 60 gram
ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


      

ITV nr 2 sommar 2017_framsida hemsidaSommar 2017

I det här sommarnumret av Inblick i Trons Värld kan du läsa Jerusalemsångaren Ulf Christianssons, Anita Barkers och ​tio andra livsberättelser som pekar på Jesus. 
Extra tjockt nummer med 28 sidor, vikt 105 gram

05 sep, 2019
29 aug, 2019
22 aug, 2019

Rekordstor donation till Judiska församlingen i Malmö

Robin Olsson | 27 jun , 2019
Företagsledarna Dan Olofsson och Lennart Blecher donerar 40 miljoner kronor under tio år till Judiska församlingen i Malmö, som grundades 1871 och har varit en fristad för den judiska befolkningen i Sverige. – Vi vill i första hand att det ska gå till verksamhet men deras budget tyngs av säkerhetskostnader, vi tycker samhället ska stå för den kostnaden men idag gör man inte tillräckligt. Det är tragiskt att man behöver beväpnade vakter i Malmö idag, säger Dan Olofsson till Inblick.
Syna (1)

Fyra miljoner kronor per år under tio år kommer donatorerna att betala ut och det ska gå till bland annat upprustning av den judiska församlingens center och synagogan samt vakter och övervakningskameror. Församlingen är mycket tacksamma för gåvan:
– Det är den största gåvan i vår snart 150-åriga historia, säger ledaren för det Judiska informationscentret, Fredrik Sieradzki. 
– Den ökade hotbilden mot judar i Malmö har fått många att flytta och vårt medlemsantal är halverat på 20 år, de flesta som varit med och byggt denna församling och dess verksamhet är överlevare från Förintelsen, det finns ett fåtal kvar som idag är i 90-årsåldern och deras efterkommande.
En av donatorerna är Lennart Blecher som själv växte upp i Judiska församlingen i Malmö, dit han fortfarande återvänder även om han sedan flera år bor i Schweiz och är vd och partner i riskkapitalbolaget EQT. Dan Olofsson är entreprenören bakom Danir AB, som idag omsätter cirka 7 miljarder kronor och äger företag i flera olika branscher, med huvudkontor i Malmö.
– Jag kommer från en familj som alltid haft ett starkt engagemang för staten Israel och det judiska folket, säger Olofsson till Inblick.

Försämrad situation 

Olofsson säger att situationen för judarna i Malmö förvärrats de senaste tio åren. 
– I vår samtid försvinner hela den judiska befolkningen och Malmö Stad och dess politiker gör ingenting åt situationen, så då får civilsamhället och näringslivet stödja till. 
Han och Lennart Blecher har samma vision.
– Vi vill i första hand att det ska gå till verksamhet men deras budget tyngs av säkerhetskostnader, vi tycker samhället ska stå för den kostnaden men idag gör man inte tillräckligt. Det är tragiskt att man behöver beväpnade vakter i Malmö idag. 
– Malmö har varit en fristad för judar sedan slutet av 1800-talet, tyvärr har det radikalt förändrats det senaste årtiondet. 
Tidigare hade församlingen 2 000 medlemmar, nu är man nere i 380.
– Folk trakasseras samtidigt som Malmö Stad inte gör något åt problemen, säger han. 
Blecher och Olofsson vill att deras donation ska disponeras fritt av församlingen.

Antisemitismen ökar

Enligt ledaren för Judiska informationscentret; Fredrik Sieradzki ökar antisemitismen i hela Europa. Han poängterar att Malmö varit ett starkt fäste för många svenska judar med en blomstrande församling, men från 1982 till idag har man sett att säkerheten försämrats och att trakasserierna ökat. 
– Hotbilden mot församlingen började redan på 1980-talet med ett attentat i Wien, året var 1982, när palestinska grupper gick till attack mot synagogan där. 
– Hoten har varierat genom åren beroende på vad som hänt i Mellanöstern och kommer från högerextrema grupper och framförallt islamistiska jihadister.
Sieradzki nämner en rad attentat mot judar de senaste åren med dödlig utgång; 
– I Köpenhamn 2015 blev en kille skjuten till döds, en attack mot en judisk skola i Toulouse i Frankrike och en mot det judiska museet i Bryssel 2014.
Det senaste i Sverige inträffade för ett antal veckor sedan i Helsingborg där en kvinna som är sekreterare i församlingen där blev överfallen.
– I dagsläget har inte polisen konstaterat att det är ett hatbrott utan det får utredningen avgöra, säger han. 
Kvinnan överlevde men det visar hur utsatta judarna ändå är. Fortsätter judar att flytta från Malmö hotas församlingens existens, något donatorerna vill förhindra med sin gåva.
– Vi hoppas att samhälle och politiker ska ta sitt ansvar, avslutar Olofsson. 

Robin Olsson