Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Sommarnummer av Inblick i Trons Värld!


Sommar​säsongen för alltid med sig en massa tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning? Innehåller ​åtta ​goa livsberättelser, samt skriver om hur du kan få en relation med Gud.

Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 

ITV sommar 2019_framsida_hemsida

Sommar 2019

Nu finns sommarnumret av Inblick i Trons Värld ​tillgängligt. Tidningen är ett utmärkt hjälpmedel i evangelisationen för församlingar och enskilda kristna som vill nå ut med de goda nyheterna om Jesus Kristus.

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Linda som var arg på Gud och Kjell som hittade en inre styrka är bara två exempel.

16 sidor, vikt 60 gram      


ITV_påsk_2019 Framsida

Påsk 2019

Nu finns påsknumret av Inblick i Trons Värld ute, som ett utmärkt hjälpmedel i evangelisationen för församlingar och enskilda kristna som vill nå ut med de goda nyheterna om Jesus Kristus. Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Camilla som försökte meditera men fann Gud och Jonathan som blev fri från hat och aggressivitet är bara två exempel.
20 sidor, vikt 75 gram
      

ITV_jul_2018 Framsida hemsida

Jul 2018

I det här julnumret av Inblick i Trons Värld kan du läsa nio livsberättelser som pekar på julfirandets  centralperson, Jesus. Detta kompletterat med utdrag ur julevangeliet en sida om hur man blir frälst.
20 sidor, vikt 75 gram

ITV_sommar_2018 Framsida​ Sommar 2018

I det här vårnumret av Inblick i  Trons Värld kan du läsa ​tolv livsberättelser som pekar på Jesus. 
​24 sidor, vikt 90 gram

ITV vår 2018_framsida

​Vår 2018

I det här vårnumret av Inblick i Trons Värld kan du läsa ​åtta livsberättelser som pekar på Jesus. 
​16 sidor, vikt 60 gram
ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


      

ITV nr 2 sommar 2017_framsida hemsidaSommar 2017

I det här sommarnumret av Inblick i Trons Värld kan du läsa Jerusalemsångaren Ulf Christianssons, Anita Barkers och ​tio andra livsberättelser som pekar på Jesus. 
Extra tjockt nummer med 28 sidor, vikt 105 gram

05 sep, 2019
29 aug, 2019
22 aug, 2019

Christiansson (SD) om S ja till Ryssland: Vi har sålt vår själ

Robin Olsson | 04 jul , 2019
Europarådet röstade natten till tisdagen den 25 juni, efter långa förhandlingar ja till att återge Ryssland fullvärdig status i rådets och domstolens samtliga organ, något landet fråntogs 2014. Ukrainska delegationen lämnade Europarådets möte i protest efter ja till Ryssland. – Nu mår vi bra ekonomiskt men har sålt vår själ, säger Alexander Christiansson (SD) till Inblick.

A CEuroparådet instiftades på anmodan av Sir Winston Churchill den 5 maj 1949 för att skapa fred och respekt för demokrati och mänskliga rättigheter i efterkrigstidens Europa. Nyligen, efter hårda förhandlingar, fick Ryssland tillbaka sin rösträtt och status i rådet och domstolen, vilka landet miste efter annekteringen av Krim 2014. Den svenska delegationen blev tagen på sängen i frågan.
– Vi hade ett delegationsmöte förra veckan där utrikesminister Margot Wallström besökte oss och informerade till allas vår förvåning om att hennes sekreterare, som företräder regeringen i Europarådets ministerkommitté, hade röstat för att Ryssland skulle återfå sin status, berättar Alexander Christiansson (SD) till Inblick från Strasbourg.
Stora delar av det politiska etablissemanget i Europa valde enligt Christiansson att blunda för övergreppen i Ryssland för att få in den livsnödvändiga medlemsavgiften och andra resurser från Moskva.
– Det är ett enormt svek, Socialdemokraterna bidrar nu till att legitimera Rysslands annektering av Krim, säger han

Pengarna som styr

För fem år sedan infördes sanktioner mot Ryssland med stor majoritet. På tisdagen röstade en ny majoritet för att häva sanktionerna och ge Ryssland fullt medlemskap igen.
Till ja-sidan anslöt sig den svenske socialdemokraten Ola Möller, medan Moderaterna, Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet röstade emot. Grunden för ställningstagandet är enligt många kritiker i huvudsak ekonomiskt då Europarådet är i stort behov av pengar, sedan Europarådet har tappat Rysslands 300 miljoner kronor i medlemsavgift.
– Det ekonomiska bortfallet för organisationen har skapat problem och det löser man genom att sälja sin själ vad gäller att stå upp för mänskliga rättigheter och demokratin, de institutioner vi enligt stadgan ska främja och bejaka, säger Christiansson.

Känsloladdad kväll

EC-gruppen, European Conservatives, var emot förslaget emedan socialistiska gruppen och stora delar av den kristdemokratiska EPP-gruppen röstade för, dock inte Moderaterna från Sverige. 
Christiansson förklarar att det blev en ideologisk och känsloladdad debatt som gick från kväll till natt innan man med röstsiffrorna 118-62 gav Ryssland sitt stöd.
– Vi fick reda på att det skulle bli fight i kammaren och vi försökte förhala debatten så långt in på småtimmarna som möjligt genom att lägga fram 223 ändringsbeslut, som rådet röstade om, med mycket text om mänskliga rättigheter. Det blev ett väldigt liv, säger Christiansson som beklagar utgången.
– Jag avslutade mitt anförande med att säga: “När jag var barn blev jag lärd att behandla medmänniskor med respekt, här sitter vi vuxna och låter mobbarna sitta kvar medan offren måste gå ut”, detta är helt galet.

Starka motreaktioner

Ukrainas representanter valde dagen efter att lämna förhandlingarna i protest då de inte kunde sitta i samma församling som mördare och ockupanter. Deras president Volodymyr Zeleskyj sa i ett uttalande att han var mycket besviken på Europarådets agerande som enligt honom ger Ryssland legitimitet och upprättelse utan att landet dragit sig tillbaka från Krim.
Moderaternas utrikespolitikse talesperson, Hans Wallmark säger till Kristianstadsbladet:
– Vi har varit tydliga med att vi inte vill ta något steg som uppfattas som bekräftelse av det nuvarande läget.
Wallmark kallar ja-rösten "oförsvarbar" och "fundamentalt fel".
– Det finns ingen anledning att just nu belöna eller bekräfta Ryssland. Den illegala annekteringen av Krim fortgår och det är också strider i östra Ukraina som Ryssland är involverat i. Ryssland har också visat tydliga demokratiska underskott, för fri- och rättigheter, och det sker i Ryssland mot den egna befolkningen.
Förespråkare av att låta Ryssland delta i arbetet lyfter fram att Europarådet då får en möjlighet att ställa dem till svars och att ryska medborgare får möjlighet att vända sig till Europadomstolen.
– Det är under förutsättning att ryska myndigheter tillmäter domslut från Europadomstolen någon betydelse. Det finns ingen anledning att tro att de kommer att ta fri- och rättigheter på större allvar, säger Hans Wallmark som även författat följande fråga till utrikesminister Margot Wallström i samma ämne.
“Sedan Rysslands illegala annektering av Krim 2014 har det funnits en bred politisk uppbackning i Sverige bakom stöd till Ukraina och uppslutning bakom internationell rätt. Med anledning av det ovanstående vill jag ställa följande fråga till utrikesminister Margot Wallström: Har utrikesministern och regeringen för avsikt att ändra Sveriges förhållande till Ryssland efter den illegala annekteringen av Krim 2014 genom att medverka till avveckling av sanktionspolitik, så som nu skett då landet åter har släppts in i Europarådets arbete, trots att inga förbättringar har skett eller resolutionsrekommendationer har efterlevts?”.
Vi lär ha anledning att återkomma med svaret på denna fråga.

Robin Olsson