Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Påsknummer av Inblick i Trons Värld!


Säsongen omkring påsk för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning? Påsknumret innehåller ​​sex ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar påsk och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 

ITV_vår_2020_framsida_hemsida

Påsknummer 2020


Säsongen omkring påsk för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Påsknumret innehåller ​​sex ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar påsk och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud

16 sidor, vikt 60 gram


                  

ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


ITV sommar 2019_framsida_hemsida

Sommar 2019

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Linda som var arg på Gud och Kjell som hittade en inre styrka är bara två exempel.

16 sidor, vikt 60 gram


      
22 maj, 2020

Frivilliga krafter och assistansbolag räddade sommarläger

Maria Johansson | 18 jul , 2019
När det årliga lägret för personer med funktionsvariationer och deras familjer abrupt ställdes in, tog assistansbolag, föräldrar och assistenter saken i egna händer och arrangerade läger i Tidaholm. – Vi vet hur mycket det här betyder för de här människorna för vi har själva ofta stått utanför, säger Inga-Lill som själv har en dotter med särskilda behov.
läger

I mars fick alla brukare och deras familjer som varje sommar åkt till en gemenskapsvecka i Bjärka Säby, höra att allt var inställt.
– Vi fick inte veta varför. Jag är assistent till Henrik som åkt dit varje sommar i 37 år, säger Marie Johansson.
Hon arbetar för företaget Novum Assistans och tillsammans med företaget och frivilligkrafter bestämde hon sig för att ordna en egen vecka med aktiviteter.  
– Då vi började spåna såg vi att vi kunde hyra in oss på Hellidens slott.
Tidaholmarna har också ställt upp. Svenska kyrkan har hjälpt till med sång och bjudit på hamburgare en kväll. Ekebergs gård lånade ut sitt ridhus och nårgra föräldrar bjöd på på en lunch.
 När Inblick kommer på besök kommer tolv bilar från de lokala cruiserklubbarna Labbås Cruisers och Labbås Car & Bike körande i parad med sina skinande veteranbilar. 
Efter lite pizza ska hela lägret på 49 personer med brukare, föräldrar och assistenter ut och cruisa i det soliga Tidaholm, men alla strömmar ut för att ta en titt på bilarna innan maten.
De har precis piffat upp sig med tidsenliga kläder, frisyrer och prickiga scarves i håret.

Gemenskapen viktig

En av deltagarna är Stanley Persson från Sundsvall. Han ser ut som tagen ur en sextiotalsfilm med bakåtslickat hår och skinnpaj.
– Jag gillar Rockabilly, jag brukar spela den musiken, säger han.
Stanley har varit på sommarläger i flera år och tycker att det mesta är bra.
– Jag gillar att umgås med folk, lekarna och samlingarna på morgonen i grupperna.
Dagen innan gjorde han succé när han spontant ställde sig upp och sjöng Stad i ljus.
– Det är nog en av höjdpunkterna hittills, när deltagarna gör något spontant. Som igår när de började sjunga ihop, säger Marie Johansson.

Träffa andra föräldrar

Brukarna kommer från olika assistansbolag och kommunala boenden, och i år har fler kommit från trakten runt Tidaholm.
Bill Wendell från Göteborg har två döttrar med olika behov. Han och hans fru har tagit hand om sina nu vuxna flickor själva under hela deras uppväxt. Han uppskattar att får träffa andra föräldrar med barn som har olika funktionsvariationer.
– Vi föräldrar får träffas i grupp och samtala också, och dela våra livsberättelser. Därför kommer vi gärna. Jag har fattat att vi har det väldigt bra när man jämför med andra, säger han.

Vara en vanlig familj

Inga-Lill Stenholm jobbar med komplementär kommunikation på Novus Assistans och är också assistent till sin egen dotter.
– En av höjdpunkterna har varit när vi spelade bowling första dagen. I morgon ska vi rida. Och så ska vi ha lägerbål tillsammans med kyrkans konfirmander, säger hon.
Inga-Lill berättar att lägren betyder mycket, inte bara för brukarna utan för hela familjen.
– Min dotter sa att det är så skönt att vara bland folk som vet hur det är. Det är som att här blir man en vanlig familj. Vi vet hur mycket det här betyder för de här människorna för vi har själva ofta stått utanför.

Raggarbil kan ge m
ersmak
Efter pizzan blir det liv och rörelse. Nu ska alla 49 personer in i bilarna. Flera flickor har siktat in sig på de två rosa bilarna. 
En av dem är Elvira ​Olofsson. Hon pratar inte så mycket, men hennes assistent berättar att hon gillar allt som har med musik och hästar att göra. Hon brukar rida hemma.
Mikael Wigholm är en av medlemmarna i Labbås Cruisers. För honom var det självklart att ställa upp när han fick frågan att köra runt lägerdeltagarna
– Det är klart att barnen ska åka raggarbil. De skulle få göra lite "tidaholmska" saker tyckte Marie, och raggarkulturen har starkt fäste här i stan, säger Mikael.
Mikael och frun Anne-Marie har fyra veteranbilar. Det är främst på sommaren när det är fint väder de brukar använda bilarna och cruisa runt med andra, eller åka för att köpa lite glass. 
Idag har de valt att köra med Anne-Maries knallgröna bil och de tar täten när cruiserkaravanen till slut ger sig av.
Mikael medger att dagens utflykt kan få vissa konsekvenser på dem som för första gången cruisar i en veteranbil.
– Det är klart att de kommer vilja ha en egen bil sen när de får smak på det, säger Mikael Wigholm.

MARIA JOHANSSON